Ухвала
від 30.12.2021 по справі 420/27166/21
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/27166/21

УХВАЛА

30 грудня 2021 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Токмілова Л.М., розглянувши матеріали позовної заяви Головного управління ДПС у м.Києві, як відокремленого підрозділу ДПС до товариства з обмеженою відповідальністю "Альт Дінжор" про стягнення суми податкового боргу,-

ВСТАНОВИВ:

28.12.2021 року до Одеського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Головного управління ДПС у м.Києві, як відокремленого підрозділу ДПС до товариства з обмеженою відповідальністю "Альт Дінжор" про стягнення суми податкового боргу.

Відповідно до ч. 1 ст. 171 КАС України суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи: 1) подана позовна заява особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність; 2) має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником); 3) відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу; 4) належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності; 5) позов подано у строк, установлений законом (якщо позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними); 6) немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Згідно з п.4 ч.5 ст.160 КАС України в позовній заяві зазначається зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги.

Суд звертає увагу, що під змістом позовних вимог розуміється визначення способу захисту свого права, свободи чи інтересу згідно ч.1 ст.5 КАС України, який має бути сформульований максимально чітко і зрозуміло, оскільки від якості позовної заяви, юридично правильного змісту позовних вимог, зазначення способу судового захисту залежить швидкий і ефективний розгляд справи.

Так, представник позивача зазначає, що податкова заборгованість виникла на підставі податкового повідомлення-рішення від 12.08.2020 року, проте не зазначає на підставі чого складене податкове повідомлення-рішення та чи оскаржувалось воно.

Також представником позивача зазначено, що контролюючим органом складено податкову вимогу від 18.01.2021 року, але на підставі чого її було складено не зазначено, а також не зазначено про направлення її відповідачу.

Таким чином, представнику позивача слід змістовно викласти обставини, які стали підставою звернення до суду з даним позовом.

Крім того, суд звертає, що в прохальній частині представник позивача просить суд стягнути кошти платника податків ТОВ "Альт Дiнжор" (код ЄДРПОУ 32591171) з усiх рахунків відкритих у банках, що обслуговують такого платника на суму податкового боргу у розмірі 500 000.00 гривень.

В свою чергу, суд вважає, що дана вимога не є конкретною, оскільки неможливо встановити куди та на який саме рахунок необхідно стягнути кошти.

Відповідно до ч. 3 ст. 161 КАС України до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно ч. 1 ст. 4 ЗУ «Про судовий збір» судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до статті 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» з 1 січня 2021 року прожитковий мінімум на одну працездатну особу в розрахунку на місяць у розмірі 2270,00 гривень.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» за подання до адміністративного суду адміністративного позову майнового характеру, який подано суб`єктом владних повноважень, юридичною особою ставка судового збору становить 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і не більше 10 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Таким чином, ставка судового збору за подання даного адміністративного позову становить - 7500 грн.

Виявлені недоліки повинні бути усунені шляхом надання до Одеського окружного адміністративного суду документу про сплату судового збору за подання позовної заяви у розмірі 7500 грн. та уточненого адміністративного позову відповідно до вимог ухвали суду.

Керуючись ст.ст. 160, 161, 169, 294 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Адміністративний позов Головного управління ДПС у м.Києві, як відокремленого підрозділу ДПС до товариства з обмеженою відповідальністю "Альт Дінжор" про стягнення суми податкового боргу - залишити без руху.

Надати позивачу 5-ти денний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання ухвали.

Роз`яснити позивачу, що у разі не усунення недоліків позовної заяви у встановлений судом строк, позов буде повернуто позивачеві відповідно до приписів пункту 1 частини 4 статті 169 КАС України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.М. Токмілова

Дата ухвалення рішення30.12.2021
Оприлюднено04.01.2022
Номер документу102388515
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення суми податкового боргу

Судовий реєстр по справі —420/27166/21

Рішення від 24.08.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М.Г.

Ухвала від 08.08.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М.Г.

Ухвала від 19.07.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М.Г.

Ухвала від 09.05.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М.Г.

Ухвала від 30.12.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Токмілова Л.М.

Ухвала від 30.12.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Токмілова Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні