Ухвала
від 17.12.2021 по справі 757/67193/21-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/67193/21-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 грудня 2021 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_3., при секретарі ОСОБА_4., за участю сторони кримінального провадження - слідчого ОСОБА_5., розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого першого відділу Управління з досудового розслідування кримінальних правопорушень, вчинених працівниками правоохоронних органів та суддями, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_5 про надання дозволу на проведення обшуку,

ВСТАНОВИВ:

17.12.2021 в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_3. надійшло клопотання старшого слідчого першого відділу Управління з досудового розслідування кримінальних правопорушень, вчинених працівниками правоохоронних органів та суддями, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_5, погоджене про надання дозволу на проведення обшуку.

У судовому засіданні слідчий внесене клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України здійснювалась фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею.

Слідчий суддя заслухавши пояснення слідчого в обґрунтування клопотання, дослідивши матеріали провадження, приходить до наступного висновку.

Як вбачається з матеріалів клопотання, Першим слідчим відділом Управління з досудового розслідування кримінальних правопорушень, вчинених працівниками правоохоронних органів та суддями, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань здійснюється досудове розслідування у об`єднаному кримінальному провадженні, відомості про яке 21.09.2021 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 42021000000001950 за ознаками корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Державного агентства меліорації та рибного господарства України та інших, що входять до сфери його управління, з метою одержання неправомірної вигоди, що спричинило тяжі наслідки за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що державними підприємствами «Інститут рибного господарства та екології моря» (код 32298061, адреса: Запорізька обл., м. Бердянськ, вул. Консульська, 8, далі ? ДП «ІРЕМ») та «Одеський центр Південного науково дослідного інституту морського рибного господарства та океанографії» (далі ? ДП «ПівденНІРО») та іншими науковими установами, які входять до сфери управління Держрибагенства, в рамках дослідних виловів на основі розроблених ними обґрунтувань (програм) за 2018-2020 роки, вилучено (виловлено) 2616 тонн водних біоресурсів, які в подальшому, всупереч ст. 37 Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», а також «Повідомлення про встановлення частки добування (водних) біоресурсів» яким визначено пряму заборону передачі частки виловлених біоресурсів третім особам, незаконно передано на користь приватних суб`єктів господарювання (співвиконавцям дослідних виловів), в результаті чого державі завдано збитків у розмірі понад 90 млн грн.

В клопотанні слідчий зазначив, що задля швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду, а також для збирання доказів винуватості особи у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, виникла необхідність у відшуканні та вилученні документів бухгалтерського та податкового обліку ДП «ІРЕМ», ДП «ОДЦ ПівденНІРО», а також залучених співвиконавців для проведення науково-дослідних виловів в акваторії Чорного та Азовського морів.

Як зазначено в клопотанні, вказані документи можуть знаходитись за місцем фактичного проживання заступника начальника Азовського басейнового управління Державного агентства меліорації та рибного господарства України ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, номер інформаційної довідки 289884542, власником будинку (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 919020923104) та земельної ділянки кадастровий номер 2310400000:10:011:0076 (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 919024823104) за адресою: АДРЕСА_1 є ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 та ОСОБА_2 , РНОКПП НОМЕР_2 .

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь - якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Враховуючи обставини вчинення ймовірного кримінального правопорушення, так як вони викладені в клопотанні сторони обвинувачення, його правове обґрунтування, приходжу до висновку, що є достатні підстави вважати, що у вказаному об`єкті нерухомого майна, можуть знаходитись відшукувані речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Слідчим в судовому засіданні доведено, що за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи, а відтак приходжу до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 167, 233 - 235, 309 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл прокурорам групи прокурорів та слідчим групи слідчих у кримінальному провадженні № 42021000000001950 від 21.09.2021 на проведення обшуку на земельній ділянці із кадастровим номером 2310400000:10:011:0076, будинку, житлових та нежитлових приміщень якими користується ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , власниками яких є ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 та ОСОБА_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , з метою відшукання та вилучення документів, щодо діяльності ТОВ «Біогрант» (код 31680307), ТОВ «Інтерфіш Плюс» (код 33161470), ПП «РКП Маяк» (код 03888931), ТОВ «ТД Рибпром» (код 32846847), ДП «ІРЕМ» (код 32298061), ПП «Марфіш» (код 37989651), ПП «МАРФІШ-ПЛЮС» (код 38082082) та Азовського басейнового управління Державного агентства меліорації та рибного господарства України, за 2016-2021 роки, а саме:

- програми проведення дослідного вилову водних біоресурсів (науково-дослідні, науково-промислові, дослідно-конструкторські та інші), а також тематичні плани та звіти, в яких відображається практичний результат таких робіт;

- договори про виконання програм добування (вилову) для непромислових цілей водних біоресурсів, із додатками. Документи, які підтверджують взаєморозрахунки по вказаних договорах, прибуткові та видаткові накладні, податкові накладні, ордери, звіти матеріально відповідальних осіб, картки складського обліку, касові книжки, матеріали інвентаризації, акти ревізій, табелі, наряди, акти приймання виконаних робіт, трудові договори, розрахункові платіжні відомості, виписки банку, платіжні доручення і вимоги, договори про матеріальну відповідальність, накопичувальні (оборотні) відомості, регістри бухгалтерського обліку (журнали-ордери, меморіальні ордери, картки субконто та інші за балансовими рахунками), головні книги, реєстри податкових накладних, податкові декларації, баланси та інші первинні і зведені документи бухгалтерського та податкового обліку і звітності, листування, довіреності, накази, касові ордери, квитанції, чеки;

- журнали обліку вилучення водних біоресурсів (промислові журнали), журнали обліку прийнятих водних біоресурсів, витяги та виписки із вказаних журналів;

- звіти про обсяги добутих (виловлених) водних біоресурсів;

- комп`ютерну техніку, серверне обладнання, мобільних терміналів, магнітні та електронні носії інформації із відображенням операцій із вилову водних біоресурсів;

- чорнові записи із відображенням кількості виловлених та реалізованих водних біоресурсів, задіяних осіб до такої діяльності.

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_3

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення17.12.2021
Оприлюднено04.01.2023
Номер документу102392972
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —757/67193/21-к

Ухвала від 17.12.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Ухвала від 17.12.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні