Ухвала
від 04.01.2022 по справі 200/19483/21
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

04 січня 2022 р. Справа №200/19483/21

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Кошкош О.О., ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 до Центру наданні адміністративних послуг м.Покровськ про визнання дій протиправними, зобов`язати вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (ідентифікаційний код НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) звернулась до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до Центру наданні адміністративних послуг м.Покровськ (код ЄРПОУ: 42818800, 5300, Донецька обл., місто Покровськ, вулиця Європейська, будинок 53А) про:

- визнання протиправними дій державного реєстратора прав на нерухоме майно Центра надання адміністративних послуг м.Покровськ, Донецька область щодо відмови у державній реєстрації права власності, форма власності: приватна на житловий будинок, що розташований АДРЕСА_1 за суб`єктом ОСОБА_1 , зобов`язання державного реєстратора прав на нерухоме майно Центра надання адміністративних послуг м.Покровськ, Донецька область внести дані про право власності на домоволодіння АДРЕСА_1 , яке належить ОСОБА_1 в реєстр нерухомого майна.

Позивач у позовній заяві вказує, що звільнена від сплати судового збору на підставі п.21 ч.1 ст. 5 ЗУ «Про судовий збір» (заявники - у справах за заявами про встановлення фактів, що мають юридичне значення, поданих у зв`язку із збройною агресією, збройним конфліктом, тимчасовою окупацією території України, надзвичайними ситуаціями природного чи техногенного характеру, що призвели до вимушеного переселення з тимчасово окупованих територій України, загибелі, поранення, перебування в полоні, незаконного позбавлення волі або викрадення, а також порушення права власності на рухоме та/або нерухоме майно). Суддя зазначає, що позовні вимоги, які заявляє позивач не охоплюються поняттям встановлення факту, а по суті є спором про дії державного виконавця щодо реєстрації даних про житловий будинок.

Так, позивач дійшов хибного висновку про її звільнення від сплати судового збору за подання відповідної позовної заяви.

Згідно з частиною 3 статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Правові засади справляння судового збору, платників, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначені Законом України "Про судовий збір".

Відповідно до частини 1статті 4 Закону України "Про судовий збір" від 8 липня 2011 року № 3674-VІсудовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Згідно з пунктом 3 частини 2статті 4 Закону України "Про судовий збір" за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру, який подано фізичною особою ставка судового збору становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму на одну працездатну особу.

Згідно ч.1 ст.9 Закону України «Про судовий збір» судовий збір сплачується за місцем розгляду справи та зараховується до спеціального фонду Державного бюджету України.

За подання позовної заяви до Донецького окружного адміністративного суду судовий збір сплачується за наступними реквізитами:

Отримувач коштів Донецьке ГУК/Слов`янська МТГ/22030101

Код отримувача (код за ЄДРПОУ)37967785

Банк отримувача Казначейство України (ел. адм. подат.)

Код банку отримувача (МФО)899998

Рахунок отримувачаUA308999980313111206084005658

Код класифікації доходів бюджету22030101

Призначення платежу*;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і має відповідну відмітку у паспорті) ;Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Донецький окружний адміністративний суд (назва суду, де розглядається справа).

Таким чином, судом встановлено, що позивачем не дотримано вимоги ч.3 ст.161 КАС України в частині сплати судового збору за подання заяви до Донецького окружного адміністративного суду.

У зв`язку з чим, позивачу необхідно сплатити судовий збір у розмірі 908,00 гривень за подачу позову немайнового характеру до Донецького окружного адміністративного суду реквізитами зазначеними вище та надати до суду оригінал квитанції про сплату судового збору відповідно до вимог Закону України "Про судовий збір".

Згідно з ч. 1ст. 169 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями160,161цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до частини 2статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України, в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Враховуючи вищевикладене, позовна заява подана позивачем без дотримання вимог ч. 3ст. 161 Кодексу адміністративного судочинства України та підлягає залишенню без руху.

Також слід роз`яснити позивачу, що у разі не усунення недоліків позовної заяви у встановлений строк, відповідно до пункту 1 частини 4 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України позовна заява буде повернута позивачеві.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями133,161,169,248,256,293,294,370 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Центру наданні адміністративних послуг м.Покровськ про визнання дій протиправними, зобов`язати вчинити певні дії залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, шляхом надання документу про сплату судового збору за подачу позову немайнового характеру в розмірі 908,00 гривень, роз`яснивши при цьому позивачеві, що у разі не усунення недоліків позовна заява буде вважатись неподаною та повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.О. Кошкош

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.01.2022
Оприлюднено10.01.2022
Номер документу102442545
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/19483/21

Рішення від 05.09.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

Ухвала від 21.01.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

Ухвала від 04.01.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні