Ухвала
від 05.01.2022 по справі 908/3693/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 29/9/21

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі про банкрутство

(за результатами підготовчого засідання)

05.01.2022 Справа № 908/3693/21

м.Запоріжжя

Господарський суд Запорізької області у складі судді Кричмаржевського В.А.

за участю секретаря судового засідання - Авраменко К.О.

розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "МЕТПРОМБУД ІНВЕСТ", код в ЄДР-41281708 (вул. Ушинського, 40, офіс 302, м.Київ, 03151, е-mail: ІНФОРМАЦІЯ_2 ; скорочене найменування - ТОВ "МЕТПРОМБУД ІНВЕСТ"),

про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "АРХІНФОРМ-ПРОЕКТ", код в ЄДР-32420051

(вул. Феодосійська, 3А, каб.2, м. Запоріжжя, 69008, скорочене найменування - ТОВ "АРХІНФОРМ-ПРОЕКТ"),

Розпорядник майна - арбітражний керуючий Мелькевич А.В. (АДРЕСА_1 ,поштова адреса: АДРЕСА_2, e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 )

У судовому засіданні присутній представник кредитора - адвокат Загрія Р.О.

Установив :

Товариство з обмеженою відповідальністю "МЕТПРОМБУД ІНВЕСТ" (далі-ТОВ "МЕТПРОМБУД ІНВЕСТ", ініціюючий кредитор) 17.12.2021 звернувся до Господарського суду Запорізької області з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "АРХІНФОРМ-ПРОЕКТ" (далі-ТОВ "АРХІНФОРМ-ПРОЕКТ", боржник).

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 17.12.2021 заяву передано на розгляд судді Кричмаржевському В.А.

Від арбітражного керуючого Мелькевич А.В. 21.12.2021 надійшла заява-згода на участь у цій справі.

Згідно з ухвалою Господарського суду Запорізької області від 22.12.2021 прийнято до розгляду заяву про відкриття провадження у справі №908/3693/21 про банкрутство ТОВ "АРХІНФОРМ-ПРОЕКТ", підготовче засідання суду призначене на 05.01.2022 об 11-00 год.

Від боржника 04.01.2022 надійшов відзив, в якому ТОВ "АРХІНФОРМ-ПРОЕКТ" підтверджує наявність боргу перед ініціюючим кредитором, проти відкриття провадження у справі про банкрутство не заперечує.

У судовому засіданні 05.01.2022 представник кредитора підтримав заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство, надав відповідні пояснення.

За підсумками підготовчого судового засідання господарським судом у нарадчій кімнаті прийнято судове рішення. Постановлено вступну та резолютивну частини ухвали, яку оголошено після виходу з нарадчої кімнати. Повідомлено про строк виготовлення повного тексту ухвали - протягом п`яти днів.

Заслухавши учасника підготовчого засідання суду, вивчивши доводи заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство, дослідивши подані документи, проаналізувавши норми чинного законодавства, господарський суд дійшов висновку про наявність підстав для відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "АРХІНФОРМ-ПРОЕКТ" з огляду на таке.

Відповідно до ч. 1 статті 2 Кодексу України з процедур банкрутства (далі-КУзПБ) провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Згідно з частиною 2 статті 8 КУзПБ право на звернення до господарського суду із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство мають боржник, кредитор.

У статті 1 КУзПБ визначено, що кредитор - юридична або фізична особа, а також контролюючий орган, уповноважений відповідно до Податкового кодексу України здійснювати заходи щодо забезпечення погашення податкового боргу та недоїмки зі сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування у межах своїх повноважень, та інші державні органи, які мають вимоги щодо грошових зобов`язань до боржника.

Грошове зобов`язання - зобов`язання боржника сплатити кредитору певну грошову суму відповідно до цивільно-правового правочину (договору) та на інших підставах, передбачених законодавством України. До грошових зобов`язань належать також зобов`язання щодо сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування; зобов`язання, що виникають внаслідок неможливості виконання зобов`язань за договорами зберігання, підряду, найму (оренди), ренти тощо та які мають бути виражені у грошових одиницях. До складу грошових зобов`язань боржника, у тому числі зобов`язань щодо сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування, не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції, визначені на дату подання заяви до господарського суду, а також зобов`язання, що виникли внаслідок заподіяння шкоди життю і здоров`ю громадян, зобов`язання з виплати авторської винагороди, зобов`язання перед засновниками (учасниками) боржника - юридичної особи, що виникли з такої участі. Склад і розмір грошових зобов`язань, у тому числі розмір заборгованості за передані товари, виконані роботи і надані послуги, сума кредитів з урахуванням відсотків, які зобов`язаний сплатити боржник, визначаються на день подання до господарського суду заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство, якщо інше не встановлено цим Кодексом. При поданні заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство розмір грошових зобов`язань визначається на день подання до господарського суду такої заяви (стаття 1 КУзПБ).

За змістом статті 1 КУзПБ визначено, що неплатоспроможність - неспроможність боржника виконати після настання встановленого строку грошові зобов`язання перед кредиторами не Інакше, як через застосування процедур, передбачених цим Кодексом; грошове зобов`язання - зобов`язання боржника сплатити кредитору певну грошову суму відповідно до цивільно-правового правочину (договору) та на інших підставах, передбачених законодавством України. До грошових зобов`язань належать також зобов`язання щодо сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування; зобов`язання, що виникають внаслідок неможливості виконання зобов`язань за договорами зберігання, підряду, найму (оренди), ренти тощо та які мають бути виражені у грошових одиницях.

Положеннями ч. 1-2 статті 34 Кодексу України з процедур банкрутства унормовано, що заява про відкриття провадження у справі про банкрутство подається кредитором або боржником у письмовій формі та повинна містити зокрема, виклад обставин, що є підставою для звернення до суду; перелік документів, що додаються до заяви, а також відомості про розмір вимог із зазначенням окремо розміру неустойки (штрафу, пені), яка підлягає сплаті. До заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство додаються докази сплати судового збору, крім випадків, коли згідно із законом судовий збір не підлягає сплаті; довіреність чи інший документ, що засвідчує повноваження представника, якщо заяву підписано представником; докази авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень; докази надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів.

Наявність боргу при ініціюванні справи про банкрутство підтверджується доказами у відповідному обсязі, виходячи з правової природи правовідносин між боржником та кредитором. Доказами на підтвердження наявності боргу можуть бути, зокрема, судові рішення, господарські правочини, первинні бухгалтерські документи, які містять відомості про господарську операцію та підтверджують її здійснення. Такими доказами можуть бути, зокрема, банківські виписки, платіжні доручення, видаткові накладні, довідки, листи, протоколи, та будь-які інші докази, що доводять факт невиконання відповідачем своїх зобов`язань.

Порядок відкриття провадження у справі про банкрутство регламентований статтею 39 Кодексу України з процедур банкрутства.

Зокрема, відповідно до ч.ч. 1-3, 5 цієї статті перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з`ясування наявності підстав для відкриття провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Кодексом. Неявка у підготовче засідання сторін та представника державного органу з питань банкрутства, а також відсутність відзиву боржника не перешкоджають проведенню засідання. У підготовчому засіданні господарський суд розглядає подані документи, заслуховує пояснення сторін, оцінює обґрунтованість заперечень боржника, вирішує інші питання, пов`язані з розглядом справи. Якщо провадження у справі відкривається за заявою кредитора, господарський суд перевіряє можливість боржника виконати майнові зобов`язання, строк яких настав. Боржник може надати підтвердження спроможності виконати свої зобов`язання та погасити заборгованість. За результатами розгляду заяви про відкриття провадження у справі та відзиву боржника господарський суд постановляє ухвалу про: відкриття провадження у справі: відмову у відкритті провадження у справі.

Системний аналіз статей 1, 8, 34, 39 КУзПБ свідчить, що правовими підставами для відкриття провадження у справі про банкрутство є: наявність грошового зобов`язання боржника перед кредитором, строк виконання якого сплив на дату звернення кредитора до суду; відсутність між кредитором та боржником спору про право стосовно заявлених вимог; до підготовчого засідання суду вимоги кредитора (кредиторів) боржником у повному обсязі не задоволені.

Також з огляду на частину 6 статті 39 КУзПБ між боржником та кредитором щодо заявлених вимог має бути відсутній спір про право, який підлягає вирішенню у порядку позовного провадження.

Згідно з ч.1 статті 74, ч.1 статті 77, ч. 1 статті 78 та ч. 1 статті 79 Господарського процесуального кодексу України (далі-ГПК України) кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Обставини, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування. Достовірними є докази, створені (отримані) за відсутності впливу, спрямованого на формування хибного уявлення про обставини справи, які мають значення для справи. Наявність обставини, на яку сторона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, вважається доведеною, якщо докази, надані на підтвердження такої обставини, є більш вірогідними, ніж докази, надані на її спростування.

Ініціюючий кредитор звернувся до господарського суду з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство боржника - ТОВ "АРХІНФОРМ-ПРОЕКТ" з підстав неспроможності останнього погасити кредиторську заборгованість перед ним в розмірі - 4.049.967,60 грн., яка виникла внаслідок невиконання боржником обов`язку з оплати виконаних робіт за договором субпідряду № 2018/178ск-2 від 14.09.2018.

Суд встановив, що між ТОВ "АРХІНФОРМ-ПРОЕКТ" (Підрядник, Боржник у справі) та ТОВ "МЕТПРОМБУД ІНВЕСТ" (Субпідрядник, Кредитор у справі) укладено Договір субпідряду № 2018/178ск-2 від 14.09.2018 (далі - Договір субпідряду).

Відповідно до п.1.1 Договору субпідряду Підрядник зобов`язався власними та/або залученими силами за завданням Субпідрядника відповідно до умов цього Договору виконати роботи, передбачені графіком проведення ремонтів на ПрАТ "МК "АЗОВСТАЛЬ" (далі - Замовник), договірними цінами та/або заявками Підрядника.

Водночас, згідно з п. 1.2 Договору підряду Підрядник зобов`язався прийняти та оплатити (якщо інше не передбачено положеннями даного договору) виконані Субпідрядником роботи.

Вартість, вид та обсяг всіх робіт, виконуваних за договором, визначається договірними цінами, які містять посилання на даний договір і є його невід`ємною частиною (п. 2.1 Договору підряду).

У пункті 2.5 Договору субпідряду обумовлено, що сума цього договору є орієнтовною та складає: 25.356.000 грн. без урахування 20% ПДВ, 5.071.200 грн. - 20% ПДВ, а всього - 30.427.200грн. Остаточна ціна визначається закритими актами виконаних робіт.

Відповідно до п. 3.1 Договору субпідряду Субпідрядник зобов`язаний приступити до виконання робіт у строки, передбачені у графіку виконання робіт, які є невід`ємною частиною відповідної договірної ціни, та/або заявках Підрядника.

Згідно з п. 3.2 Договору субпідряду Субпідрядник зобов`язаний виконати у строки, визначені у погодженому сторонами графіку, який є невід`ємною частиною відповідної договірної ціни.

За умовами п. 4.1 Договору субпідряду Підрядник сплачує Субпідряднику вартість робіт, виконаних відповідно до Договору та у відповідності до його умов у наступному порядку:

Розрахунок за виконані роботи у розмірі вартості виконаних робіт здійснюється Підрядником після підписання двостороннього акту приймання-передачі виконаних робіт шляхом сплати коштів на поточний рахунок Субпідрядника, вказаний в даному договорі, протягом 35 банківських днів з дати акцепту рахунку Субпідрядника, виставленого на підставі підписаного сторонами акту приймання-передачі виконаних робіт. Рахунок надається Субпідрядником не пізніше другого числа місяця, наступного за місяцем виконаних робіт (п. 4.1.1. Договору субпідряду).

Відповідно до п. 18.1 Договору цей договір набирає чинності з моменту підписання його Сторонами та діє до 31.12.2018, а в частині гарантійних зобов`язань та санкцій за їх порушення - до закінчення гарантійного строку.

Так, 30.11.2018 між Боржником (Підрядник) та Кредитором (Субпідрядник) підписано:

- акт №012/СП приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2018 року на загальну договірну ціну у розмірі - 1.200.000,00 грн. (з урахуванням ПДВ у розмірі 200.000,00 грн.);

- довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати за листопад 2018 року.

На підставі підписаних документів Кредитором складено рахунок на оплату за № 68 від 30.11.2018.

30.11.2018 між Боржником (Підрядник) та Кредитором (Субпідрядник) підписані:

- акт №014-1/СП приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2018 року на загальну договірну ціну у розмірі - 1.788.000грн. (з урахуванням ПДВ у розмірі - 298.000 грн.);

- довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати за листопад 2018 року.

На підставі підписаних документів Кредитором складено рахунок на оплату №69 від 30.11.2018.

30.11.2018 між Боржником (Підрядник) та Кредитором (Субпідрядник) підписані:

- акт №011/СП приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2018 року на загальну договірну ціну у розмірі - 1.200.000 грн. (з урахуванням ПДВ у розмірі - 200.000,00 грн.);

- довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати за листопад 2018 року.

На підставі підписаних документів Кредитором складено рахунок на оплату №70 від 30.11.2018.

30.11.2018 між Боржником (Підрядник) та Кредитором (Субпідрядник) підписані:

- акт №015-1/1/СП приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2018 року на загальну договірну ціну у розмірі - 1.440.000,00 грн. (з урахуванням ПДВ у розмірі - 240.000 грн.);

- довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати за листопад 2018 року.

На підставі підписаних документів Кредитором складено рахунок на оплату №71 від 30.11.2018.

30.11.2018 між Боржником (Підрядник) та Кредитором (Субпідрядник) підписані:

- акт №015-2/СП приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2018 року на загальну договірну ціну у розмірі - 24.000 грн. (з урахуванням ПДВ у розмірі - 4.000 грн.);

- довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати за листопад 2018 року.

На підставі підписаних документів Кредитором складено рахунок на оплату №72 від 30.11.2018.

Кредитор виконав умови договору щодо виконання обумовлених робіт, про що свідчать перелічені вище акти та довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрати. Боржник своїх зобов`язань належним чином не виконав - не здійснив розрахунок у повному обсязі за виконані роботи.

Сторонами 16.12.2021 підписано акт звірки взаємних розрахунків за період 01.01.2018 - 16.12.2021 за договором субпідряду №2018/178ск-2 від 14.09.2018, відповідно до якого, з урахуванням часткових оплат, заборгованість боржника - ТОВ "АРХІНФОРМ-ПРОЕКТ" перед кредитором - ТОВ "МЕТПРОМБУД ІНВЕСТ" складає - 4.049.967,60 грн.

Правовідносини між сторонами виникли на підставі договору субпідряду.

За змістом частин першої, другої статті 837 Цивільного кодексу України (далі-ЦК України) за договором підряду одна сторона (підрядник) зобов`язується на свій ризик виконати певну роботу за завданням другої сторони (замовника), а замовник зобов`язується прийняти та оплатити виконану роботу.

Підрядник має право, якщо інше не встановлено договором, залучити до виконання роботи інших осіб (субпідрядників), залишаючись відповідальним перед замовником за результат їхньої роботи. У цьому разі підрядник виступає перед замовником як генеральний підрядник, а перед субпідрядником - як замовник (ч. 1 статті 838 ЦК України).

Відповідно до ч. 1 статті 854 ЦК України якщо договором підряду не передбачена попередня оплата виконаної роботи або окремих її етапів, замовник зобов`язаний сплатити підрядникові обумовлену ціну після остаточної здачі роботи за умови, що роботу виконано належним чином і в погоджений строк або, за згодою замовника, - достроково.

Зобов`язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов`язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від вчинення певної дії (негативне зобов`язання), а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов`язку (ч. 1 статті 509 ЦК України).

Відповідно до статті 526 ЦК України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства.

Згідно зі статтею 530 ЦК України якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

За приписами статті 610 ЦК України порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання).

Статтею 629 Цивільного кодексу України передбачено, що договір є обов`язковим для виконання сторонами.

Виходячи з приписів статей 509, 530, 610, 629 ЦК України, а також умов вказаного вище Договору субпідряду, Боржник має заборгованість перед кредитором в розмірі - 4.049.967,60 грн., яка документально підтверджена, обґрунтована, заснована на вищевказаних нормах цивільного законодавства.

Відповідно до статті 1 КУзПБ неплатоспроможність - неспроможність боржника виконати після настання встановленого строку грошові зобов`язання перед кредиторами не інакше, як через застосування процедур, передбачених цим Кодексом.

З огляду на викладене, встановивши, що при зверненні до суду кредитора доведено належними та допустимими доказами відсутність спору між боржником та кредитором щодо заявлених вимог, наявність ознак неплатоспроможності боржника як підстави для відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "АРХІНФОРМ-ПРОЕКТ", господарський суд відкриває провадження у справі про банкрутство цього підприємства за заявою ТОВ "МЕТПРОМБУД ІНВЕСТ".

Також суд дійшов висновку про наявність підстав для визнання вимог ініціюючого кредитора до боржника у розмірі - 4.049.967,60 грн.

Відповідно до ч.8 статті 39 КУзПБ в ухвалі про відкриття провадження у справі про банкрутство зазначається, зокрема, про призначення розпорядника майна, встановлення розміру його винагороди та джерела її сплати.

Згідно з п. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень КУзПБ до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною 1 статті 34, частиною 2 статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Згідно із статтею 28 КУзПБ розпорядником майна, керуючим реструктуризацією, керуючим санацією, ліквідатором, керуючим реалізацією не можуть бути призначені арбітражні керуючі:

1) які є заінтересованими особами у цій справі;

2) які здійснювали раніше управління цим боржником - юридичною особою, крім випадків, коли з дня відсторонення від управління зазначеним боржником минуло не менше трьох років;

3) яким відмовлено в допуску до державної таємниці, якщо такий допуск є необхідним для виконання обов`язків, визначених цим Кодексом;

4) які мають конфлікт інтересів;

5) які здійснювали раніше повноваження приватного виконавця щодо примусового виконання судових рішень або рішень інших органів (посадових осіб), у яких боржник був стороною виконавчого провадження;

6) які є близькими особами боржника - фізичної особи.

До призначення арбітражним керуючим особа повинна подати до господарського суду заяву, в якій зазначається, що вона не належить до осіб, зазначених у цій частині.

Статтею 11 КУзПБ регламентовано, що арбітражним керуючим може бути громадянин України, який має вищу юридичну або економічну освіту другого (магістерського) рівня, загальний стаж роботи за фахом не менше трьох років або не менше одного року після отримання відповідної вищої освіти на керівних посадах, пройшов навчання та стажування протягом шести місяців у порядку, встановленому державним органом з питань банкрутства, володіє державною мовою та склав кваліфікаційний іспит.

Не може бути арбітражним керуючим особа:

1) визнана судом обмеженою у цивільній дієздатності або недієздатною;

2) яка має не зняту або не погашену в установленому законом порядку судимість;

3) яка не здатна виконувати обов`язки арбітражного керуючого за станом здоров`я;

4) якій заборонено обіймати керівні посади.

Ураховуючи вказані вище положення Кодексу України з процедур банкрутства, в тому числі приписи п. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень, беручи до уваги те, що заява про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "АРХІНФОРМ-ПРОЕКТ" містить пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна, а також те, що арбітражним керуючим Мелькевич А.В. подана заява на участь у справі про банкрутство ТОВ "АРХІНФОРМ-ПРОЕКТ", суд дійшов висновку про призначення розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Мелькевич А.В. без застосування автоматизованої системи з визначення кандидатури арбітражного керуючого. Судом встановлено, що кандидатура арбітражного керуючого Мелькевич А.В. відповідає вищенаведеним вимогам КУзПБ, вона має свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 1929 від 23.12.2019, її професійна діяльність арбітражного керуючого застрахована, про що укладено договір добровільного страхування цивільно-правової відповідальності арбітражного керуючого (договір № ДЦВАК/022/21). Арбітражний керуючий Мелькевич А.В. не має заборон, встановлених ч. 3 статті 28 КУзПБ.

Відповідно до частин 1, 2 статті 30 КУзПБ арбітражний керуючий виконує повноваження за грошову винагороду.

Грошова винагорода арбітражного керуючого складається з основної та додаткової грошових винагород.

Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна або ліквідатора визначається в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

Сплата основної винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна, ліквідатора, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду, який розглядає справу, до моменту подання заяви про відновлення відкриття провадження у справі.

Виходячи з зазначеної норми, суд визначає грошову винагороду розпоряднику майна - три розміри мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання ним своїх повноважень. Сплату основної винагороди розпорядника майна здійснювати за рахунок коштів, авансованих заявником (ініціюючим кредитором) на депозитний рахунок Господарського суду Запорізької області за три місяці виконання повноважень розпорядника майна. У разі якщо процедура буде тривати після закінчення авансованих заявником коштів, основну винагороду розпорядника майна слід сплачувати за рахунок коштів, одержаних боржником у результаті господарської діяльності.

Керуючись статтями 2, 6, 8, 9, 34, 35, п. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, статтями 3, 12, 20, 232-235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

Ухвалив :

Відкрити провадження у справі №908/3693/21 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "АРХІНФОРМ-ПРОЕКТ", код в ЄДР-32420051 (вул. Феодосійська, 3А, каб.2, м. Запоріжжя, 69008).

Визнати грошові вимоги кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю "МЕТПРОМБУД ІНВЕСТ", код в ЄДР-41281708 (вул. Ушинського, 40, офіс 302, м. Київ, 03151) до боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "АРХІНФОРМ-ПРОЕКТ", код в ЄДР-32420051 (вул. Феодосійська, 3А, каб.2, м.Запоріжжя, 69008) в розмірі - 4.049.967,60грн. основного боргу, 22.700грн. судового збору за подання заяви про відкриття провадження у справі, 58.500грн. витрат на авансування винагороди арбітражного керуючого.

Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Ввести процедуру розпорядження майном боржника.

Розпорядником майна боржника призначити арбітражного керуючого Мелькевич Анастасію Володимирівну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №1929 від 23.12.2019; ІПН - НОМЕР_1 ; адреса для листування: АДРЕСА_2).

Визначити грошову винагороду розпоряднику майна - три розміри мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання нею своїх повноважень. Сплату основної винагороди розпорядника майна здійснювати за рахунок коштів, авансованих заявником (ініціюючим кредитором) на депозитний рахунок Господарського суду Запорізької області за три місяці виконання повноважень розпорядника майна. У разі якщо процедура буде тривати після закінчення авансованих заявником коштів, основну винагороду розпорядника майна сплачувати за рахунок коштів, одержаних боржником у результаті господарської діяльності.

Оприлюднити на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "АРХІНФОРМ-ПРОЕКТ", код в ЄДР-32420051 (вул. Феодосійська, 3А, каб.2, м. Запоріжжя, 69008).

Заборонити боржнику - Товариству з обмеженою відповідальністю "АРХІНФОРМ-ПРОЕКТ", код в ЄДР-32420051 (вул. Феодосійська, 3А, каб.2, м. Запоріжжя, 69008), приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави.

Зобов`язати розпорядника майна боржника до 11 лютого 2022р. подати до господарського суду Запорізької області відомості про результати розгляду вимог кредиторів.

Попереднє засідання суду , яке відбудеться в приміщенні Господарського суду Запорізької області за адресою: 69001 м. Запоріжжя вул. Гетьманська, 4, корпус-1, зал-300, призначити на 09 березня 2022р. о 10-00 год.

Зобов`язати розпорядника майна до 05 березня 2022р. провести в установленому законом порядку інвентаризацію майна боржника.

Попередити арбітражного керуючого Мелькевич А.В. про відповідальність, передбачену ч.4 статті 28 КУзПБ, у разі невиконання або неналежного виконання покладених на неї обов`язків у цій справі, зловживання правами арбітражного керуючого, подання до суду неправдивих відомостей, наявності конфлікту інтересів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття - 05.01.2022 та може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом десяти днів.

Копії ухвали надіслати : ініціюючому кредитору (е-mail: ІНФОРМАЦІЯ_2 ), боржнику, розпоряднику майна Мелькевич А.В., Заводському відділу державної виконавчої служби у місті Запоріжжі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) (е-mail: ІНФОРМАЦІЯ_3 ), ГУ ДПС у Запорізькій області e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_5 , Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради, Заводському районному суду м. Запоріжжя (е-mail: ІНФОРМАЦІЯ_4 ).

Повний текст ухвали складено 06.01.2022.

Суддя В.А. Кричмаржевський

Дата ухвалення рішення05.01.2022
Оприлюднено10.01.2022

Судовий реєстр по справі —908/3693/21

Ухвала від 16.11.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 02.11.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 17.10.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 12.10.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 03.10.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 05.09.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 23.03.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Постанова від 29.08.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 15.08.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 29.06.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні