Ухвала
від 05.01.2022 по справі 922/5236/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про прийняття заяви про відкриття провадження у

справі про банкрутство ТОВ "Рятівник Південь"

"05" січня 2022 р.м. ХарківСправа № 922/5236/21

Господарський суд Харківської області у складі: судді Усатого В.О.,

розглянувши

заяву Головного управління ДПС у Харківській області про визнання банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "Рятівник Південь" код ЄДРПОУ 37548691, ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Харківської області 31.12.2021 надійшла заява ГУ ДПС у Харківській області, в якій просить суд:

- відкрити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Рятівник Південь" (код ЄДРПОУ 37548691);

- призначити розпорядником майна у справі про банкрутство ТОВ "Рятівник Південь" арбітражного керуючого Боднарчука С.Я.

Заявник вказує на те, що ТОВ "Рятівник Південь" зареєстровано в якості суб`єкта господарювання - юридичної особи та має ідентифікаційний код 37548691.

Заявник повідомляє про те, що ГУ ДПС у Харківській області здійснює контрольні функції відносно платника податків щодо погашення податкового боргу відповідно до приписів статті 95 ПК України.

Зазначає про те, що станом на дату звернення до суду платник податків має податковий борг, податкові зобов`язання, що нараховані на підставі податкової декларації від 19.09.2018 № 9201644682 та податкових повідомлень - рішень від 29.11.2017 № 0044031407, від 29.11.2017 № 0044021407.

Суми заборгованості обліковуються в інтегрованих картках платника податків за відповідним платежем.

З метою інформування платника податків про наявність податкового боргу та з метою виконання вимог п. 59.1 статті 59 ПК України платнику податків було направлено поштовим відправленням з повідомленням про вручення податкову вимогу від 20.11.2020 № 42266-13.

Однак, через невиконання ТОВ "Рятівник Південь" обов`язку зі сплати заборгованості ГУ ДПС у Харківській області пред`явлено позов до суду. Рішенням Харківського окружного адміністративного суду від 18.06.2021 у справі № 520/6661/21 адміністративний позов ГУ ДПС у Харківській області про стягнення суми податкового боргу задоволено. Ухвалено стягнути до бюджету України кошти у розмірі 1567748,67грн з розрахункових рахунків погашення податкового боргу з ТОВ "Рятівник Південь".

Заявник повідомляє про те, що у підприємства відсутні відкриті у банках розрахункові рахунки.

Заявник зазначає про те, що відповідно до інформації з Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна - прав власності на нерухоме майно за ТОВ "Рятівник Південь" не встановлено.

Тривале невиконання ТОВ "Рятівник Південь" податкових зобов`язань у строки, встановлені ПК України зумовило звернення ГУ ДПС у Харківській області до Господарського суду Харківської області із даною заявою, в якій просить відкрити провадження у справі про банкрутство ТОВ "Рятівник Південь".

До заяви додані докази, на підтвердження обставин, викладених у заяві, а також заяву арбітражного керуючого Боднарчука С.Я., в якій надає згоду на участь у даній справі та повідомляє про те, що не належить до категорії осіб, які не можуть бути призначеними розпорядником майна у даній справі.

Перевіривши відповідність заяви ГУ ДПС у Харківській області та доданих до неї документів вимогам Кодексу України з процедур банкрутства, судом встановлено, що заява відповідає таким вимогам.

Заявником у встановленому порядку та розмірі сплачено судовий збір за звернення з такою заявою, який зараховано до відповідного фонду Державного бюджету. Крім того, заявником надано докази авансування винагороди арбітражному керуючому за виконання повноважень розпорядника майна. Судом перевірено та встановлено, що авансування здійснено у встановленому законом розмірі.

З огляду на викладене, судом встановлено, що наявні підстави для постановлення ухвали про прийняття заяви до провадження.

Разом з тим, суд вважає за необхідне зауважити, що при виготовленні тексту заяви відбулось накладення тексту, що робить неможливим встановити зміст тексту заяви останньої строки першого аркушу. З огляду на встановлене, суд вважає за необхідне запропонувати заявнику подати уточнення першого аркушу заяви, в частині розміру податкового боргу ТОВ "Рятівник Південь", який визначений заявником станом на момент звернення до суду.

Відповідно до пункту 2 з позначкою 1 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом. Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Відповідно до пункту 2 з позначкою 1 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

Як встановлено та зазначено вище, заявником надано пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для призначення розпорядником майна боржника, а саме, Боднарчука С.Я., відповідну заяву про згоду на участь у справі якого подано до суду.

З огляду на викладене, суд не вбачає правових підстав для здійснення запиту до автоматизованої системи для визначення кандидатури арбітражного керуючого для участі у справі.

Керуючись ст. ст. 2, 34, 35, 36 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 232-235 Господарського процесуального кодексу України суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти заяву Головне управління ДПС у Харківській області про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Рятівник Південь" до розгляду.

2. Підготовче засідання по справі призначити на "13" січня 2022 р. о(б) 12:20 год. у приміщенні господарського суду Харківської області, зал №328.

3. Заявнику (ГУ ДПС у Харківській області) надати уточнення до заяви в частині розміру податкового боргу ТОВ "Рятівник Південь" станом на дату звернення до суду.

4. Боржнику надати суду: відзив на заяву про відкриття провадження у справі, до якого долучити докази відправлення заявнику копії відзиву, а також довідку органів приватизації (органів, уповноважених управляти об`єктами державної власності) про наявність або відсутність на балансі підприємства, щодо якого відкрито провадження у справі, державного майна, що в процесі приватизації (корпоратизації) не увійшло до статутного капіталу боржника.

У відзиві боржника зазначаються:

- заперечення боржника щодо вимог заявника (заявників);

- загальна сума заборгованості боржника перед кредиторами за зобов`язаннями, що передбачають виплату грошових коштів, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), з виплати заробітної плати;

- відомості про наявне у боржника майно, а також про всі рахунки боржника в установах банків та інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків;

- відомості про всі рахунки, на яких ведеться облік прав на цінні папери, що належать боржнику у депозитарних установах, їх реквізити;

- відомості про проведення боржником діяльності, пов`язаної з державною таємницею;

- докази необґрунтованості вимог заявника (за наявності).

- інші відомості, що мають значення для розгляду справи.

Копію ухвали направити ГУ ДПС у Харківській області, ТОВ "Рятівник Південь", державному реєстратору за місцем знаходження боржника, арбітражному керуючому Боднарчуку С.Я., Міжрайонному відділу державної виконавчої служби за місцем реєстрації боржника.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню.

Суддя В. О. Усатий

Дата ухвалення рішення05.01.2022
Оприлюднено10.01.2022
Номер документу102447931
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "Рятівник Південь" код ЄДРПОУ 37548691

Судовий реєстр по справі —922/5236/21

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 01.02.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 12.12.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 09.11.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 26.09.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 26.09.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 08.08.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 14.08.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 24.05.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні