Рішення
від 20.12.2021 по справі 556/2095/21
ВОЛОДИМИРЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 556/2095/21

Номер провадження 2-о/556/131/2021

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20.12.2021 року. смт.Володимирець

Володимирецький районний суд Рівненської області

в особі головуючої судді Іванків О.В.,

при секретарі Кньовець Н.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт.Володимирець справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Державний навчальний заклад Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту , про встановлення факту належності правовстановлюючого документу,-

ВСТАНОВИВ :

ОСОБА_1 , звернувся до суду з заявою про встановлення факту належності правовстановлюючого документу, а саме: диплома № НОМЕР_1 , виданого 18.02.1988 року; довідки від 22.07.2021 року №14/01-24/55, виданої ДНЗ Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту .

Свої вимоги мотивує тим, що після закінчення вказаного навчального закладу ОСОБА_2 , видано диплом державного зразка. Здолбунівським професійно - технічним училищем видано диплом ОСОБА_2 .

На даний час заявником виявлено, що в дипломі невірно зазначено його ім`я, а саме: замість правильного ОСОБА_1 вказано як ОСОБА_2 .

Заявнику необхідно встановити факт належності документів у зв`язку з тим, що від встановлення факту належності документів залежить зарахування до стажу роботи періоду навчання, вказаних у них, та призначення пенсії у залежності від стажу роботи, а також з метою реалізації інших прав, що випливають із встановлення даних фактів.

Разом з тим, внести виправлення в диплом державного зразка або ж замінити його новим бланком органом, який його видав, не має можливості.

На підставі цього заявник звернувся до суду, для того щоб встановити факт належності правовстановлюючих документів.

У судове засідання ОСОБА_1 , не з`явився, однак надав суду заяву в якій просив розгляд справи проводити у його відсутності та задовольнити заявлені вимоги.

Представник заінтересованої особи, Державний навчальний заклад Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту , будучи належним чином повідомлений про та місце розгляду справи в судове засідання не з`явився, однак надали до суду письмові пояснення в яких зазначили, що диплом державного зразка був виданий заявнику на підставі наданих ним документів.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши та оцінивши докази, наявні в матеріалах справи приходить до висновку, що заява підлягає до задоволення із наступних підстав.

Як вбачається зі от. 293 ЦПК України, в порядку окремого провадження можуть бути розглянуті цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

В судовому засіданні встановлено, що згідно архівних даних професійно - технічного училища м. Здолбунова Рівненської області, у період з 01.09.1984 по 25.03.1988 ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 навчався на денній формі навчання за професією: черговий по станції.

Після закінчення Здолбунівського професійно - технічного училища ОСОБА_2 , видано диплом державного зразка: №470288, на підставі свідоцтва про народження серії НОМЕР_2 .

Факт отримання диплому на ім`я, ОСОБА_2 підтвердив своїм підписом у відповідному журналі.

Однак при видачі вищезазначеного диплому було неправильно записано ім`я заявника, а саме, замість правильного ОСОБА_1 вказано як ОСОБА_2 .

Згідно паспорту серії НОМЕР_3 який виданий Володимирецьким РВ УМВС України в Рівненській області від 18.03.1996 року, РНОКПП, в посвідченні особи потерпілої від наслідків Чорнобильської катастрофи ім`я заявника вказано ОСОБА_1 .

Разом з тим, внести виправлення в диплом державного зразка або ж замінити його новим бланком органом, який його видав, не має можливості оскільки, навчальний заклад який видав диплом неодноразово реорганізовувався та змінював свою назву.

Згідно ч.2 ст.315 ЦПК України у судовому порядку можуть бути встановлені факти, від яких залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав фізичних осіб, якщо законом не визначено іншого порядку їх встановлення.

Стаття 16 Цивільного кодексу України передбачає, що кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу.

Частиною 1 ст. 77 ЦПК передбачено, що належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. Згідно із ч. 2 ст. 78 ЦПК обставини справи, які за законом мають бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

А тому, суд, рахує, що в судовому засіданні знайшов підтвердження факт, що диплом № НОМЕР_1 , виданий 18.02.1988 року; довідка від 22.07.2021 року №14/01-24/55, виданої ДНЗ Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту , видані ОСОБА_2 належать ОСОБА_1 .

Відповідно до вимог ч. 7 ст. 235 ЦПК України судові витрати, пов`язані з розглядом справи окремого провадження заявнику не відшкодовуються.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.4, 10, 12, 76, 81, 200, 263-265, 315 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ :

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Державний навчальний заклад Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту , про встановлення факту належності правовстановлюючого документу- задовольнити.

Встановити факт, що має юридичне значення, а саме, що диплом № НОМЕР_1 , виданий 18.02.1988 року; довідка від 22.07.2021 року №14/01-24/55, видана ДІВ Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту , які видані ОСОБА_2 належать - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ( НОМЕР_4 ).

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до Рівненського апеляційного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 30-ти денний строк з дня проголошення рішення апеляційної скарги, з подачею її копії.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право подати апеляційну скаргу протягом тридцяти днів з дня вручення йому такого рішення суду.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Повний текст рішення проголошено 04 січня 2022 року.

Суддя: О.В. Іванків

Відомості про учасників справи:

Заявник: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , (РНОКПП НОМЕР_5 ) мешканець АДРЕСА_1 .

Заінтересована особа : Державний навчальний заклад Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту , юридична адреса: м. Здолбунів, вул. Ясна 6, 35705, код ЄДРПОУ 02547122

Дата ухвалення рішення20.12.2021
Оприлюднено10.01.2022
Номер документу102449369
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту належності правовстановлюючого документу

Судовий реєстр по справі —556/2095/21

Рішення від 20.12.2021

Цивільне

Володимирецький районний суд Рівненської області

Іванків О.В.

Рішення від 20.12.2021

Цивільне

Володимирецький районний суд Рівненської області

Іванків О.В.

Рішення від 20.12.2021

Цивільне

Володимирецький районний суд Рівненської області

Іванків О.В.

Ухвала від 11.11.2021

Цивільне

Володимирецький районний суд Рівненської області

Іванків О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні