Ухвала
від 10.01.2022 по справі 750/162/22
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа № 750/162/22

Провадження № 2-з/750/8/22

У Х В А Л А

10 січня 2022 року м. Чернігів

Деснянський районний суд м. Чернігова в складі:

головуючого-судді Требух Н.В.

за участі секретаря судового засідання Галета Ю.В.

розглянувши заяву представника позивача ОСОБА_1 адвоката Переверзєва Олександра Олександровича про забезпечення позову,-

в с т а н о в и в:

Позивач в особі свого представника звернувся до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Європейська агенція з повернення боргів про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню.

Позивач надав заяву про забезпечення вказаного вище позову шляхом зупинення стягнення за виконавчим провадженням.

На обґрунтування вказаної заяви посилається, зокрема, на наступні обставини.

На виконанні приватного виконавця виконавчого округу Чернігівської області перебуває виконавче провадження №67819029 з примусового виконання виконавчого напису №40082 від 18.11.2021 вчиненого приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Бригіда В.О. В обґрунтування вимог заявником вказується на те, що вказаний виконавчий напис вчинений з порушенням норм чинного законодавства з підстав порушення нотаріусом процедури вчинення виконавчого напису, а також і з підстав неправомірності вимог стягувана в частині розміру заборгованості.

Згідно з частиною 1 статті 153 ЦПК України суд розглядає заяву про забезпечення позову без повідомлення учасників справи.

Вивчивши заяву про забезпечення позову, суд приходить до висновку, що дана заява підлягає задоволенню з огляду на наступне:

Відповідно до частини 1, 2 статті 149 ЦПК України суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову. Забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Суд зазначає, що особа, яка подала заяву про забезпечення позову, повинна обґрунтувати причини звернення із заявою про забезпечення позову. З цією метою та з урахуванням загальних вимог, передбачених Цивільним процесуальним кодексом України, обов`язковим є подання доказів наявності фактичних обставин, з якими пов`язується застосування певного заходу до забезпечення позову.

У вирішенні питання про забезпечення позову суд має здійснити оцінку обґрунтованості доводів заявника щодо необхідності вжиття відповідних заходів з урахуванням: розумності, обґрунтованості і адекватності вимог заявника щодо забезпечення позову; забезпечення збалансованості інтересів сторін, а також інших учасників судового процесу; наявності зв`язку між конкретним заходом до забезпечення позову і предметом позовної вимоги, зокрема, чи спроможний такий захід забезпечити фактичне виконання судового рішення в разі задоволення позову; імовірності утруднення виконання або невиконання рішення суду в разі невжиття таких заходів; запобігання порушенню у зв`язку із вжиттям таких заходів прав та охоронюваних законом інтересів осіб, що не є учасниками даного судового процесу.

Заходи до забезпечення позову повинні бути співрозмірними із заявленими позивачем вимогами. Співмірність передбачає співвідношення судом негативних наслідків від вжиття заходів до забезпечення позову з тими негативними наслідками, які можуть настати в результаті невжиття цих заходів, з урахуванням відповідності права чи законного інтересу, за захистом яких заявник звертається до суду, та майнових наслідків заборони відповідачу здійснювати певні дії.

Метою вжиття заходів щодо забезпечення позову є уникнення можливого порушення в майбутньому прав та охоронюваних законом інтересів позивача, а також можливість реального виконання рішення суду та уникнення будь-яких труднощів при виконанні у випадку задоволення позову.

При цьому на час розгляду судом заяви про забезпечення позову у суду відсутні підстави вважати, що існують обставини, передбачені ч. 3 ст. 154 ЦПК України, з якими закон пов`язує обов`язкове застосування зустрічного забезпечення.

Керуючись ст. ст. 149-150, 153 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

заяву про забезпечення позову задовольнити.

Вжити заходи до забезпечення позову шляхом зупинення стягнення на підставі виконавчого напису №40082 від 18.11.2021 вчиненого приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Бригіда Володимиром Олександровичем, яким стягнуто з ОСОБА_1 на користь ТОВ Фінансова компанія Європейська агенція з повернення боргів заборгованість в сумі 12782 грн. 31 коп.

Стягувач ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 РНОКПП НОМЕР_1 ).

Боржник Товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Європейська агенція з повернення боргів (місто Київ вулиця Симона Петлюри 30 код ЄДРПОУ 35625014).

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала суду про забезпечення позову є виконавчим документом.

Ухвала підлягає негайному виконанню з дня її постановлення незалежно від її оскарження і відкриття виконавчого провадження.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала суду може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

У разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Н.В.Требух

Дата ухвалення рішення10.01.2022
Оприлюднено11.01.2022

Судовий реєстр по справі —750/162/22

Рішення від 11.02.2022

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Требух Н. В.

Ухвала від 17.01.2022

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Требух Н. В.

Ухвала від 10.01.2022

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Требух Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні