Ухвала
від 06.01.2022 по справі 632/243/20
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД


У Х В А Л А

06 січня 2022 року

м. Харків

справа №632/243/20

провадження №22-ц/818/2705/22

Суддя Харківського апеляційного суду Маміна О.В., у порядку вирішення питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Первомайського міськрайонного суду Харківської області від 03 листопада 2021 року по цивільній справі за позовом Акціонерного Товариства Харківобленерго до ОСОБА_1 про визначення обсягу та стягнення вартості електричної енергії, не облікованої внаслідок порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії,-

в с т а н о в и в :

Рішенням Первомайського міськрайонного суду Харківської області від 03 листопада 2021 року позовні вимоги Акціонерного Товариства Харківобленерго - задоволено частково.

На вказане судове рішення, ОСОБА_1 подав апеляційну скаргу.

Перевіривши матеріали справи, вважаю за необхідне повернути цивільну справу до суду першої інстанції для належного оформлення, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.3. ст.365 ЦПК України, якщо під час вивчення матеріалів справи суд виявить нерозглянуті зауваження на правильність і повноту фіксування судового процесу технічними засобами, нерозглянуті письмові зауваження щодо повноти чи правильності протоколу судового засідання, невирішене питання про ухвалення додаткового рішення, суд постановляє ухвалу із зазначенням строку, протягом якого суд першої інстанції має усунути недоліки.

Як роз`яснено у п. 9 постанови Пленуму Верховного Суду України від 24.10.2008 № 12 Про судову практику розгляду цивільних справ в апеляційному порядку при вирішенні питання про повернення до суду першої інстанції справи, яка надійшла разом з апеляційною скаргою, для усунення недоліків у її оформленні апеляційні суди повинні враховувати, що перелік недоліків у оформленні справи не є вичерпним, а суддя-доповідач своєю ухвалою може повернути справу до суду першої інстанції для усунення таких недоліків: справа неналежно оформлена, зокрема відсутні підписи у протоколі чи журналі судового засідання; судове рішення чи протокол судового засідання є нечитабельні; у справі відсутній протокол судового засідання, журнал судового засідання чи технічний запис, справа не підшита, сторінки не пронумеровані, опис документів у справі належним чином не оформлено тощо; не розглянуто зауваження щодо правильності та повноти фіксування судового процесу технічними засобами або письмові зауваження щодо повноти чи правильності протоколу судового засідання; не вирішено питання про ухвалення додаткового рішення тощо.

Відповідно до п. 6, розділу ІІ Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України (зі змінами і доповненнями, наказ ДСА України від 24.12.2019 року №1196), затвердженої Наказом Державної судової адміністрації України від 20.08.2019 року №814, якщо при відкритті конверта (пакета) виявлено відсутність будь-якого документа чи додатка до нього, про це складається акт (додаток 1) у двох примірниках, один з яких надсилається відправнику, а другий додається до вхідних документів.

Матеріали справи свідчать про те, що ОСОБА_1 подав апеляційну скаргу на рішення Первомайського міськрайонного суду Харківської області від 03 листопада 2021 року по цивільній справі за позовом Акціонерного Товариства Харківобленерго до ОСОБА_1 про визначення обсягу та стягнення вартості електричної енергії, не облікованої внаслідок порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії. В якості додатку до апеляційної скарги зазначив, довідки МСЕК, проте зазначений додаток в матеріалах справи відсутній.

Акт про відсутність вказаного додатку судом першої інстанції не складався та до матеріалів справи не долучався.

Вказане перешкоджає вирішенню питання про можливість відкриття апеляційного провадження у справі.

За таких обставин, враховуючи вимоги ч. 3 ст. 365 ЦПК України, справа підлягає поверненню до суду першої інстанції для усунення вказаних недоліків.

Керуючись ч. 3 ст. 365 ЦПК України, -

у х в а л и в :

Матеріали цивільної справи за позовом Акціонерного Товариства Харківобленерго до ОСОБА_1 про визначення обсягу та стягнення вартості електричної енергії, не облікованої внаслідок порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії- повернути до Первомайського міськрайонного суду Харківської області для належного оформлення.

Встановити строк для усунення зазначених недоліків 10 днів з моменту надходження справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя: О.В. Маміна

Дата ухвалення рішення06.01.2022
Оприлюднено11.01.2022
Номер документу102475195
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення обсягу та стягнення вартості електричної енергії, не облікованої внаслідок порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії

Судовий реєстр по справі —632/243/20

Постанова від 29.09.2022

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Маміна О. В.

Ухвала від 31.01.2022

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Маміна О. В.

Ухвала від 31.01.2022

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Маміна О. В.

Ухвала від 06.01.2022

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Маміна О. В.

Рішення від 03.11.2021

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Рішення від 03.11.2021

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Ухвала від 14.06.2021

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Ухвала від 19.05.2021

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Ухвала від 19.11.2020

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні