Ухвала
від 10.01.2022 по справі 537/5646/21
КРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Провадження № 2/537/325/2022

Справа № 537/5646/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.01.2022 року м. Кременчук

Крюківський районний суд міста Кременчука Полтавської області в складі:

головуючого судді Мурашової Н.В.,

за участі секретаря Должаніци В.С.,

представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Охмака В.І.,

представника відповідача Виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області за довіреністю - Черкащенко А.А.,

представника відповідача Департаменту житлово-комунального господарства Виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області за довіреністю - Єзерської І.С.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі судових засідань у приміщенні суду в м. Кременчук Полтавської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, Комунального підприємства Благоустрій Кременчука Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, Департаменту житлово-комунального господарства виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, -

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до Виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, Комунального підприємства Благоустрій Кременчука Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, Департаменту житлово-комунального господарства виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, в якій просить стягнути з відповідачів в солідарному порядку на його користь матеріальну шкоду в сумі 18850,25 грн., моральну шкоду в сумі 10000,00 грн., спричинену внаслідок падіння гілки на його автомобіль, від чого автомобіль отримав механічні пошкодження, а також витрати на правничу допомогу в сумі 2000,00 грн.

Ухвалою Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області від 03 листопада 2021 року відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче засідання.

23.11.2021 року відповідач Департамент житлово-комунального господарства виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області надав до суду відзив на позову заяву, в задоволенні якої просив відмовити з викладених підстав.

01.12.2021 року відповідач Виконавчий комітет Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області надав до суду відзив на позову заяву, в задоволенні якої просив відмовити з викладених підстав.

01.12.2021 року відповідач КП Благоустрій Кременчука Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області надав до суду відзив на позову заяву, в задоволенні якої просив відмовити з викладених підстав.

В підготовчому засіданні представник позивача Охмак В.І. заявив клопотання про відкладення підготовчого засідання з метою отримання результатів перевірки за заявою ОСОБА_1 від 09.07.2021 року до правоохоронних органів за фактом пошкодження 09 липня 2021 року о 12 год. 00 хв. його автомобіля Hyundai і30, д.н.з. НОМЕР_1 , за адресою Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Майора Борищака, спричиненого падінням гілки дерева. Оскільки відповідач Департамент житлово-комунального господарства в своєму відзиві стверджує про відсутність події та належних, достатнім і допустимих доказів на підтвердження того, що транспортний засіб позивача було пошкоджено саме падінням гілки дерева на території Крюківського району м. Кременчука.

Уповноважені представники відповідачів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 не заперечували щодо відкладення підготовчого засідання.

Представник відповідача КП Благоустрій Кременчука Кременчуцької міської ради Полтавської області в підготовче засідання не з`явився, надав заяву, в якій просив провести підготовче засідання у його відсутність, проти задоволення позову заперечує в повному обсязі.

Згідно п.1 ч.2 ст.198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Відповідно до положень ст.189 ЦПК України , підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання. Підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Враховуючи наведені вище обставини, з метою дотримання встановлених законодавством строків проведення підготовчого провадження, недопущення порушення прав сторін у справі, з`ясування питань, передбачених ч.2 ст.197 ЦПК України, для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті з дотриманням основних засад цивільного судочинства, встановлених в ст.2 ЦПК України, суд вважає необхідним продовжити строк проведення підготовчого провадження на тридцять днів.

Керуючись статтями 197, 198, 223, 260 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

Продовжити строк проведення підготовчого провадження на тридцять днів у справі за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, Комунального підприємства Благоустрій Кременчука Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, Департаменту житлово-комунального господарства виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

Відкласти підготовче засідання на 09 год. 00 хв. 04 лютого 2022 року .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складений 11.01.2022 року.

Суддя Крюківського районного суду

м. Кременчука Полтавської області Мурашова Н.В.

Дата ухвалення рішення10.01.2022
Оприлюднено13.01.2022
Номер документу102494372
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —537/5646/21

Постанова від 05.03.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пилипчук Л. І.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пилипчук Л. І.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пилипчук Л. І.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пилипчук Л. І.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пилипчук Л. І.

Рішення від 19.09.2023

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

МУРАШОВА Н. В.

Рішення від 19.09.2023

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

МУРАШОВА Н. В.

Ухвала від 04.02.2022

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

МУРАШОВА Н. В.

Ухвала від 04.02.2022

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

МУРАШОВА Н. В.

Ухвала від 10.01.2022

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

МУРАШОВА Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні