Ухвала
від 12.01.2022 по справі 547/1013/21
СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Шевченка, 41-а, смт Семенівка, Кременчуцький район, Полтавська область, 38200

тел. (05341) 9-17-39, факс (05341) 9-17-39, 9-15-37

Справа №547/1013/21

Провадження №2/547/88/22

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

12 січня 2022 року смт Семенівка

Суддя Семенівського районного суду Полтавської області Самойленко Л.М., вирішуючи питання про відкриття провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Оболонської сільської ради Семенівського району Полтавської області, Товариства з обмеженою відповідальністю "Товарна біржа Полтава", Товариства з обмеженою відповідальністю "Агроземлересурс", Фермерського господарства "Екодобробут" про визнання недійсними результатів земельних торгів у формі аукціону щодо продажу права оренди на земельні ділянки, визнання недійсними договорів оренди землі та припинення права оренди на земельні ділянки,

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Оболонської сільської ради Семенівського району Полтавської області, Товариства з обмеженою відповідальністю "Товарна біржа Полтава", Товариства з обмеженою відповідальністю "Агроземлересурс", Фермерського господарства "Екодобробут" про визнання недійсними результатів земельних торгів у формі аукціону щодо продажу права оренди на земельні ділянки, визнання недійсними договорів оренди землі та припинення права оренди на земельні ділянки.

Ухвалою від 17.12.2021 вказану позовну заяву залишено без руху, вказано на її недоліки.

23.12.2021 на виконання вимог ухвали судді позивач надав примірники позовної заяви, в яких зазначено правильне повне найменування відповідача та в розділі Додатки зазначив у кого саме знаходяться оригінали долучені до позовної заяви копії письмових доказів.

Судом встановлено, що позивачем не у повній мірі виконано вимоги ухвали про залишення його позовної заяви без руху а саме не надано до суду копії оспорюваних актів та договорів, про що було зазначено в ухвалі.

Відповідно до ч. 5 ст. 177 ЦПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги

Відповідно до ч. 1 ст. 187 ЦПК України суддя відкриває провадження у справі за відсутності, крім іншого, підстав для залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до ч.ч. 1-3 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Відтак позовна заява повторно підлягає залишенню без руху з наданням позивачеві 5-денного строку для усунення її недоліків.

Суд наголошує, що залишення позовної заяви без руху не є обмеженням права позивача на доступ до правосуддя з огляду на усталену практику Європейського суду з прав людини. Встановлюючи конкретні вимоги до змісту та форми позовної заяви, до документів, які мають бути до неї додані, а також визначаючи підсудність різних категорій справ, ЦПК України при цьому покладає обов`язок на суд перевірити виконання позивачем цих вимог та підстав прийняття заяви на стадії вирішення питання про відкриття провадження по справі.

Ураховуючи зазначене, керуючись ст.ст. 175-177, 185, 261, 353 ЦПК України суддя,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Оболонської сільської ради Семенівського району Полтавської області, Товариства з обмеженою відповідальністю "Товарна біржа Полтава", Товариства з обмеженою відповідальністю "Агроземлересурс", Фермерського господарства "Екодобробут" про визнання недійсними результатів земельних торгів у формі аукціону щодо продажу права оренди на земельні ділянки, визнання недійсними договорів оренди землі та припинення права оренди на земельні ділянки, - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви - п`ять днів з дня отримання копії ухвали, а саме надати суду належним чином завірені копії оскаржуваних актів та договорів або докази неможливості самостійно їх надати.

Роз`яснити позивачу, що у випадку невиконання позивачем вимог, визначених ст. 175, 176 ЦПК України у наданий строк, позовна заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.М.Самойленко

Дата ухвалення рішення12.01.2022
Оприлюднено17.01.2022

Судовий реєстр по справі —547/1013/21

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Прядкіна О. В.

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Прядкіна О. В.

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Прядкіна О. В.

Ухвала від 28.11.2022

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Прядкіна О. В.

Ухвала від 24.11.2022

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Прядкіна О. В.

Рішення від 14.08.2022

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Самойленко Л. М.

Рішення від 14.08.2022

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Самойленко Л. М.

Ухвала від 15.06.2022

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Самойленко Л. М.

Ухвала від 09.05.2022

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Самойленко Л. М.

Ухвала від 09.05.2022

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Самойленко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні