Ухвала
від 10.01.2022 по справі 171/2572/21
АПОСТОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 171/2572/21

2-о/171/17/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 січня 2022 року м.Апостолове

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області у складі: головуючого - судді Хоруженко Н.В. за участю секретаря - Харченко О.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Апостолове справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Апостолівська районна державна адміністрація про встановлення факту належності правовстановлюючого документа,-

в с т а н о в и в:

В провадженні Апостолівського районного суду Дніпропетровської області перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Апостолівська районна державна адміністрація про встановлення факту належності правовстановлюючого документа.

28.12.2021 року на адресу суду надійшло клопотання від Криворізької районної державної адміністрації Дніпропетровської області про залучення правонаступника та заміну заінтересованої особи на його правонаступника, відповідно до якого повідомляють, що розпорядженням голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації В.Резніченко від 16.01.2021 року №Р-20/0/3-21 Про створення комісій з реорганізації райдержадміністрацій Дніпропетровської області створено комісію з реорганізації Апостолівської, Софіївської, Широківської райдержадміністрацій шляхом їх приєднання до Криворізької районної державної адміністрації у складі згідно з додатком 1. Тому, враховуючи, що Криворізька районна державна адміністрація, є правонаступником Апостолівської районної державної адміністрації з моменту утворення комісії з її реорганізації, тобто з 16.01.2021 року, Криворізька районна адміністрація Дніпропетровської області змушена клопотати до суду про своє залучення до участі у справі №171/2572/21, як правонаступник Апостолівської районної державної адміністрації Дніпропетровської області та відповідно заміни сторони заінтересованої особи - Апостолівську районну державну адміністрацію Дніпропетровської області на її правонаступника - Криворізьку районну державну адміністрацію Дніпропетровської області.

В відповідно до ч. 1 ст. 55 Цивільного процесуального кодексу України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Процесуальне правонаступництво - це заміна сторони або третьої особи (правопопередника) іншою особою (правонаступником) у зв`язку із вибуттям із процесу суб`єкта спірного або встановленого рішенням суду правовідношення, за якої до правонаступника переходять усі процесуальні права та обов`язки право попередника і він продовжує в цивільному судочинстві участь останнього.

Оскільки, згідно розпорядженням голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації від 16.01.2021 року №Р-20/0/3-21 Апостолівську районну державну адміністрацію Дніпропетровської області реорганізовано шляхом приєднання до Криворізької районної державної адміністрації Дніпропетровської області, суд приходить до висновку, що Криворізьку районну державну адміністрацію Дніпропетровської областіповинно бути залученим до участі у справі в якості правонаступника заінтересованої особи - Апостолівської районної державної адміністрації Дніпропетровської області.

Керуючись ст. ст. 55, 258, 260, суд, -

п о с т а н о в и в:

Клопотання Криворізької районної державної адміністрації Дніпропетровської області задовольнити.

Залучити до участі у справі №171/2572/21 в якості правонаступника заінтересованої особи - Апостолівської районної державної адміністрації:

- Криворізьку районну державну адміністрацію Дніпропетровської області.

Копії ухвали направити Криворізькій районній державній адміністрації Дніпропетровської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Хоруженко Н. В.

СудАпостолівський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення10.01.2022
Оприлюднено20.01.2022
Номер документу102570510
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —171/2572/21

Рішення від 10.01.2022

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Хоруженко Н. В.

Ухвала від 10.01.2022

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Хоруженко Н. В.

Ухвала від 02.12.2021

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Хоруженко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні