Ухвала
від 13.01.2022 по справі 273/2149/21
БАРАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 273/2149/21

Провадження № 2/273/60/22

У х в а л а

про перехід до розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження

з викликом сторін

13 січня 2022 року Баранівський районний суд Житомирської області в складі судді -

Васильчук О. В. , розглянувши матеріали справи за позовною заявою Акціонерного товариства Житомиробленерго в особі начальника Баранівського РЕМ Пугача В`ячеслава Васильовича до ОСОБА_1 про стягнення збитків, завданих внаслідок скоєння дорожньо-транспортної пригоди ,-

В С Т А Н О В И В:

12.10.2021 року начальник Баранівського РЕМ Пугач В.В. звернувся з позовом до ОСОБА_1 про стягнення збитків, завданих внаслідок скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Ухвалою судді від 21.10.2021 року розгляд справи призначено здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

17.12.2022 до Баранівського районного суду Житомирської області на дійшла заява ОСОБА_1 про заперечення щодо розгляду даного позову в порядку спрощеного позовного провадження та про розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

05.01.2022 до Баранівського районного суду Житомирської області надійшла заява ОСОБА_1 про виклик свідків та про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Дослідивши матеріали справи суддя приходить до наступних висновків.

Згідно ч. 4 ст. 19, ч. 1 ст. 274 ЦПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду:

1) малозначних справ;

2) справ, що виникають з трудових відносин;

3) справ про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд;

4) справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Для цілей цього Кодексу малозначними справами є:

1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

3) справи про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, якщо такі вимоги не пов`язані із встановленням чи оспорюванням батьківства (материнства);

4) справи про розірвання шлюбу;

5) справи про захист прав споживачів, ціна позову в яких не перевищує двохсот п`ятдесяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Таким чином, з викладеного вбачається, що позов АТ Житомиробленерго до ОСОБА_1 про стягнення збитків завданих внаслідок скоєння дорожньо-транспортної пригоди в розмірі 5 600 грн 70 коп. є малозначною справою, а тому, її розгляд не здійснюється в порядку загального позовного провадження.

З огляду на викладене, суддя приходить до обґрунтованого висновку про відмову у задоволенні клопотань ОСОБА_1 про розгляду даного позову в порядку загального позовного провадження.

Відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Таким чином, зважаючи на обсяг та характер доказів у справі, з урахуванням клопотання відповідача про виклик свідків, суд вважає за необхідне провести перехід з розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) до розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

На підставі викладеного, керуючись ст. 279 ЦПК України, суд -

Керуючись ст. 19, 274 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання ОСОБА_1 про розгляд даного позову в порядку загального позовного провадження - відмовити.

Клопотання ОСОБА_1 про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін - задовольнити.

Подальший розгляд справи за позовною заявою Акціонерного товариства Житомиробленерго в особі начальника Баранівського РЕМ Пугача В`ячеслава Васильовича до ОСОБА_1 про стягнення збитків, завданих внаслідок скоєння дорожньо-транспортної пригоди здійснювати у порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Судове засідання призначити на 14 год. 00 хв. 30 березня 2022 року.

В судове засідання викликати представника АТ Житомиробленерго та ОСОБА_1 .

В судове засідання викликати в якості свідків: ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 ) та ОСОБА_3 ( АДРЕСА_2 ).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.В. Васильчук

Дата ухвалення рішення13.01.2022
Оприлюднено21.01.2022
Номер документу102578568
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення збитків, завданих внаслідок скоєння дорожньо-транспортної пригоди

Судовий реєстр по справі —273/2149/21

Рішення від 15.09.2022

Цивільне

Баранівський районний суд Житомирської області

Васильчук О. В.

Ухвала від 13.01.2022

Цивільне

Баранівський районний суд Житомирської області

Васильчук О. В.

Ухвала від 21.10.2021

Цивільне

Баранівський районний суд Житомирської області

Васильчук О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні