Ухвала
від 07.07.2010 по справі 33/02-17 (10)
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

УХВАЛА

          

07.07.10                                                                                        Справа№ 33/02-17 (10)

   

 Суддя господарського суду Львівської області Цікало А. І. розглянувши заяву Державної податкової інспекції у Миколаївському районі Львівської області (м. Миколаїв) про порушення справи про банкрутство Малого приватного підприємства «Кондор КО»(вул. Шептицького, 1/10, м. Новий Розділ, Львівська область, 81652; код ЄДРПОУ 30418475) з урахуванням особливостей процедури, передбачених ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

ВСТАНОВИВ:

05.07.2010 р. на розгляд господарського суду Львівської області за вхідним № 4032 від Державної податкової інспекції у Миколаївському районі Львівської області (м. Миколаїв) поступила заява про порушення справи про банкрутство Малого приватного підприємства «Кондор КО»(вул. Шептицького, 1/10, м. Новий Розділ, Львівська область, 81652; код ЄДРПОУ 30418475) в порядку ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Заяву Державної податкової інспекції у Миколаївському районі Львівської області (м. Миколаїв) слід повернути без розгляду з огляду на наступне.

Відповідно до вимог ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором у разі, якщо керівні органи боржника відсутні за його місцезнаходженням або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника.

Згідно ст. 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»відомості про юридичну особу включаються до Єдиного державного реєстру (ч. 1), визначено, які відомості повинні міститися в Єдиному державному реєстрі щодо юридичної особи (ч. 2). В Єдиному державному реєстрі містяться також відомості про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням.

Відповідно до ч. 7 ст. 19 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», якщо реєстраційна картка про підтвердження відомостей про юридичну особу не була надана юридичною особою в установлений строк, державний реєстратор зобов’язаний у строк, що не перевищує десяти робочих днів з дати, яка встановлена для юридичної особи для подання реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу, направити рекомендованим листом юридичній особі повідомлення про необхідність подання державному реєстратору реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу. У разі повернення до державного реєстратора рекомендованого листа з відміткою відділення зв’язку про відсутність юридичної особи за вказаною адресою або неподання юридичною особою упродовж місяця з дати направлення їй відповідного повідомлення реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу державний реєстратор повинен внести до Єдиного державного реєстру запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням або запис про відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу.

Згідно ст. 20 вказаного Закону відомості, що містяться в єдиному державному реєстрі, є відкритими і загальнодоступними, за винятком ідентифікаційних номерів фізичних осіб - платників податків.

Відповідно до ч. 3 ст. 6 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника  або визнання його банкрутом», справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно складають не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом.

Відтак відповідно до ч. 3 ст. 6 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника  або визнання його банкрутом», ознаками неплатоспроможності боржника є грошові вимоги, які повинні складати 300 мінімальних розмірів заробітної плати; крім того, вимоги мають бути безспірними, а також повинні бути не задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку.

Відповідно до вимог ст. ст. 33, 34 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Господарський суд приймає тільки ті докази, які мають значення для справи. Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування. Відповідно до положень ст. 9 Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника  або визнання його банкрутом»та ст. 63 ГПК України суддя повертає заяву і додані до неї документи без розгляду, зокрема, якщо у заяві не вказано обставин, на яких ґрунтується вимога, доказів, що підтверджують викладені в заяві обставини.

До заяви Державної податкової інспекції у Миколаївському районі Львівської області (м. Миколаїв) долучено довідку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців № 6169439 від 16.06.2010 р. про включення Малого приватного підприємства «Кондор КО»до ЄДРЮОФОП, в якій відсутній запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням.

Враховуючи наведене, суд прийшов до висновку, що Державною податковою інспекцією у Миколаївському районі Львівської області не подано доказів внесення до Єдиного державного реєстру запису про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, тобто не подано належних доказів, що дає підставу порушити провадження у справі про банкрутство Малого приватного підприємства «Кондор КО»(вул. Шептицького, 1/10, м. Новий Розділ, Львівська область, 81652; код ЄДРПОУ 30418475), як відсутнього боржника.

Керуючись ст. ст. 1, 6, 7, 9, 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», п. 3 ст. 63, ст. 86 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву Державної податкової інспекції у Миколаївському районі Львівської області (м. Миколаїв) про порушення справи про банкрутство Малого приватного підприємства «Кондор КО»(вул. Шептицького, 1/10, м. Новий Розділ, Львівська область, 81652; код ЄДРПОУ 30418475) з урахуванням особливостей процедури, передбачених ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»та додані до неї документи повернути заявнику без розгляду.

Згідно з ч. 2 ст. 9 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»та ч. 3 ст. 63 ГПК України, повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущенного порушення.

Додаток для заявника на 36 аркушах.

Суддя                                                                                               

Дата ухвалення рішення07.07.2010
Оприлюднено08.09.2010
Номер документу10259190
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом

Судовий реєстр по справі —33/02-17 (10)

Ухвала від 07.07.2010

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні