Ухвала
від 18.01.2022 по справі 552/2808/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ПОЛТАВИ

Справа №552/2808/21

Провадження № 2/552/728/22

У Х В А Л А

18.01.2022 року Київський районний суд м. Полтави в складі:

головуючого судді - Шаповал Т.В.,

при секретарі - Дубовик І.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Полтаві цивільну справу за позовом Полтавської міської територіальної громади в особі Полтавської міської ради до ОСОБА_1 про виділення частки із спільної часткової власності в окремий самостійний об`єкт нерухомого майна та визначення порядку користування земельною ділянкою,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Київського районного суду м. Полтави знаходиться цивільна справа за позовом Полтавської міської територіальної громади в особі Полтавської міської ради до ОСОБА_1 про виділення частки із спільної часткової власності в окремий самостійний об`єкт нерухомого майна та визначення порядку користування земельною ділянкою.

З зазначеним позовом позивач звернулася до суду 26 травня 2021 року.

У поданій до суду заяві позивач просить виділити в натурі зі спільної часткової власності в окремий об`єкт нерухомого майна 17/50 частин нежитлових приміщень загальною площею 38,3 кв.м. в житловому будинку літ А-1 за адресою: АДРЕСА_1 , що перебувають в комунальній власності Полтавської міської територіальної громади в особі Полтавської міської ради та складаються з: коридору 1 площею 8,4 кв.м., читальної зали 2 площею 10,3 кв.м., бібліотеки 3 площею 6,3 кв.м., бібліотеки 4 площею 13,3 кв.м., загальною площею 38,3 кв.м. та сараю літ. В , вбиральні літ. Г , огорожі №1, хвіртки №2, вимощення №3, замощення №4, припинивши право спільної часткової власності. Визнати право комунальної власності Полтавської міської територіальної громади в особі Полтавської міської ради на виділений в окрему одиницю об`єкт нерухомого майна - 17/50 частин нежитлових приміщень загальною площею 38,3 кв.м. в житловому будинку літ А-1 за адресою: АДРЕСА_1 , що складається: коридору 1 площею 8,4 кв.м., читальної зали 2 площею 10,3 кв.м., бібліотеки 3 площею 6,3 кв.м., бібліотеки 4 площею 13,3 кв.м., загальною площею 38,3 кв.м. та сараю літ. В , вбиральні літ. Г , огорожі №1, хвіртки №2, вимощення №3, замощення №4. Визначити порядок користування земельною ділянкою, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 згідно з висновком судового експерта Авдєєвої Н.М. від 09.11.2020 року №59 за результатами проведення будівельно - технічної, земельно - технічної та оціночно - будівельної експертизи нежитлових приміщень загальною площею 38,3 кв.м.( 17/50 частин) в житловому будинку літ. А-1 з господарськими ( допоміжними) будівлями, спорудами за адресою: АДРЕСА_1 , виділивши Полтавській міській центральній бібліотечній системі в користування земельну ділянку площею 689 кв.м., ОСОБА_1 в користування земельну ділянку площею 828 кв.м..

Ухвалою Київського районного суду м. Полтави від 08 липня 2021 року провадження у зазначеній справі було відкрито та призначено справу до підготовчого судового засідання.

Ухвалою Київського районного суду м. Полтави від 14 грудня 2021 року закрито підготовче судове засідання та призначено справу до судового розгляду.

11.01.2022 року до суду надійшла зустрічна позовна заява від ОСОБА_1 до Полтавської міської територіальної громади в особі Полтавської міської ради про поділ майна,визнання права власності на окремий об`єкт та встановлення поряду користування землею.

В позовній заяві просив суд здійснити поділ домоволодіння по АДРЕСА_1 , в натурі між співвласниками. Визнати право власності ОСОБА_1 на будинок садибного типу, а саме - будинок АДРЕСА_2 , що належить ОСОБА_1 , складається з : коридору (1) площею 9.3 кв.м., кімнати (2) площею 21.3 кв.м., кімнати (3) площею 13,5 кв.м., кухні (4) площею 9,0 кв.м., кімнати (5) площею 12,3 кв.м., всього площа 65,4 кв.м., житлова площа 47.1. кв.м., допоміжна ( підсобна) 18,3 кв.м., що знаходиться на земельній ділянці площею 0,07 га, будівлю та споруди , - Гараж літ. Б., огорожу №3, огорожу №4 як на окремий, самостійний об`єкт нерухомого майна, що складає одиницю, часткою 1/1, припинивши право спільної часткової власності на дану частину майна, з можливістю присвоєння окремої адреси. Встановити порядок користування земельною ділянкою, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 згідно з висновком судового експерта Авдєєвої Ніни Миколаївни від 09.11.2020 року №59 за результатами проведення будівельно - технічної, земельно - технічної та оціночно - будівельної експертизи нежитлових приміщень загальною площею 38,3 кв.м. ( 17/50 частин) в житловому будинку літ. А з господарськими ( допоміжними) будівлями, спорудами за адресою: АДРЕСА_1 , виділивши Полтавській міській централізованій бібліотечній системі в користування земельну ділянку площею 689 кв.м. ( на плані зафарбована в синій колір), ОСОБА_1 в користування земельну ділянку площею 828 кв.м.( на плані зафарбована в червоний колір).

У судове засідання позивач Полтавська міська територіальна громада в особі Полтавської міської ради свого представника не направив, попередньо надав заяву про проведення судового засідання за відсутності їх представника.

У судове засідання відповідач та його представник не з`явились, попередньо надали заяву про проведення судового засідання у їх відсутність.

У судове засідання третя особа Полтавська міська централізована бібліотечна системи свого представника не направив, попередньо надав заяву про проведення судового засідання за відсутності їх представника.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до наступних висновків .

Відповідно до ч.2 ст. 193 ЦПК України зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Згідно ч.3 ст.193 ЦПК України вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Вирішуючи питання про об`єднання даного зустрічного позову з первісним позовом, суд бере до уваги, що позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, оскільки вони виникають з одних правовідносин.

Як за первісним, так і за зустрічним позовом беруть участь у справі одні і ті ж особи.

У зв`язку з цим суд вважає за необхідно прийняти зустрічну позовну заяву та їх об`єднати в одне провадження з первісним позовом.

Керуючись ст. 193 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Прийняти зустрічну позову заяву ОСОБА_1 до Полтавської міської територіальної громади в особі Полтавської міської ради про поділ майна,визнання права власності на окремий об`єкт та встановлення поряду користування землею та об`єднати в одне провадження з первісним позовом Полтавської міської територіальної громади в особі Полтавської міської ради до ОСОБА_1 про виділення частки із спільної часткової власності в окремий самостійний об`єкт нерухомого майна та визначення порядку користування земельною ділянкою.

Роз`яснити, що відповідач може подати відзив на позов, оформлений з додержанням вимог ст.178 ЦПК України, у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання відповідачем копії ухвали.

До відзиву додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі не додані позивачем, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказу іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її підписання, оскарженню не підлягає.

Відкласти судовий розгляд до 07 лютого 2022 року о 09 год. 30 хв..

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/fair/sud1609.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її підписання, оскарженню не підлягає.

Головуючий Т.В.Шаповал

Дата ухвалення рішення18.01.2022
Оприлюднено21.01.2022
Номер документу102592479
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —552/2808/21

Постанова від 19.07.2022

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Гальонкін С. А.

Постанова від 19.07.2022

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Гальонкін С. А.

Ухвала від 01.06.2022

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Гальонкін С. А.

Ухвала від 22.05.2022

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Гальонкін С. А.

Ухвала від 22.05.2022

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Гальонкін С. А.

Рішення від 29.03.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Шаповал Т. В.

Рішення від 29.03.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Шаповал Т. В.

Ухвала від 18.01.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Шаповал Т. В.

Ухвала від 14.12.2021

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Шаповал Т. В.

Ухвала від 08.07.2021

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Шаповал Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні