Ухвала
від 19.03.2021 по справі 757/13310/21-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/13310/21-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 березня 2021 року суддя Печерського районного суду м. Києва Підпалий В.В., перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Манівео швидка фінансова допомога про визнання недійсним кредитного договору, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 звернулася до Печерського районного суду м. Києва з позовом до ТОВ Манівео швидка фінансова допомога про визнання недійсним кредитного договору.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 19.03.2021 року відмовлено в задоволенні заяви позивача про звільнення від сплати судового збору.

Так, відповідно до ч. 3 ст. 12 ЦПК України, кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Позовна заява за формою та змістом повинна відповідати вимогам, встановленим ЦПК України.

Дослідивши позовну заяву та додані до неї документи, суддя вважає, що позовна заява не відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України, з наступних підстав.

Згідно з п. 4 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них.

Разом з тим, вимоги позовної зави позивачем не конкретизовано, з огляду на що позивачу необхідно уточнити зміст позовних вимог до відповідача та привести позовну заяву у відповідність до вимог процесуального закону.

Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Згідно з ч. 5 ст. 177 ЦПК України, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Зі змісту позовної заяви вбачається, що позивач вказує, що 30.06.20220 року шляхом оформлення заявки на отримання кредиту на офіційному сайті ТОВ Манівео швидка фінансова допомога отримав кредит у розмірі 20 000,00 грн., а також вказує, що зобов`язання перед відповідачем було виконано в повному обсязі, разом з тим, доказів на підтвердження означених обставин суду не надав.

З огляду зазначеного, для усунення недоліків позивачу необхідно надати суду докази що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Як вбачається зі змісту позовних вимог, позивачем заявлено одну вимогу немайнового характеру.

Згідно зі ст. 4 Закону України Про судовий збір за подання позовної заяви майнового характеру фізичною особою сплачується судовий збір у розмірі 1 відсотку ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

З огляду зазначеного, для усунення недоліків позивачу необхідно сплатити судовий збір за вимогу немайнового характеру у розмірі 908,00 грн.

Судовий збір слід сплатити за наступними реквізитами:

отримувач коштів ГУК у м.Києві/Печерс.р-н/22030101;

код отримувача (код за ЄДРПОУ) 37993783;

банк отримувача Казначейство України (ел. адм. подат.);

код банку отримувача (МФО) 899998;

рахунок отримувача UA228999980313181206000026007;

код класифікації доходів бюджету 22030101;

призначення платежу *;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і має відповідну відмітку у паспорті); Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Печерський районний суд міста Києва (назва суду, де розглядається справа)

ПІБ (назва) платника.

Відповідно до п. 10 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Отже для усунення недоліків позовної заяви позивачу необхідно надати суду підтвердження про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Враховуючи вищенаведене, відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин, позовну заяву слід залишити без руху та надати позивачу строк для усунення виявлених недоліків.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 175, 177, 185 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю Манівео швидка фінансова допомога про визнання недійсним кредитного договору, - залишити без руху та надати заявнику строк для усунення недоліків.

Роз`яснити позивачу можливість усунути виявлені недоліки протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Підпалий

Дата ухвалення рішення19.03.2021
Оприлюднено21.01.2022
Номер документу102613581
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним кредитного договору

Судовий реєстр по справі —757/13310/21-ц

Ухвала від 19.03.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

Ухвала від 19.03.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

Ухвала від 19.03.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

Ухвала від 19.03.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні