Ухвала
від 12.01.2022 по справі 758/251/22
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/251/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 січня 2022 року м. Київ

Подільський районний суд м. Києва у складі слідчого судді ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого Подільського УП ГУНП у м.Києві ОСОБА_3 в рамках кримінального провадження № 12021100070001889 від 19.10.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364-1 КК України, про тимчасовий доступ до речей та документів,

У С Т А Н О В И В:

Слідчий Подільського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Подільськоїокружної прокуратуриміста Києва ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

Клопотання обґрунтовано тим, що Подільським УП ГУНП у місті Києві проводиться досудове розслідування кримінального провадження, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань під № 12021100070001889 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364-1 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що невстановлені особи діючи за попередньою змовою групою осіб зі службовими особами замовників та підрядників будівництва, проектувальників, експертних організацій та інших юридичних осіб приватного права, зловживаючи повноваженнями, вчиняють незаконні дії щодо будівництва та реконструкції об`єкту нерухомості за адресою: АДРЕСА_1 з порушеннями вимог містобудівної документації, містобудівних умов та обмежень, будівельних норм, стандартів, правил, містобудівного законодавства, що призводить до хаотичної забудови всупереч затвердженого генерального плану та спричиняє тяжкі наслідки державним та громадським інтересам.

Так, відповідно до містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки в межах вулиць Фрунзе, Нижньоюрківської та пров. Мильного у Подільському районі м. Києва ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) отримано містобудівні умови та обмеження щодо будівництва житлового комплексу з об`єктами соціального і громадського призначення та підземним паркінгом за вказаною адресою.

Проте, відповідно до відповіді із ІНФОРМАЦІЯ_2 № 073-10216 від 30.11.2021, Департамент не видавав та реєстрував документів, що дають право на виконання підготовчих будівельних робіт та засвідчують прийняття в експлуатацію об`єктів будівництва за вказаною адресою.

02.12.2021 на адресу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) надіслано запит щодо надання документів, проте відповіді на запит органу досудового розслідування не надано.

На даний час у органів досудового розслідування виникла необхідність у вилученні в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що зареєстроване за адресою: АДРЕСА_2 наступних документів: документу, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою кадастровий номер 8000000000:85:311:0033; документу, що посвідчує право власності чи користування майном за вказаною адресою (в межах вулиць Фрунзе, Нижньоюрківської та АДРЕСА_3 ), дефектних актівта актівдемонтажу принаявності; технічний паспорт на об`єкт; містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки, документи підтверджуючі право на виконання будівельних робіт за вказаною адресою; документи щодо погодження будівництва (реконструкції, реставрації) відповідно «ЗУ «Про охорону культурної спадщини» та ЗУ «Про охорону археологічної спадщини», історико-містобудівне обґрунтування, проектної документації, затвердженої у встановленому порядку (проекту стадії «П»), робочої документації «Р», проекту організації будівництва, проекту виконання робіт за вказаними вище адресами; журналу авторського нагляду, журналу загальних робіт; договору, укладеного з проектною організацією; договору, укладеного з підрядними організаціями (виконавцями робіт); договору, укладеного на здійснення авторського нагляду; договору, укладеного на здійснення технічного нагляду; наказу про призначення відповідальної особи за здійснення авторського нагляду; наказу про призначення відповідальної особи за здійснення технічного нагляду; наказу замовника та листа від проектної організації щодо визначення категорії складності об`єкта; наказу про затвердження проектної документації; сертифікату відповідальної особи за здійснення авторського нагляду; сертифікату відповідальної особи за здійснення технічного нагляду, виконавчої документації по виконаним роботам; журналу реєстрації проведення інструктажів з охорони праці на об`єкті будівництва для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення.

Встановити зазначені відомості в інший спосіб, як вилучення оригіналів документів, що стали підставою вчинення дій не представляється можливим.

Враховуючи те,що услідства єдостатні підставивважати,що ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_1 ) чи іншимиособами,які можутьбути причетнимидо вчиненнякримінального правопорушеннята знаходитисяна будівельномумайданчику можливе знищення чи пошкодження документів, відповідно до ч. 3 ст. 163 КПК України, орган досудового розслідування вбачає наявні підстави для розгляду зазначеного клопотання без участі особи у володінні якої вони знаходяться.

До суду надійшла заява слідчого ОСОБА_3 про розгляд клопотання без його участі, в якій останній підтримав клопотання та просив його задовольнити.

Суд вважає за можливе розглядати клопотання у відсутність особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України.

Вивчивши матеріали клопотання, суд приходить до висновку про задоволення клопотання у зв`язку з наступним.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Клопотання слідчого, яке надійшло до суду, відповідає вимогам КПК України.

З урахуванням вищезазначених положень КПК України, суд приходить до висновку про наявність правових підстав для задоволення клопотання, оскільки в клопотанні доведено наявність у досудового слідства підстав вважати, що речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, суд приходить до висновку про обґрунтованість та законність клопотання.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. 159 - 166, 246 265, 309 КПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого Подільського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_3 в рамках кримінального провадження № 12021100070001889 від 19.10.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364-1 КК України, про тимчасовий доступ до речей та документів, про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати слідчому Подільського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_5 та/або слідчому Подільського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що зареєстроване за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: документу, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою кадастровий номер 8000000000:85:311:0033; документу, що посвідчує право власності чи користування майном за вказаною адресою (в межах вулиць Фрунзе, Нижньоюрківської та АДРЕСА_3 ), дефектних актів та актів демонтажу при наявності; технічний паспорт на об`єкт; містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки, документи підтверджуючі право на виконання будівельних робіт за вказаною адресою; документи щодо погодження будівництва (реконструкції, реставрації) відповідно «ЗУ «Про охорону культурної спадщини» та ЗУ «Про охорону археологічної спадщини», історико-містобудівне обґрунтування, проектної документації, затвердженої у встановленому порядку (проекту стадії «П»), робочої документації «Р», проекту організації будівництва, проекту виконання робіт за вказаними вище адресами; журналу авторського нагляду, журналу загальних робіт; договору, укладеного з проектною організацією; договору, укладеного з підрядними організаціями (виконавцями робіт); договору, укладеного на здійснення авторського нагляду; договору, укладеного на здійснення технічного нагляду; наказу про призначення відповідальної особи за здійснення авторського нагляду; наказу про призначення відповідальної особи за здійснення технічного нагляду; наказу замовника та листа від проектної організації щодо визначення категорії складності об`єкта; наказу про затвердження проектної документації; сертифікату відповідальної особи за здійснення авторського нагляду; сертифікату відповідальної особи за здійснення технічного нагляду, виконавчої документації по виконаним роботам; журналу реєстрації проведення інструктажів з охорони праці на об`єкті будівництва для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення, з метою вилучення їх належним чином завірених копій.

Строк дії ухвали становить два місяці з дня її ухвалення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів, відповідно до положень ст. 166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення12.01.2022
Оприлюднено20.05.2024
Номер документу102619906
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —758/251/22

Ухвала від 12.01.2022

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Петров Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні