Постанова
від 14.06.2010 по справі 2а-3926/10/11/0170
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

вул. Київська, 150, м. Сімферо поль, Автономна Республіка К рим, Україна, 95493

ПОСТАНОВА

Іменем України

14.06.10 Справа №2а-3926/10/11/0170

о 10 годині 35 хвилин

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки К рим у складі судді Москаленк а С.А., при секретарі Бурдейній Г.Ю.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу

за позовом Управління Пенс ійного фонду України в Центр альному районі м. Сі мферополя АР Крим

до Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Арма»

про стягнення заборговано сті,

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного фон ду України в Центральному ра йоні м. Сімферополя АР Крим зв ернулось до Окружного адміні стративного суду АР Крим із а дміністративним позовом до Товариства з обмеженою відпо відальністю «Арма» про стяг нення заборгованості по внес ках на загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня, штрафних санкцій та пені у загальній сумі 3757,09грн.

Позовні вимоги ґрунтуютьс я на ст. 106 Закону України «Про з агальнообов' язкове держав не пенсійне страхування» та мотивовані тим, що відповіда чем не сплачуються у встанов лені законодавством строки т а розмірі страхові внески, шт рафи та пеня за їх несвоєчасн е перерахування.

Представник позивача у суд ове засідання не з' явився п ро дату, час і місце судового з асідання повідомлений належ ним чином - судовою повістк ою, надав суду клопотання про розгляд справи за його відсу тності.

Представник відповідача у судове засідання не з' явив ся про дату, час і місце судово го засідання повідомлений на лежним чином - судовою пові сткою, що підтверджується по відомленням про вручення пош тового відправлення (а.с.34), про поважність причин неприбутт я у судове засідання суд не по відомив.

Ухвалою Окружного адмініс тративного суду АР Крим про з акінчення підготовчого пров адження і призначення справи до судового розгляду від 24.03.2010р . відповідачу було запропоно вано надати письмові запереч ення на адміністративний поз ов, а також всі наявні докумен ти та матеріали, які можуть бу ти використані, як докази у сп раві.

Згідно ч.6 ст.71 КАС України, як що особа, яка бере участь у спр аві, без поважних причин не на дасть докази на пропозицію с уду для підтвердження обстав ин, на які вона посилається, су д вирішує справу на основі на явних доказів.

За таких обставин, суд вважа є можливим розглянути справу на основі наявних в ній доказ ів за відсутністю нез' явивш егося представника відповід ача.

Дослідивши матеріали спра ви та оцінивши докази, які є у справі за своїм внутрішнім п ереконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебі чному, повному та об'єктивном у дослідженні, суд дійшов вис новку, що позовні вимоги підл ягають задоволенню, з наступ них підстав.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Арма» зареє строване в Управлінні Пенсій ного фонду України в Централ ьному районі АР Крим (далі-Упр авління) як платник страхови х внесків на загальнообов' я зкове державне пенсійне стра хування (реєстраційний №15-02-1852) ( а.с.31).

Згідно пункту 4 статті 17 Зако ну України «Про загальнообов 'язкове державне пенсійне ст рахування» (далі-Закон), пункт у 5.1 Інструкції про порядок об числення і сплати страхуваль никами і застрахованими особ ами внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне ст рахування в Пенсійний фонд У країни, затвердженої постано вою правління Пенсійного фон ду України 19.12.2003р. №21-1 (в редакції , яка діяла до 01.01.2010р.) (далі - Інс трукція), платники подають до органу Пенсійного фонду для реєстрації протягом 20 календ арних днів, наступних за оста ннім календарним днем звітно го (податкового) місяця розра хунок зобов' язань зі сплати збору на обов' язкове держа вне пенсійне страхування, в я кому вказується самостійно о бчислені суми зобов'язань.

Відповідно до розрахунку с ум страхових внесків на зага льнообов' язкове державне п енсійне страхування за груде нь 2009р., поданого відповідачем в порядку звітності, сума сам остійно нарахованих страхов их внесків, що підлягають спл аті складає 3722,20грн. (а.с.12).

Згідно пункту 6 статті 17 Зако ну, страхувальник зобов'язан ий нараховувати, обчислювати й сплачувати у встановлений термін й у повному обсязі стр ахові внески.

У встановлені законодавст вом строки, відповідачем зоб ов' язання зі сплати страхов их внесків не погашено, відта к заборгованість відповідач а зі сплати страхових внескі в за грудень 2009р. становить 3722,20г рн.

Крім того, на підставі части ни 9 статті 106 Закону України «П ро загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування» , рішенням Управління №1682 від 19 .11.2009р. за несвоєчасну сплату ст рахових внесків на загально обов' язкове державне пенсі йне страхування до відповіда ча застосовані фінансові сан кції в сумі 34,55грн. та нарахован а пеня у сумі 0,34грн. (а.с.14).

Вказане рішення отримане г оловним бухгалтером Петро жицькою Л.А., про що свідчать її підпис на копії рішення (а. с.14).

Частиною 14 статті 106 Закону, в становлено, що рішення орган у Пенсійного фонду про нарах ування пені або накладення ш трафу є виконавчим документо м. У разі незгоди з рішенням пр о нарахування пені та накла дення штрафу, страхувальник у десятиденний строк має пра во на оскарження рішення у су довому порядку.

Рішення Управління №1682 від 19 .11.2009р. у встановленому законом порядку не оскаржене, фінанс ові санкції та пеня не сплаче ні.

Позивачем відповідачу бул а виставлена вимога №Ю-228 від 14. 02.2010р. на загальну суму 10715,15грн., (а .с.11).

На момент розгляду справи в ідповідачем заборгованість зі сплати страхових внесків у розмірі 3722,20грн., штрафні санк ції 34,55грн., пеня 0,34грн., а разом 3757, 09грн. не погашена.

За таких обставин, вимоги по зивача про стягнення з відпо відача заборгованості в сумі 3757,09грн. є обґрунтованими, таки ми що підтверджуються матері алами справи та підлягають з адоволенню повністю.

Згідно з п.34 ст.4 Декрету Кабі нету Міністрів України «Про сплату державного мита» від 21.01.1993 року №7-93, органи Пенсійного фонду України звільнені від сплати державного мита.

Вступну та резолютивну час тину постанови проголошено у судовому засіданні 14.06.2010 р оку.

У повному обсязі постанову складено 18.06.2010 року.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 122, 158-163, 167 Кодек су адміністративного судочи нства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов за довольнити повністю.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю «Ар ма» (95015, АР Крим, м. Сімферополь , вул. Об' їзна, 10А, ідентифікац ійний код 24508513) на користь Управ ління Пенсійного фонду Украї ни в Центральному районі м. Сі мферополя АР Крим заборгован ість зі сплати страхових вне сків у розмірі 3722 (три тисячі сі мсот двадцять дві) грн. 20 коп., ш трафних санкцій у розмірі 34 (т ридцять чотири) грн. 55коп., пені у розмірі 0,34грн.

Постанова може бути оскарж ена в Севастопольський апеля ційний адміністративний су д через Окружний адміністра тивний суд АР Крим шляхом под ачі заяви про апеляційне оск арження постанови суду в дес ятиденний строк з дня склада ння постанови у повному обся зі та поданням після цього пр отягом двадцяти днів апеляці йної скарги, або без попередн ього подання заяви про апеля ційне оскарження, якщо апеля ційна скарга подається у стр ок, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарж ення.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо було по дано заяву про апеляційне ос карження, але апеляційна ска рга не була подана у встановл ений строк, постанова набира є законної сили після закінч ення цього строку. У разі пода ння апеляційної скарги поста нова, якщо її не скасовано, наб ирає законної сили після зак інчення апеляційного розгля ду справи.

Суддя Москаленко С.А.

СудОкружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення14.06.2010
Оприлюднено05.08.2010
Номер документу10263236
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3926/10/11/0170

Постанова від 14.06.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Москаленко С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні