Постанова
від 24.06.2010 по справі 2а-2436/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

              

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 24 червня 2010 року   < Текст >                                    Справа №  2а-2436/10/0870

 (10 год.38 хв.)                                                                               м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді            Малиш Н.І.,

при секретарі                     Рожик О.П.,

розглянув у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Державної   податкової інспекції у Заводському районі м. Запоріжжя до Товариства з обмеженою відповідальністю «Байкал»  про стягнення податкового боргу,

ВСТАНОВИВ:

           До Запорізького окружного адміністративного суду звернулась Державна податкова інспекція у Заводському районі м.Запоріжжя (далі – позивач) з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «Байкал» (далі – відповідач) про стягнення податкового боргу з комунального податку в сумі 340 грн. 00коп.

Свої вимоги позивач виклав в позовній заяві, в якості нормативних підстав позову посилається на Закон України «Про систему оподаткування», Закон України «Про оподаткування прибутку підприємств», Закон України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами», Закон України «Про державну податкову службу», «Положення про комунальний податок на території м. Енергодар» та КАС України.

Представник позивача у судовому засіданні позовні вимоги підтримав у повному обсязі, просив їх задовольнити та дав пояснення в обґрунтування позову аналогічні викладеним у позовній заяві.

Відповідач у судове засідання не з'явився, про причини неявки суду не повідомив, Також, не надав суду заяву про розгляд справи за його відсутністю. Про дату, час та місце призначення судового засідання був повідомлений належним чином.

Вислухавши пояснення позивача, з’ясувавши обставини справи та перевіривши їх доказами, суд приходить до наступного висновку.

Судом встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Байкал», зареєстроване виконавчим комітетом Заводської районної  ради 16.05.1997р.

Згідно до матеріалів справи станом на 21.04.2010р. заборгованість відповідача перед бюджетом по комунальному податку складає 340 грн.00 коп. за основним платежем 0грн.00коп., штрафні санкції 340грн.00 коп., залишок несплаченої пені 0грн.00коп.

Дана заборгованість виникла внаслідок наступного.

За результатами перевірки відповідача з питань несвоєчасності подання податкових декларацій і інших документів, необхідних для обчислення податків, платежів, внесків і перевірки достовірності звітних даних, на підставі перевірки було складено акт №587/15-03 від 18.06.2008 р., яким встановлено порушення пп.4.1.4 п.4.1 ст.4 Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» а саме  не своєчасне надання до ДПІ у Заводському м.Запоріжжя податкового розрахунку по комунальному податку за січень  2006 р., та  липень 2007 р.

 Відповідачу донараховано 08.01.2008р. штрафні санкції відповідно до акту перевірки від 14.12.2007р. №1103\15-03, та винесено повідомлення – рішення форми «Р»  від 14.12.2007 року №0004171503 на суму 170грн.00 коп. Вказане податкове повідомлення - рішення було направлено на адресу відповідача, та повернуто  на адресу позивача з відміткою за зазначеною адресою організація не знаходиться, про що свідчить копія поштового повідомлення в матеріалах справи. Про що було складено акт про неможливість вручення від 28.12.2007р. №371 , в зв’язку з чим податкове повідомлення - рішення було розміщено на дошці податкових оголошень.

Товариству з обмеженою відповідальністю «Байкал» 21.04.2008р. донараховано штрафні санкції відповідно до акту перевірки від 18.03.2008р. №302/15-03, та винесено повідомлення – рішення форми «Р»  від 18.03.2008р. №0000951503 на суму 170грн.00 коп. Вказане податкове повідомлення - рішення було направлено на адресу відповідача, та повернуто  на адресу позивача з відміткою за зазначеною адресою організація не знаходиться, про що свідчить копія поштового повідомлення в матеріалах справи. Про що було складено акт про неможливість вручення від 10.04.2007р. №64 , в зв’язку з чим податкове повідомлення - рішення було розміщено на дошці податкових оголошень.

Зазначені податкові повідомлення - рішення відповідачем у адміністративному та судовому порядку не оскаржувалась.

Відповідно до п. 1.3 ст. 1 Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами», податковий борг - податкове зобов’язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно узгоджене платником або узгоджене в адміністративному чи судовому порядку, але не сплачене у встановлений строк, а також пеня, нарахована на суму такого податкового зобов’язання.

В зв’язку з несплатою відповідачем податкових зобов’язань ДПІ у Заводському  районі м. Запоріжжя були надіслані на адресу відповідача податкові вимоги, перша податкова вимога №1/34 від 15.01.2008 р., яка була повернута на адресу позивача, в зв’язку з цим податкова вимога була розміщена на дошці  податкових оголошень,  та другу податкову вимогу №2/81 від 19.02.2008 р., яка також повернулась на адресу ДПІ у Заводському районі м. Запоріжжя, в зв’язку з цим податкова вимога була розміщена на дошці  податкових оголошень, про що складено акт № 36/24-013 від 25.02.2008 р.

Згідно  із п 6.2.4 Закону України «Про порядок погашення  зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» від 21.12.2000р. №2181-III  податкові повідомлення  - рішення розміщені на дошці оголошень.

У відповідності зі п.6.1 ст..6 Закону України «Про порядок погашення  зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» від 21.12.2000р. №2181-III У разі коли сума податкового зобов’язання розраховується контролюючим органом  відповідно до ст..4 Закону, такий  контролюючий орган надсилає платнику податків податкове повідомлення, в якому зазначається підстава для такого нарахування, посилання на норму податкового закону, відповідно до якої був зроблений розрахунок або перерахунок податкових зобов’язань, сума податку ч збору (обов’язкового платежу), належного до сплати, та штрафних санкцій за їх наявності, граничні строки їх погашення, а також попередження про наслідки їх несплати в установлений строк та граничні строки, передбачені законом для оскарження нарахованого податкового зобов’язання (штрафних санкцій у їх наявності).

Відповідно до п.п.6.2.4 п.6.2 ст.6 Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» від 21.12.2000 №2181-ІІІ у разі коли податковий орган або пошта не може вручити платнику податків податкове повідомлення або податкові вимоги у зв'язку з незнаходженням  посадових осіб, їх відмовою прийняти податкове повідомлення або податкову вимогу, незнаходженням фактичного місця розташування (місцезнаходження) платника податків, податковий орган розміщує податкове повідомлення або податкові вимоги на дошці податкових  оголошень, встановленій на вільному для огляду місці  біля входу до приміщення податкового органу. При цьому день розміщення такої податкової   вимоги вважається днем її вручення.

Станом на 21.04.2010 р. Товариство з обмеженою відповідальністю «Байкал» має заборгованість перед бюджетом по комунальному податку у розмірі 340 грн.00коп., яка на цей час несплачений.

До теперішнього часу податковий борг відповідач не погасив, докази іншого в матеріалах справи відсутні.

Згідно до п.3.1.1 ст. 3 Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами», активи платника податків можуть бути примусово стягнені в рахунок погашення його податкового боргу виключно за рішенням суду.

Пунктом 11 ст.10 Закну України «Про державну податкову службу в Україні» передбачено, що державні податкові інспекції подають до судів позови до підприємств, установ, організацій та громадян про визнання угод недійсними і стягнення в доход держави коштів, одержаних ними за такими угодами, а в інших випадках — коштів, одержаних без установлених законом підстав, а також про стягнення заборгованості перед бюджетом і державними цільовими фондами за рахунок їх майна.

Таким чином, сума боргу відповідача з комунального складає 340 грн.00 коп. Дана сума боргу заявлена обґрунтовано та підтверджується матеріалами по справі,  в зв’язку з чим позов підлягає задоволенню .

Відповідно до приписів п. 4 ст. 94 КАС України, у справах, в яких позивачем є суб’єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись ст. ст. 2, 4, 7-12, 69-71, 94, 158, 161-163 КАС України, ст. ст. 1, 4, 6, 7, 10, 17 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов – задовольнити повністю.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Байкал» (код ЄДРПОУ 24905800, відоме місцезнаходження 69067, м.Запоріжжя, вул..Алмазна 4) податкову заборгованість у розмірі 340(триста сорок)грн.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 10-денний строк з дня її складення у  повному обсязі заяви про апеляційне оскарження, а в разі складання постанови в повному обсязі до статті 160 КАС України - з дня складання в повному обсязі. Якщо постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови, і поданням після цього протягом 20 днів апеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інстанції або в порядку ч. 5 ст. 186 КАС України.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

   Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

   Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова   виготовлена в повному обсязі 29 червня 2010 року.

  Суддя                                         (підпис)                                             Н.І. Малиш

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.06.2010
Оприлюднено06.08.2010
Номер документу10264575
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2436/10/0870

Постанова від 24.06.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Малиш Наталія Іванівна

Постанова від 24.06.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Малиш Наталія Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні