Ухвала
від 06.01.2022 по справі 335/6976/21
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/6976/21 1-кс/335/18/2022

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 січня 2022 року м. Запоріжжя

Слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого слідчого відділення Відділу поліції № 1 ЗРУП ГУНП у Запорізькій області ОСОБА_3 про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020080000000260 від 06 липня 2020 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернулася до слідчого судді з клопотанням про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12020080000000260 від 06 липня 2020 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України, в обґрунтування якого зазначив наступне.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до слідчого управління ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення з ГВ БКОЗ УСБУ в Запорізькій області, про те що група осіб, за попередньою змовою, зберігають вогнепальну зброю з метою її незаконного збуту на території Запорізької області. 06.07.2020 відомості про дане кримінальне правопорушення було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020080000000260 та розпочато досудове розслідування, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України. Так, під час проведення досудового розслідування у даному провадженні, проведені наступні слідчі (розшукові) та інші процесуальні дії: отримано повідомлення про вчинення кримінального правопорушення у якому зазначено, що під час виконання завдань СБ України з протидії корупції та організованої злочинності, отримано дані щодо організованого злочинного угрупування з числа мешканців м. Запоріжжя, які вчиняють злочини пов`язані з незаконним обігом вибухових речовин, зброї, боєприпасів та засобів ураження на території Запорізького регіону; оперативним співробітникам у порядку ст. 40 КПК України було надано доручення на встановлення схем злочинної діяльності, встановлення всіх причетних осіб до вчинення злочину, встановлення телефонів, які використовують для злочинної діяльності вищевказані особи та надання схем зв`язку телефонних розмов, встановлення зв`язків зазначених осіб, встановлення місця реєстрації, мешкання вищезазначених осіб, встановлення місця зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів, встановлення транспортних засобів, які використовуються для злочинної діяльності, а також інші транспортні засоби на яких пересуваються особи, провести інші дії, необхідність у яких виникне в ході виконання доручення; отримано повідомлення щодо виконання доручення; допитано свідків; було проведено негласні слідчі дії установлення місцезнаходження радіоелектронного засобу, які на даний момент розсекречені; оперативним співробітникам у порядку ст. 40 КПК України було надано доручення на встановлення осіб, які вчинили кримінальне правопорушення, встановлення свідків та очевидців вчиненого кримінального правопорушення, здійснення інших заходів необхідних для встановлення обставин вчиненого діяння; отримано повідомлення щодо виконання доручення; допитано свідка; надано інформацію щодо реєстрації транспортного засобу. На даний час проведеними по кримінальному провадженню слідчими (розшуковими) діями та заходами встановити особу, яка вчинила кримінальне правопорушення не виявилось можливим.

У зв`язку із процесуальною зайнятістю та значною завантаженістю слідчого у інших кримінальних провадженнях, а також зважаючи на складність даного кримінального провадження, проведення необхідних слідчих дій у передбачені законодавством строки, не представилось можливим.

Строк досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12020080000000260 спливає 06.01.2022. Однак, завершити досудове розслідування до вказаного строку не є можливим, оскільки необхідно провести слідчі і процесуальні дії, необхідних для повного і неупередженого розслідування, результати яких матимуть значення для судового розгляду.

Посилаючись на те, що, з метою повного, всебічного та об`єктивного досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні необхідно здійснити, щонайменше, такі слідчі та процесуальні дії: встановлення особи правопорушника, його анкетні дані та місцезнаходження; проаналізувати осіб, які можуть бути причетні до скоєння вказаного злочину за документами, які містяться в матеріалах кримінального провадження; встановлення та допит можливих свідків та очевидців вчиненого кримінального правопорушення; проведення інших слідчих (розшукових) дій, у яких виникне необхідність, слідчий просить суд продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12020080000000260 на 12 місяців.

Слідчий клопотання підтримала, про що надала відповідну заяву.

Перевіривши матеріали клопотання та дослідивши надані докази, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Згідно із ч. 1 ст. 28 КПК України, під час кримінального провадження кожна процесуальна дія або процесуальне рішення повинні бути виконані або прийняті в розумні строки.

Відповідно до ч. 1 ст. 294 КПК України, якщо досудове розслідування злочину до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений у частині другій статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути продовжений неодноразово слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 2 і 3 частини четвертої статті 219 цього Кодексу.

Як передбачено ч. 1 ст. 295-1 КПК України, у випадках, передбачених статтею 294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Частиною 2ст.295-1КПК Українивизначено,що уклопотанні пропродовження строкудосудового розслідуваннядо повідомленняособі пропідозру зазначаються: 1)найменування (номер)кримінального провадження; 2)всі слідчі(розшукові)та іншіпроцесуальні дії,проведені підчас кримінальногопровадження; 3)обставини,що перешкоджализдійснити іншінеобхідні процесуальнідії раніше; 4)строк,необхідний дляпроведення абозавершення процесуальнихдій; 5) інші відомості, що обґрунтовують необхідність продовження строку досудового розслідування.

Зі змісту клопотання не вбачається, які слідчі (розшукові) та інші процесуальні дії було проведено слідчим у зазначеному кримінальному провадженні, окрім слідчих дій, які проводилися у 2020 році, протягом строку досудового розслідування з моменту внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Слідчий зазначає, що завершити досудове розслідування до спливу його строку є неможливим, однак, слідчий суддя не має можливості оцінити обґрунтованість такого твердження за відсутності даних про те, які були вжиті заходи органом досудового розслідування для встановлення особи, причетної до вчинення кримінального правопорушення.

Підставами для продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні слідчий зазначає необхідність проведення слідчих та процесуальних дій, спрямованих на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення, однак обґрунтованих даних щодо обставин, які перешкоджали раніше здійснити інші необхідні процесуальні дії, слідчим у клопотанні не наведено.

За викладених обставин, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12020080000000260 є необґрунтованим, у зв`язку з чим, відповідно до ч. 4 ст. 295-1 КПК України, вважає за необхідне відмовити у його задоволенні.

Керуючись ст.ст. 107, 219, 294, 295-1 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні клопотання слідчого слідчого відділення Відділу поліції № 1 ЗРУП ГУНП у Запорізькій області ОСОБА_3 про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020080000000260 від 06 липня 2020 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України відмовити.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОрджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення06.01.2022
Оприлюднено16.01.2023
Номер документу102655345
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про продовження строку досудового розслідування

Судовий реєстр по справі —335/6976/21

Ухвала від 06.01.2022

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 05.07.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 05.07.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 05.07.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 05.07.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 05.07.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні