Постанова
від 22.03.2010 по справі 2а-691/10/2570
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а-691/10/2570

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖН ИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 березня 2010 р.

м.Чернігів Чернігівський окр ужний адміністративний суд у складі:

Головуючої судді - Кашпур О. В.

розглянувши у порядку пись мового провадження справу за адміністративним позовом Б ахмацької міжрайонної держа вної податкової інспекції до Фермерського господарства « Альянс» про стягнення податк ового боргу, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач 16.02.2010 року звернув ся до суду з позовом до Фермер ського господарства «Альянс » і просить стягнути з відпов ідача податковий борг з пода тку з доходів фізичних осіб в сумі 1060,38 грн. за рахунок активі в та перерахувати до державн ого бюджету, мотивуючи вимог и тим, що відповідач належні п латежі до бюджету не сплачує .

Представник відповідача н адіслав на адресу суду заяву про розгляд справи за його ві дсутності, в якій позовні вим оги визнав в повному обсязі.

Дослідивши матеріали спра ви, суд вважає наступне:

Встановлено, що Фермерське господарство «Альянс» зареє строване Бахмацькою районно ю державною адміністрацією 2 3.02.2004р. Перебуває на обліку в Бах мацькій МДПІ як платник пода тків з 01.03.2004р.

Відповідно до п.п. 4 п. 1 ст. 14 Зак ону України «Про систему опо даткування» податок на доход и фізичних осіб належить до з агальнодержавних податків т а зборів (обов'язкових платеж ів):

Відповідно до п.3 ч.1 ст. 9 Закон у України „Про систему опода ткування" платник податків з обов'язаний сплачувати належ ні суми податків і зборів (обо в'язкових платежів) у встанов лені законодавством терміни .

Згідно ч. 1 ст. 20 Закону Україн и «Про систему оподаткування » контроль за правильністю т а своєчасністю справляння по датків і зборів (обов'язкових платежів) здійснюється держ авними податковими органами та іншими державними органа ми в межах повноважень, визна чених законами.

Бахмацькою МДПІ було прове дено 04.02.2010 року звірку розрахун ків по податку з доходів найм аних працівників згідно доку ментів бухгалтерського облі ку за період з 01.01.2007 року по 31.12.2009 р оку, якою встановлено, що відп овідачем в порушення вимог З акону України «Про податок з доходів фізичних осіб» та Де ктрету Кабінету Міністрів Ук раїни «Про прибутковий подат ок з громадян» станом на 01.01.2010 р оку не перераховано до бюдже ту податок з доходів фізични х осіб в сумі 1060,38 грн.

Відповідно до п.п. 8.1.1, 8.1.2 п. 8.1 ст. 8 Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб» под атковий агент, який нарахову є (виплачує) оподатковуваний дохід на користь платника по датку, утримує податок від су ми такого доходу за його раху нок, використовуючи ставку п одатку, визначену у відповід них пунктах статті 7 цього Зак ону.

Податок підлягає сплаті (пе рерахуванню) до бюджету під ч ас виплати оподатковуваного доходу єдиним платіжним док ументом. Банки не мають права приймати платіжні документи на виплату доходу, які не пере дбачають сплати (перерахуван ня) цього податку до бюджету. Я кщо оподатковуваний дохід на раховується, але не виплачує ться платнику податку особою , що його нараховує, то податок , який підлягає утриманню з та кого нарахованого доходу, пі длягає сплаті (перерахуванню ) до бюджету у строки, встановл ені законом для місячного по даткового періоду.

Відповідно до вимог статті 3 Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платн иків податків перед бюджетам и та державними цільовими фо ндами" активи платника подат ків можуть бути примусово ст ягнені в рахунок погашення й ого податкового боргу виключ но за рішенням суду.

За наведених обставин, позо вні вимоги підтверджені нале жними та допустимими доказам и і підлягають до задоволенн я повністю.

Судові витрати по справі зг ідно ч.4 ст.94 КАС України з відпо відача не стягуються.

Керуючись статтями 160-163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Позов задовольнити повн істю.

Стягнути з Фермерського го сподарства «Альянс» (ЄДРПОУ 32889105, м. Бахмач, вул.. Кооперативн а, 38) заборгованість по податк у з доходів фізичних осіб в су мі 1060,38 грн. до державного бюдже ту Бахмацького району на р/р 31 115029700007, банк одержувача - УДК в Че рнігівській області, код 22824227, М ФО 853592.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо заяву п ро апеляційне оскарження бул о подано, але апеляційна скар га не була подана у встановле ний строк, постанова набирає законної сили після закінче ння цього строку. У разі подан ня апеляційної скарги постан ова, якщо її не скасовано, наби рає законної сили після закі нчення апеляційного розгляд у справи.

Постанова може бути оскарж ена до Київського апеляційно го адміністративного суду че рез суд першої інстанції, яки й ухвалив постанову. Заява пр о апеляційне оскарження пода ється протягом 10 днів з дня ск ладення постанови. Якщо пост анову було проголошено у від сутності особи, яка бере учас ть у справі, то строку подання заяви про апеляційне оскарж ення обчислюється з дня отри мання нею копії постанови. Ап еляційна скарга на постанову суду першої інстанції подає ться протягом 20-ти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скар га може бути подана без попер еднього подання заяви про ап еляційне оскарження, якщо ск арга подається у строк, встан овлений для подання заяви пр о апеляційне оскарження.

Суддя: підпис О.В. Кашпур

Дата ухвалення рішення22.03.2010
Оприлюднено05.08.2010
Номер документу10265898
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-691/10/2570

Ухвала від 16.02.2010

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Кашпур О.В.

Постанова від 22.03.2010

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Кашпур О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні