Ухвала
від 24.01.2022 по справі 390/117/22
КІРОВОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 390/117/22

Провадження №2/390/312/22

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження по цивільній справі

"24" січня 2022 р. Суддя Кіровоградського районного суду Кіровоградської області Гершкул І.М., розглянувши матеріали позовної заяви ФГ Ковалевського Віталія Івановича до ТОВ АТРІСС , ОСОБА_1 про визнання недійсним договору про право користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзису) та скасування запису про державну реєстрацію,

В С Т А Н О В И В:

До Кіровоградського районного суду Кіровоградської області надійшла позовна заява ФГ Ковалевського Віталія Івановича до ТОВ АТРІСС , ОСОБА_1 про визнання недійсним договору про право користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзису) та скасування запису про державну реєстрацію.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175-177 ЦПК України. Перешкоди для відкриття провадження, передбачені ст.ст.185-186 ЦПК України, відсутні. Справа підсудна Кіровоградському районному суду Кіровоградської області. Позов підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства. Таким чином, вважаю можливим прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження по справі.

Проаналізувавши матеріали позовної заяви, а також врахувавши положення ст.ст.19, 274 ЦПК України, вважаю, що справа не є малозначною та розгляд необхідно провести у порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст.19, 187, 260, 274 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду позовну заяву та відкрити провадження по цивільній справі за позовом ФГ Ковалевського Віталія Івановича (27634, Кіровоградська область, Кропивницький район, с. Миколаївка, вул. Шевченка, 68) до ТОВ АТРІСС (25031, м. Кропивницький, вул. Академіка Тамма, 17, кв. 11), ОСОБА_1 (Кіровоградська область, Кропивницький район, с. Миколаївка) про визнання недійсним договору про право користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзису) та скасування запису про державну реєстрацію.

Розгляд цивільної справи провести суддею одноособово за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання по справі на 22.02.2022 року на 15.30 год. у залі судових засідань Кіровоградського районного суду Кіровоградської області.

Запропонувати відповідачам у разі невизнання позову у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії ухвали подати до суду відзив на позовну заяву, який би відповідав вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи. Роз`яснити відповідачу, що він повинен подати суду докази разом із поданням відзиву. Роз`яснити відповідачу право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: https://court.gov.ua/sud1108/.

Копію ухвали про відкриття провадження по справі надіслати позивачу, а відповідачам разом із копією ухвали надіслати копію позовної заяви та доданих до неї матеріалів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського районного суду

Кіровоградської області І.М. Гершкул

Дата ухвалення рішення24.01.2022
Оприлюднено25.01.2022
Номер документу102696498
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —390/117/22

Ухвала від 13.03.2023

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Квітка О. О.

Ухвала від 01.12.2022

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Квітка О. О.

Ухвала від 24.01.2022

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Гершкул І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні