Рішення
від 06.01.2022 по справі 509/1/20
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/1/20

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 січня 2022 року Овідіопольський районний суд Одеської області у складі:

головуючого судді Кириченко П.Л.

при секретарі Осадченко С.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Овідополь Одеської області цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , зацікавлена особа: Чорноморське об`єднане управління Пенсійного фонду України в Одеській області, про встановлення факту родинних відносин, суд -

ВСТАНОВИВ:

В січні 2020 року заявниця ОСОБА_1 звернулась з вищевказаною заявою, в якій зазначила, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер її батько ОСОБА_2 , який з 2000 року на час смерті проживав разом з заявницею, яка звернулась до структурних підрозділів ПФ України з заявою про призначення пенсії по втраті годувальника, але заявниці було відмовлено у зв`язку з тим, що в запису про народження відсутній запис про батька, а тому заявниця просить встановити факт родинних відносин, а саме, що ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 є батьком заявниці.

В ході судового розгляду направила заяву до суду з якої видно, що на заяві наполягає просить розглянути справу у її відсутності на підставі поданих доказів.

Зацікавлена особа пенсійний фонд до суду не з`явились.

Дослідивши письмові докази по справі, суд вважає що заява підлягає задоволенню з наступного.

Відповідно до ст. 293 ч.1 ЦПК України, окреме провадження - це вид непозовного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно ст. 293 ч.2 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи про: 5) встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Відповідно до 315 ч.1 п.1 ЦПК України, суд розглядає справи про встановлення факту: 1) родинних відносин між фізичними особами.

Так судом встановлено, що заявниця ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , інвалідом дитинства третьої групи, безстроково. Заявниця на час народження має Свідоцтво про народження на ім`я ОСОБА_3 (руською мовою ОСОБА_4 ) серія НОМЕР_1 виданого Песчанським районним РАГС Одеської області, актовий запис №14 від 01.02.1954 року.

22 лютого 1975 року між заявницею та ОСОБА_5 був укладений шлюб.

ІНФОРМАЦІЯ_3 померла мати заявниці ОСОБА_6 .

Заявниця ОСОБА_1 проживає та зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , за вищевказаною адресою в тому числі на час смерті проживав її батько ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

З матеріалів справи дійсно видно, що в Свідоцтві про народження серія НОМЕР_1 , виданого на ім`я ОСОБА_1 дійсно не зазначено прізвище батька. Здійснивши аналіз документів, які були надані з боку заявниці, суд приходить до висновку, що дійсно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 є батьком заявниці, дані обставини підтверджуються сукупністю доказів, а саме Свідоцтвом про народження заявниці, довідкою з органів місцевого самоврядування, наявністю оригіналів документів актів цивільного стану про народження та смерті своїх близьких родичів.

Виходячи з вищевказаного суд приходить до висновку, що під час розгляду справи був доведений факт родинних відносин заявниці з померлим, а тому заява підлягає задоволенню.

Під час подання заяви заявником був сплачений судовий збір в повному обсягу, з урахуванням предмету заяви, відповідно до ст. 141 ЦПК України судовий збір розподілу не підлягає.

Керуючись ст.ст.2-13,77-80,141,258,259,263-265,293,315 ч.1 п.1 ЦПК України,суд, -

ВИРІШИВ:

Заяву ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин - задовольнити.

Встановити юридичний факт родинних відносин, а саме: що ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 є батьком ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Копію рішення направити сторонам у справі.

Рішення може бути оскаржене до палати по цивільним справам Одеського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги через суд першої інстанції на протязі 30 днів з дня його проголошення.

Суддя Кириченко П.Л.

Дата ухвалення рішення06.01.2022
Оприлюднено26.01.2022
Номер документу102713675
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —509/1/20

Рішення від 06.01.2022

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

Ухвала від 08.01.2020

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні