Ухвала
від 21.01.2022 по справі 907/41/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Коцюбинського, 2А, м. Ужгород, 88000, e-mail: inbox@zk.arbitr.gov.ua, вебадреса: http://zk.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"21" січня 2022 р. м. Ужгород Справа № 907/41/22

Суддя Господарського суду Закарпатської області Пригуза П.Д. , розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Закарпаттяенергозбут", м.Ужгород,

до: Тячівського виробничого управління житлово-комунального господарства, м.Тячів Закарпатської області,

про стягнення 54 628,75 грн,

в с т а н о в и в:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Закарпаттяенергозбут" звернулось до суду із позовною заявою до Тячівського виробничого управління житлово-комунального господарства про стягнення 54 628,75 грн заборгованості за договором про постачання електричної енергії споживачу та договором про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг.

Згідно витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 19.01.2022 визначено головуючого суддю по справі - Пригузу П.Д.

Позивачем додано докази сплати судового збору за вимогу майнового характеру у розмірі 2 481,00 грн., які зараховані до державного бюджету.

Зазначений спір згідно із ст. 20 Господарського процесуального кодексу України виник у зв`язку із здійсненням господарської діяльності, належить до юрисдикції господарських судів та має розглядатися в порядку господарського судочинства.

Позовна заява, відповідає вимогам, встановленим ст. ст. 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України та подана з дотриманням правил підсудності особою, яка має процесуальну дієздатність.

Суд не знайшов підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені Господарським процесуальним кодексом України.

Частиною 3 статті 12 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Згідно з ч.5 ст.12 Господарського процесуального кодексу України, для цілей цього Кодексу малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно з ч.3 ст.247 Господарського процесуального кодексу України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 250 Господарського процесуального кодексу України, питання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Частиною 5 статті 252 Господарського процесуального кодексу України передбачено. що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі вказують, що справа є незначної складності, для якої пріоритетним є швидке вирішення справи.

Враховуючи характер правовідносин сторін, обставини та предмет спору, обсяг та характер доказів, які підлягають дослідженню, справу доцільно розглянути у спрощеному провадженні з повідомленням учасників провадження.

Враховуючи наведене, керуючись ст. ст. 12, 176, 234, 247, 250, 251, 252 ГПК України, суд-

п о с т а н о в и в:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

3. Призначити судове засідання на 17 лютого 2022 р. на 14:30 год. у приміщенні Господарського суду Закарпатської області за адресою: м. Ужгород, вул.Коцюбинського, 2А, зал судових засідань № 4.

4. Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву - п`ятнадцять днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана позивачеві одночасно з надісланням відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

5. Встановити позивачу строк - 5 днів з дня отримання відзиву на позов (якщо такий буде поданий), для подання суду відповіді на відзив на позов та доказів направлення відповіді на відзив відповідачу.

6. Встановити відповідачу строк - 5 днів з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення. Копія заперечення та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) запереченням до суду.

7. Роз`яснити учасникам справи, що в разі ненадання відповідачем у встановлений судом строк без поважних причин відзиву, суд вирішує справу за наявними матеріалами, а неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених ст. 202 ГПК України.

8. Довести до відома сторін, що за невиконання процесуальних обов`язків учасником справи передбачена відповідальність у відповідності зі ст.135 Господарського процесуального кодексу України.

9. Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі зі сторінки на офіційному вебпорталі Судова влада України за адресою: http://zk.arbitr.gov.ua.

10. Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя П.Д. Пригуза

СудГосподарський суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення21.01.2022
Оприлюднено26.01.2022
Номер документу102727113
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —907/41/22

Судовий наказ від 16.03.2022

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригуза П.Д.

Рішення від 17.02.2022

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригуза П.Д.

Рішення від 17.02.2022

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 21.01.2022

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригуза П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні