Ухвала
від 25.01.2022 по справі 335/12641/21
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/12641/21 2/335/891/2022

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 січня 2022 року м. Запоріжжя

Орджонікідзевський районний суд м.Запоріжжя у складі: головуючого судді Алєксєєнка А.Б., за участю секретаря судового засідання Капто Д.А., розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Будівельник Запоріжжя про визнання права власності, -

ВСТАНОВИВ:

У провадження Орджонікідзевського районного суду м.Запоріжжя перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Будівельник Запоріжжя про визнання права власності.

Ухвалою Орджонікідзевського районного суду м.Запоріжжя від 06.12.2021 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі, розгляд справи вирішено проводити в порядку загального позовного провадження, розпочато підготовче провадження та призначено підготовче засідання.

12 січня 2022 року від позивача ОСОБА_1 надійшло клопотання про залучення до участі у справі у якості співвідповідача Територіальну громаду м.Запоріжжя в особі Запорізької міської ради.

Позивач належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду справи у судове засідання не з`явився, разом з тим від йог представника - адвоката Войтовича Є.М. надійшло клопотання про проведення судового засідання за його відсутності.

Відповідач належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду справи у судове засідання не з`явився, разом з тим подав заяву про розгляд справи за його відсутності.

Відповідно до п.1 ч.3 ст.223 ЦПК України неявка в судове засідання належним чином повідомленого учасника справи не перешкоджає її розгляду.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши клопотання позивача про залучення до участі у справі у якості співвідповідача Територіальну громаду м.Запоріжжя в особі Запорізької міської ради суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч.1 ст.51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Згідно з ч.4 ст.51 ЦПК України про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

З урахуванням зазначеного та виходячи з того, що позивач скористався своїм правом та у строки передбачені ЦПК України подав відповідне клопотання, суд приходить до висновку про його задоволення.

Керуючись ст.ст.51, 183, 260, 261 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про залучення Територіальної громади м.Запоріжжя в особі Запорізької міської ради у якості співвідповідача до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Будівельник Запоріжжя про визнання права власності - задовольнити.

Залучити до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Будівельник Запоріжжя про визнання права власності, в якості співвідповідача Територіальну громаду м.Запоріжжя в особі Запорізької міської ради.

Копію ухвали, разом із копією позовної заяви та доданих до неї документів, направити Територіальній громаді м.Запоріжжя в особі Запорізької міської ради (м.Запоріжжя, пр.Соборний, буд.206).

Встановити Територіальній громаді м.Запоріжжя в особі Запорізької міської ради строк для подання відзиву на позовну заяву - протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про залучення її до участі у справі в якості співвідповідача, з копіями позовної заяви та доданими до неї документами роз`яснивши, що у зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, із одночасним надісланням копії відзиву та доданих до нього документів позивачеві. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив відповідача - 5 днів з дня отримання відзиву, роз`яснивши, що відповідь на відзив має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої статті 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана відповідачу.

Встановити відповідачу строк для подання заперечення щодо наведених у відповіді позивача на відзив - 5 днів з дня отримання відповіді на відзив, роз`яснивши, що заперечення має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої статті 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відкласти підготовче судове засідання на 04 березня 2022 року на 11 год. 00 хв.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: А.Б.Алєксєєнко

СудОрджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення25.01.2022
Оприлюднено27.01.2022
Номер документу102737619
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —335/12641/21

Рішення від 12.05.2022

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Алєксєєнко А. Б.

Ухвала від 28.04.2022

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Алєксєєнко А. Б.

Ухвала від 25.01.2022

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Алєксєєнко А. Б.

Ухвала від 06.12.2021

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Алєксєєнко А. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні