Постанова
від 15.06.2010 по справі 2а-1740/10/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ С УД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"15" червня 2010 р. Справа № 2a- 1740/10/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окруж ний адміністративний суд у с кладі:

Судді Басай О.В.

при секретарі Короташ О.Б.

за участю:

представника позивача - Т ропець М.А.;

представника відповідача - не з'явився;

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміщен ні суду адміністративну спра ву

за позовом: Управління П енсійного фонду України в Ко ломийському районі Івано-Фра нківської області, вул. Валов а, 47,м. Коломия,Коломийський ра йон, Івано-Франківська облас ть,78200

до відповідача: Товарис тва з обмеженою відповідальн істю "Укрекспорт-Коломия", ву л. Солодка, 7, с. Товмачик, Коломи йський район, Івано-Франківс ька область, 78250

про зобов'язання здійснити подання звітності до систем и персоніфікованого обліку в ідомостей про застрахованих осіб за 2009р.,-

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного фонду України в Коломийсько му районі Івано-Франківської області звернулося в суд із а дміністративним позовом до Т зОВ "Укрекспорт-Коломия" про з обов'язання здійснити поданн я звітності до системи персо ніфікованого обліку відомос тей про застрахованих осіб з а 2009 рік.

Представник позивача в суд овому засіданні позов підтри мав з підстав викладених в по зовній заяві та пояснив, що ві дповідно до п.4 ч.2 ст.17 Закону Ук раїни "Про загальнообов'язко ве державне пенсійне страхув ання" та п.4.2 Порядку формуванн я та подання органам Пенсійн ого фонду України відомостей про застраховану особу, що ви користовуються в системі заг альнообов'язкового державно го пенсійного страхування, з атвердженого постановою пра вління Пенсійного фонду Укра їни від 10.06.2004 року №7-6 та зареєстр ованої в Міністерстві юстиці ї України 10.08.2004 року №1000/9599, страху вальники зобов'язані подават и звітність територіальним о рганам Пенсійного фонду у ст роки, в порядку та за формаою, встановленими Пенсійним фон дом України. Зазначив, що стан ом на 06.05.2010 року відповідачем не подано звітність до системи персоніфікованого обліку ві домостей про застрахованих о сіб за 2009 рік. Просив позов задо вольнити повністю.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився , хоча був належним чином пові домлений про дату, час та місц е судового засідання про що с відчить оголошення в газеті ("Вільний голос" №44(2000)).

Розглянувши позову заяву, в ислухавши пояснення предста вника позивача, дослідивши п исьмові докази, суд вважає, що позов слід задовольнити, вих одячи з наступного.

Судом встановлено, що 05.05.2005 ро ку здійснену державну реєстр ацію ТзОВ "Укрекспорт-Коломи я", що підтверджується свідоц твом про державну реєстрацію юридичної особи Серія А00 №369200 (а . с. 10).

Також судом встановлено, що ТзОВ "Укрекспорт-Коломия" зар еєстроване в Управлінні Пенс ійного фонду України в Колом ийському районі Івано-Франкі вської області (а. с. 11).

Судом встановлено, що ТзОВ " Укрекспорт-Коломия" не подан о звітность до системи персо ніфікованого обліку відомос тей про застрахованих осіб з а 2009 рік.

Відповідно до п.4 ч.2 ст.17 Закон у України "Про загальнообов'я зкове державне пенсійне стра хування", №1058-IV від 09.07.2003 року стра хувальник зобов'язаний вести облік виплат (доходу) застрах ованої особи за кожним кален дарним місяцем та календарни м роком, зберігати ці дані за п еріод до 1 липня 2000 року протяго м 75 років, а за період після ціє ї дати - протягом усього часу с плати страхових внесків та п ротягом п'яти років після при пинення їх сплати на паперов их носіях та в електронному в игляді за наявності засобів, що гарантують ідентичність паперової та електронної фор ми документа, після чого дані передаються до архіву на нал ежне зберігання протягом 70 ро ків згідно з порядком, устано вленим Кабінетом Міністрів У країни.

Згідно з п.п.1 п.1.3 Порядку форм ування та подання органам Пе нсійного фонду України відом остей про застраховану особу , що використовуються в систе мі загальнообов'язкового дер жавного пенсійного страхува ння, затвердженого постаново ю правління Пенсійного фонду України від 10.06.2004 року №7-6 та зар еєстрованої в Міністерстві ю стиції України 10.08.2004 року №1000/9599 (ч инний на момент виникнення с пірних правовідносин) страху вальник один раз на рік до 1 кв ітня поточного року згідно і з затвердженим графіком пода є до територіального органу Пенсійного фонду за місцем р еєстрації комплект документ ів первинної звітності до си стеми персоніфікованого обл іку відомостей про застрахов аних осіб за попередній рік.

За таких обставин, суд вважа є, що позивачем не дотримано в имог вищенаведених норматив но-правових актів, а тому його слід зобов'язати подати звіт ність до системи персоніфіко ваного обліку відомостей про застрахованих осіб за 2009 рік.

Згідно ч.2 ст.19 Конституції Ук раїни органи державної влади та органи місцевого самовря дування, їх посадові особи зо бов' язані діяти лише на під ставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конс титуцією та законами України .

На підставі ст. 124 Кон ституції України, керуючись ст. ст. 158-163, 167 Кодексу адміністра тивного судочинства України , суд ,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити п овністю.

Зобов'язати Товарист во з обмеженою відповідальні стю "Укрекспорт-Коломия", вул. Солодка, 7, с. Товмачик, Коломий ський район, Івано-Франківсь ка область, 78250, код ЄДРПОУ 33278795 по дати звітність до системи пе рсоніфікованого обліку відо мостей про застрахованих осі б за 2009 рік.

Відповідно до ст. 186 Код ексу адміністративного судо чинства України постанова мо же бути оскаржена протягом 10 д нів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у п овному обсязі відповідно до ст. 160 Кодексу адміністративно го судочинства України - з дня складення в повному обсязі ш ляхом подачі заяви про апеля ційне оскарження. Якщо поста нову було проголошено у відс утності особи, яка бере участ ь у справі, то строк подання за яви про апеляційне оскарженн я обчислюється з дня отриман ня нею копії постанови. Апеля ційна скарга на постанову су ду першої інстанції подаєтьс я протягом двадцяти днів піс ля подання заяви про апеляці йне оскарження. Заява про апе ляційне оскарження та апеляц ійна скарга подаються до суд у апеляційної інстанції чере з суд, який ухвалив оскаржува не судове рішення.

Відповідно до ст.254 Код ексу адміністративного судо чинства України постанова на бирає законної сили після за кінчення строку подання заяв и про апеляційне оскарження. Якщо було подано заяву про ап еляційне оскарження, але апе ляційна скарга не була подан а у строк, встановлений Кодек сом адміністративного судоч инства України, постанова су ду першої інстанції набирає законної сили після закінчен ня цього строку. У разі поданн я апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасова но, набирає законної сили піс ля закінчення апеляційного р озгляду справи.

Суддя Басай О.В.

Постанова склад ена в повному обсязі 18.06.2010 року.

Дата ухвалення рішення15.06.2010
Оприлюднено06.08.2010
Номер документу10276257
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1740/10/0970

Постанова від 15.06.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Постанова від 15.06.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 12.05.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Постанова від 15.06.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні