Ухвала
від 25.01.2022 по справі 153/1830/21
ЯМПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 153/1830/21

Провадження2/153/405/21-ц

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"25" січня 2022 р.

Суддя Ямпільського районного суду Вінницької області, Швець Р.В., ознайомившись з матеріалами цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Ямпільської міської ради Вінницької області про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом,

В С Т А Н О В И В:

Справа підсудна Ямпільському районному суду Вінницької області.

Справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі немає.

Позивачем ОСОБА_1 у позовній заяві заявлено клопотання про витребування доказів в державному нотаріальному архіві Вінницької області спадкову справу щодо майна ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с.Колтуші Всеволожського району Ленінградської області, Російська Федерація. Своє клопотання позивач мотивувала ст.84 ЦПК України, а саме: наявністю у неї складнощів щодо отримання вказаних доказів, які мають значення для повного та об`єктивного розгляду справи.

Зі змісту та суті заявленого позивачем ОСОБА_1 клопотання слідує, що у неї наявні складнощі у поданні цих доказів, які знаходяться в іншій установі, та не можуть бути надані їй відповідно до закону.

Розглянувши заявлене клопотання, беручи до уваги, що для повного, всебічного, об`єктивного розгляду та вирішення справи по суті необхідно з`ясувати повні і точні відомості про коло спадкоємців та склад спадщини ОСОБА_2 , враховуючи, що для отримання зазначених письмових доказів у позивача є складнощі, суд має підстави для задоволення заявленого клопотання та витребування доказів в державному нотаріальному архіві Вінницької області завірену копію спадкової справи щодо майна ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с.Колтуші Всеволожського району Ленінградської області, Російська Федерація. Суд визнає достатнім, доцільним та необхідним витребування завіреної належним чином копії письмового доказу - спадкової справи, що забезпечить повноту, всебічність та об`єктивність судового розгляду. Суд не вбачає необхідності у витребуванні оригіналу цього доказу.

Керуючись ст.ст.84, 187 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити загальне позовне провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Ямпільської міської ради Вінницької області про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом.

Призначити підготовче судове засідання в залі судових засідань Ямпільський районний суд Вінницької області на 22 лютого 2022 року о 10 годині 00 хвилин.

В підготовче судове засідання викликати учасників справи.

Встановити відповідачу строк п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позов. До відзиву мають бути додані докази та документи, передбачені ч.5 ст.178 ЦПК україни. Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів має бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати в державному нотаріальному архіві Вінницької області завірену копію спадкової справи щодо майна ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с.Колтуші Всеволожського району Ленінградської області, Російська Федерація.

Директору державого нотаріального архіву Вінницької області витребувані докази надати Ямпільському районному суду Вінницької області у строк до 18 лютого 2022 року.

Копію ухвали направити до державного нотаріального архіву Вінницької області (адреса: 21100, вулиця Хмельницьке шосе, 7 місто Вінниця), для виконання.

Роз`яснити, що відповідно до ст.84 ЦПК України - особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали; у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом; притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвали направити учасникам справи, відповідачу направити копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - http://court.gov.ua/sud0231/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяР. В. Швець

СудЯмпільський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення25.01.2022
Оприлюднено28.01.2022
Номер документу102766639
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —153/1830/21

Рішення від 21.02.2022

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 25.01.2022

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 29.11.2021

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні