Ухвала
від 26.01.2022 по справі 610/3795/21
БАЛАКЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА Іменем України м. Балаклія 26 січня 2022 рокуСправа № 610/3795/21 2/610/171/2022

Балаклійський районний суд Харківської області у складі:

головуючий - суддя Купін В.В.,

за участю секретаря судового засідання Денисової В.С.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Балаклійська міська рада Харківської області,

про позбавлення батьківських прав,-

установив:

У провадженні Балаклійського районного суду Харківської області перебуває вказана цивільна справа.

Позивач та відповідач у підготовче судове засідання не з`явилися, повідомлялись належним чином, причини неявки суду не відомі.

Представник третьої особи виконавчого комітету Балаклійської міської ради Харківської області у підготовче судове засідання не з`явився, просили про розгляд справи за їхньої відсутності, а також просили про розгляд справи здійснювати за відсутності їх представника. 13.01.2022 надали клопотання про залучення до участі у справі як третю особу Донецьку селищну раду Ізюмського району Харківської області, оскільки відповідач мешкає на території цієї ТГ.

У зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, згідно ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Відповідно до ч.1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ч.4 ст.19 СК України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Враховуючи, що позовні вимоги стосуються позбавлення батьківських прав відповідача відносно малолітньої дитини та місце його проживання зареєстровано на території Донецької селищної ради Ізюмського району Харківської області, слід залучити до участі у справі в якості третьої особи Донецьку селищну раду Ізюмського району Харківської області.

Керуючись ст.ст. 49 , 53 ЦПК України , ст.19 СК України , суд -

ухвалив:

Клопотання задовольнити.

Залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Донецьку селищну раду Ізюмського району Харківської області.

Роз`яснити третій особі її право надіслати (надати) пояснення не пізніше п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали. Копія пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надсиланням (наданням) пояснень до суду.

Підготовче судове засідання відкласти на 23 лютого 2022 року на 10.00 год.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудБалаклійський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення26.01.2022
Оприлюднено28.01.2022
Номер документу102779891
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —610/3795/21

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 22.02.2022

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Купін В. В.

Ухвала від 26.01.2022

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Купін В. В.

Ухвала від 22.12.2021

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Купін В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні