Ухвала
від 27.01.2022 по справі 541/3575/21
МИРГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 541/3575/21

Провадження № 2/541/346/2022

У Х В А Л А

27 січня 2022 року м.Миргород

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області в складі головуючого судді Ситник О.В., за участю секретаря Раданович Ю.М. розглянувши в підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом Виконавчого комітету Комишнянської селищної ради Миргородського району Полтавської області (адреса: вул. Миру, 84, смт. Комишня, Миргородський р-н, Полтавська обл., 37613) до ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ),третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Служба у справах дітей виконавчого комітету Комишнянської селищної ради (адреса: вул. Миру, 84, смт. Комишня, Миргородський р-н, Полтавська обл., 37613) про позбавлення батьківських прав , -

встановив:

29.12.2021 року до Миргородського міськрайонного суду Полтавської області надійшли матеріали позовної заяви Виконавчого комітету Комишнянської селищної ради Миргородського району Полтавської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Служба у справах дітей виконавчого комітету Комишнянської селищної ради до ОСОБА_1 про позбавлення батьківських прав .

Ухвалою судді від 04.01.2022 року відкрито загальне позовне провадження у справі та підготовче судове засідання призначено на 27.01.2022 року.

В підготовче судове засідання 27.01.2022 року з`явилась представник позивача від виконавчого комітету Комишнянської селищної ради Миргородського району Полтавської області Калантай Тетяна Анатоліївна , (діє відповідно до довіреності від 26.01.2022 року) , та заявила клопотання про прийняття заяви про збільшення позовних вимог до позову та надала заяву в якій прохала стягти з ОСОБА_1 аліменти на утримання малолітнього ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 в розмірі ј частини всіх видів доходів ОСОБА_1 але не менше 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку на користь спеціалізованого закладу де перебуває дитина. В підготовче судове засідання з`явилась представник третьої особи яка не заявляє самостійних вимог служби у справах дітей виконавчого комітету Комишнянської селищної ради Савченко Наталія Василівна , також в підготовче судове засідання з`явилась відповідачка ОСОБА_1 , яка вказала що з позовом до неї про позбавлення батьківських прав ознайомлена , копія заяви про збільшення позовних вимог про стягнення з неї аліментів їй вручена , не заперечувала проти прийняття збільшення позовних вимог але вказала, що позовні вимоги не визнає в цілому але не буде надавати письмові відзиви та заперечення а буде висловлювати свою позицію безпосередньо в судовому засіданні, не заперечувала проти призначення справи до розгляду. Від сторони позивача більш ніяких клопотань не надійшло , прохали прийняти збільшені позовні вимоги та призначити справу до розгляду. Представник служби у справах дітей Савченко Н.В. також прохала призначити справу до розгляду.

Відповідно до ст. 49 ЦПК України позивач вправі збільшити позовні вимоги до закінчення підготовчого судового засідання . Представник позивача подав збільшені позовні вимоги у строк зазначений у нормах ЦПК , також виконані вимоги п. 5 ст. 49 ЦПК України та заява вручена сторонам , тому суд приходе до висновку про задоволення даного клопотання та прийняття заяви про збільшені позовні вимоги до розгляду із первісним позовом.

За змістом ч.ч.1, 2 ст.189 ЦПК України завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до приписів ч.2 ст.197 ЦПК України в підготовчому судовому засіданні з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті судом: з`ясовано питання про наявність підстав для відводів; визначено питання про склад учасників судового процесу; з`ясовано обсяг доказів, наданих сторонами, на які вони посилаються у позові і запереченні проти позовних вимог; встановлено строки для подання відповіді на відзив та заперечення; визначено дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті; встановлено порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті (пояснення учасників цивільного процесу та дослідження письмових доказів); встановлено відсутність в учасників судового процесу заяв та клопотань, в тому числі, щодо вступу у справу інших осіб та виклик свідків, витребування додаткових доказів.

Згідно положень п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого судового засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, виконавши завдання підготовчого провадження та відповідно до вимог ч.5 ст.200 ЦПК України, суд приходить до висновку про закриття підготовчого судового засідання та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст. 84,189, 196, 197, 200, 258, 260, 353 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

1.Прийняти заяву про збільшення позовних вимог сторони позивача - виконавчого комітету Комишнянської селищної ради Миргородського району Полтавської області про стягнення з відповідачки ОСОБА_1 аліментів на утримання малолітнього ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 в розмірі ј частини всіх її доходів але не менше 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку на користь спеціалізованого закладу де перебуває дитина.

2.Закрити підготовче провадження в цивільній справі за позовом Виконавчого комітету Комишнянської селищної ради Миргородського району Полтавської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Служба у справах дітей виконавчого комітету Комишнянської селищної ради до ОСОБА_1 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів .

3.Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 11 березня 2022 року о 14 год. 00 хв. в залі судових засідань Миргородського міськрайонного суду Полтавської області за адресою: вул. Гоголя, 133, м. Миргород, Полтавська область.

Про час і місце судового засідання повідомити учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на сторінці офіційного веб-порталу судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://mrm.pl.court.gov.ua .

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення

Суддя: О. В. Ситник

СудМиргородський міськрайонний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення27.01.2022
Оприлюднено28.01.2022
Номер документу102792652
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —541/3575/21

Рішення від 23.03.2022

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Ситник О. В.

Ухвала від 27.01.2022

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Ситник О. В.

Ухвала від 04.01.2022

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Ситник О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні