Ухвала
від 11.01.2022 по справі 133/3101/21
КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення справи до розгляду

11.01.22 справа № 133/3101/21

провадження № 2/133/326/22 Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

в складі головуючого судді Пєтухової Н.О.,

за участю секретаря судових засідань Драмарецького Є.В.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Козятині цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Махнівської сільської ради про визнання права на спадщину за законом,

ВСТАНОВИЛА:

ОСОБА_1 звернулась до суду із позовом в якому просила визнати за нею право на спадщину за законом на земельну ділянку кадастровий номер 521480200:06:005:0294, площею 2,2890 га, із цільовим призначенням - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , яка належала померлій ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Ухвалою суду від 11.10.2021 провадження у справі відкрите та призначено до розгляду за правилами загального позовного провадження, а також витребувано докази - копію спадкової справи.

16.11.2021 на виконання ухвали суду від 11.10.2021, на адресу суду, завідувачем Козятинської державної нотаріальної контори було надано копії матеріалів зі спадкової справи до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_2 .

11.01.2022 представником позивача ОСОБА_1 - адвокатом Кузьмінським Ю.В. подано уточнену позовну заяву.

Представник позивача в підготовче судове засідання не з`явився.

Відповідач в підготовче судове засідання не з`явився, однак надав заяву про розгляд справи у його відсутність, заявлені позовні вимоги, а також уточнені позовні вимоги визнав.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Статтею 49 ЦПК України, зокрема, визначено, що позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження. До закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви. У справі, що розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, зміна предмета або підстав позову допускається не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі. У разі направлення справи на новий розгляд до суду першої інстанції зміна предмета, підстав позову не допускаються, крім випадків, визначених цією статтею. Зміна предмета або підстав позову при новому розгляді справи допускається в строки, встановлені частиною третьою цієї статті, лише у випадку, якщо це необхідно для захисту прав позивача у зв`язку із зміною фактичних обставин справи, що сталася після закінчення підготовчого засідання, або, якщо справа розглядалася за правилами спрощеного позовного провадження, - після початку першого судового засідання при первісному розгляді справи.

Оскільки підготовче провадження по справі не було закрите, то заява представника позивача про уточнення предмету позову подана до суду в межах строку, встановленого законодавством для вчинення відповідної процесуальної дії.

Таким чином, підстави для залишення уточненої позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови її прийнятті відсутні.

Враховуючи наведене, суд вважає можливим прийняти уточнену позовну заяву ОСОБА_1 до Махнівської сільської ради про визнання права на спадщину за законом.

Враховуючи наведене, суд вважає, що в даній цивільній справі забезпечено виконання завдань підготовчого провадження, визначених частиною 1 ст. 189 ЦПК України, та вирішено питання щодо всіх процесуальних дій, які необхідно вчинити у підготовчому засіданні.

Згідно із п. 15 ч. 2ст.197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті.

У ч.2 ст. 200 ЦПК України передбачено, що за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: 1)залишення позовної заяви без розгляду; 2)закриття провадження у справі; 3) закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Відтак, суд дійшов до переконання про наявність підстав для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.43, 197, 198, 200, 223, 258, 259,260 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Прийняти уточнену позовну заяву ОСОБА_1 до Махнівської сільської ради про визнання права на спадщину за законом.

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Махнівської сільської ради про визнання права на спадщину за законом.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 10:00 год. 27 квітня 2022 року в залі судового засідання Козятинського міськрайонного суду Вінницької області (22100, Вінницька область, м. Козятин, вул. Грушевського, 64).

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.О. ПЄТУХОВА

Дата документу 11.01.22

СудКозятинський міськрайонний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення11.01.2022
Оприлюднено31.01.2022
Номер документу102799339
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —133/3101/21

Рішення від 07.09.2022

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Пєтухова Н. О.

Рішення від 06.09.2022

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Пєтухова Н. О.

Ухвала від 11.01.2022

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Пєтухова Н. О.

Ухвала від 11.10.2021

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Пєтухова Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні