Ухвала
від 27.01.2022 по справі 415/1123/18
ЛУГАНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 415/1123/18

Провадження № 22-ц/810/13/22

ЛУГАНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

27 січня 2022 року м. Сєвєродонецьк

Луганський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ: Карташова О. Ю (суддя-доповідач), Коновалової В.А., Луганської В. М.,

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження у цивільній справі

за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Ларченко Наталія Володимирівна

на рішення Лисичанського міського суду Луганської області від 01 червня 2018 року

за позовом Публічного акціонерного товариства комерційний банк Енергобанк правонаступником якого є Товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та Гарантія до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,

в с т а н о в и в:

Рішенням Лисичанського міського суду Луганської області від 01 червня 2018 року позов Публічного акціонерного товариства Енергобанк , про стягнення заборгованості задоволено.

Не погодившись з рішенням суду ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Ларченко Наталія Володимирівна, звернувся до суду з апеляційною скаргою в порядку ст. 355 ЦПК України.

До апеляційної скарги додано клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення суду, в обґрунтування якого зазначено, що ОСОБА_1 у зв`язку з проживання на тимчасово окупованій території України рішення Лисичанського міського суду Луганської області від 01 червня 2018 року не отримав. Дізнався про існування оскаржуваного рішення при перетинанні державного контролю, де йому повідомили, що він внесений до реєстру боржників.

Відповідно до ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення не були вручені у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду .

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Рішення Лисичанського міського суду Луганської області ухвалено 01 червня 2018 року в порядку письмового провадження .

З апеляційної скарги вбачається, що ОСОБА_1 у зв`язку з проживання на тимчасово окупованій території України копію рішення Лисичанського міського суду Луганської області від 01 червня 2018 року не отримав та дізнався про його існування лише при перетинанні державного контролю, де йому повідомили, що він внесений до реєстру боржників.

Копію оскаржуваного рішення було отримано в канцелярії Лисичанського міського суду Луганської області представником скаржника лише 20 грудня 2021 року, що підтверджується відміткою про дату оформлення рішення суду.

Апеляційна скарга подана скаржником до суду в порядку ст. 355 ЦПК України за допомогою поштового зв`язку 27 грудня 2021 року, що підтверджується відповідною позначкою на поштовому конверті.

Таким чином, апеляційну скаргу подано в межах строку, передбаченого ч. 2 ст. 354 ЦПК України.

Враховуючи вказані обставини, а також, виходячи з права кожного на доступ до правосуддя, проголошеного ст. 55 Конституції України, суд вважає можливим визнати причину пропуску скаржником строку апеляційного оскарження рішення Лисичанського міського суду Луганської області від 01 червня 2018 року поважною.

Форма і зміст апеляційної скарги відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України.

Судовий збір за подання апеляційної скарги сплачений у порядку та розмірі, визначених Законом України Про судовий збір .

Підстав для повернення апеляційної скарги, залишення її без руху, відмови у відкритті провадження не вбачається.

Колегія суддів вважає необхідним роз`яснити, що в умовах обмежувальних заходів на час карантину та з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, всі документи (заяви, відзив на апеляційну скаргу, відповідь на відзив, клопотання, тощо) можливо подавати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду (е-mail: inbox@lga.court.gov.ua) з використанням власного електронного цифрового підпису; через особистий кабінет в системі Електронний суд (https://cabinet.court.gov.ua/login); поштою (93404, м. Сєвєродонецьк, бульвар Дружби Народів, 16); факсом (06452-4-22-13).

Керуючись ст. ст. 354, 356, 359 ЦПК України, апеляційний суд

у х в а л и в:

Клопотання ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Ларченко Наталія Володимирівна про поновлення строку на апеляційне оскарження задовольнити.

Поновити ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Ларченко Наталія Володимирівна строк на апеляційне оскарження рішення Лисичанського міського суду Луганської області від 01 червня 2018 року .

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Ларченко Наталія Володимирів на рішення Лисичанського міського суду Луганської області від 01 червня 2018 року .

Надіслати ОСОБА_1 , ОСОБА_2 копію ухвали про відкриття апеляційного провадження.

Надіслати Товариству з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та Гарантія копію ухвали про відкриття апеляційного провадження та апеляційну скаргу з доданими до неї матеріалами.

Роз`яснити Товариству з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та Гарантія право подати до Луганського апеляційного суду відзив на апеляційну скаргу у письмовій формі у десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали та апеляційної скарги, який за формою і змістом має відповідати ст. 360 ЦПК України, із одночасним наданням доказів надсилання (надання) копії цього відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції (ч. 3 ст. 360 ЦПК України).

Витребувати з Лисичанського міського суду Луганської області матеріали цивільної справи № 415/1123/18 за позовом Публічного акціонерного товариства комерційний банк Енергобанк правонаступником якого є Товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та Гарантія до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості .

Надіслати копію ухвали Лисичанському міському суду Луганської області для виконання в межах своєї компетенції.

Повідомити учасників справи, що в умовах обмежувальних заходів на час карантину та з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, всі документи (заяви, відзив на апеляційну скаргу, відповідь на відзив, клопотання, тощо) можливо подавати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду (е-mail:inbox@lga.court.gov.ua) з використанням власного електронного цифрового підпису; через особистий кабінет в системі Електронний суд (https://cabinet.court.gov.ua/login); поштою (93404, м. Сєвєродонецьк, бульвар Дружби Народів, 16), факсом (06452-4-22-13).

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет - https://court.gov.ua/fair/sud4810/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді: О. Ю. Карташов

В. А. Коновалова

В. М. Луганська

Дата ухвалення рішення27.01.2022
Оприлюднено31.01.2022
Номер документу102810969
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —415/1123/18

Постанова від 22.11.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Постанова від 22.11.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 21.09.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 10.02.2022

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Карташов О. Ю.

Ухвала від 27.01.2022

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Карташов О. Ю.

Ухвала від 14.01.2022

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Карташов О. Ю.

Ухвала від 14.11.2018

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Фастовець В. М.

Рішення від 01.06.2018

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Фастовець В. М.

Ухвала від 04.05.2018

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Фастовець В. М.

Ухвала від 19.02.2018

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Чернобривко Л. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні