Ухвала
від 28.01.2022 по справі 915/91/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

про вжиття заходів забезпечення позову

28 січня 2022 року Справа № 915/91/22

м. Миколаїв.

Господарський суд Миколаївської області,

головуючий суддя Коваль С.М.,

розглянувши заяву товариства з обмеженою відповідальністю «СГВП «Снігурівське» ,

про вжиття заходів забезпечення

позову товариства з обмеженою відповідальністю «СГВП «Снігурівське» ,

57300, вул. Виноградна, буд. 22, м. Снігурівка;

до товариства з обмеженою відповідальністю «Агроінвестиції» ,

54001, вул. Декабристів, буд. 1, корп. А, м. Миколаїв;

про визнання права власності на частку в статутному капіталі, -

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ) «СГВП «Снігурівське» пред`явила позов до товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ) «Агроінвестиції» з вимогами про визнання права власності на частку в статутному капіталі дочірнього підприємства товариства з обмеженою відповідальністю «Агроінвестиції» (ідентифікаційний код 35424499) номінальною вартістю 100 грн., що становить 100% статуного капіталу товариства.

Позовні вимоги обґрунтовувалися порушенням ТОВ «Агроінвестиції» умов договору купівлі-продажу від 21.12.2021 щодо відступлення частки у ДП ТОВ «Агроінвестиції» та уникає зобов`язання здійснювати державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, пов`язаних із зміною складу учасників товариства.

За такими вимогами ухвалою суду від 28.01.2022 відкрито провадження в даній справі.

Разом з позовною заявою ТОВ «СГВП «Снігурівське» подано заяву, зареєстровану в Господарському суді Миколаївської області від 26.01.2022 за вх. № 1261/22, про забезпечення позову шляхом: 1) заборони державним реєстраторам та органам державної реєстрації (в тому числі Міністерству юстиції України та його територіальним органам, виконавчим органам сільських, селищних та міських рад, Київській, Севастопольській, міським, районним, районним у містах Києві та Севастополі державним адміністраціям, акредитованим суб`єктам, нотаріусам (державним / приватним), іншим особам та органам, які виконують функції державного реєстратора, а також будь-яким іншим особам, уповноваженим на виконання функцій державних реєстраторів, вчиняти будь-які реєстраційні дії щодо внесення будь-яких змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відносно дочірнього підприємства товариства з обмеженою відповідальністю «Агроінвестиції» (ідентифікаційний код 35424499).

Заяву мотивовано тим, що існує загроза внесення відповідачем подальших до змін до відомостей про юридичну особу та установчих документів юридичної особи - ДП ТОВ «Агроінвестиції» , оскільки, відповідачем відмовлено позивачу у державній реєстрації змін щодо складу учасників дочірнього підприємства товариства з обмеженою відповідальністю «Агроінвестиції» (ідентифікаційний код 35424499) в ЄДРПОУ, в нього виникли обґрунтовані підстави вважати, що за час розгляду справи судом спірна частка у статутному капіталі Товариства може зазнати наступного перепродажу або відступлення, що унеможливить ефективний захист позивачем своїх прав за цим позовом та виконання рішення суду у разі задоволення позовних вимог.

На думку заявника, невжиття заявлених заходів забезпечення позову може призвести до неможливості та значного ускладнення виконання рішення суду, у разі задоволення позову, оскільки у разі подальшого відчуження спірної частки в статутному капіталі ДП ТОВ «Агроінвестиції» (ідентифікаційний код 35424499) позивач не зможе захистити своє порушене право у даному судовому процесі та буде вимушена звертатись із такими ж позовними вимогами до нових учасників Товариства. Забезпечення позову є єдиним дієвим механізмом для припинення подальшого унеможливлення виконання рішення суду у даній справі та захисту прав позивача.

Заявником подано суду копію відповіді на лист від 14.01.2022 вих. № 2 із змісту якого випливає, що ТОВ «Агроінвестиції» вчиняються дії щодо відчуження частки у статутному капіталі іншому підприємству, та відмовою з`явитись до приватного нотаріуса.

Згідно господарського процесуального законодавства господарський суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 137 цього Кодексу заходів забезпечення позову, і заборонити відповідачу або іншим особам вчиняти певні дії, зокрема, щодо предмету спору (п.п. 2, 4 ч. 1 ст. 137 ГПК України). Забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду (ст. 136 ГПК України).

Ураховуючи викладене, суд визнає, що невжиття вищевказаних заходів забезпечення позову дійсно може істотно ускладнити виконання рішення суду та ефективний захист прав та інтересів позивача, за захистом яких він звернувся до суду, так як ТОВ «Агроінвестиції» має можливість відчужити частки у статутному капіталі та внести додаткові зміни до відомостей щодо ДП ТОВ «Агроінвестиції» (ідентифікаційний код 35424499), 100 % частки якого належить відповідачу.

Отже, заяву ТОВ «СГВП «Снігурівське» суд визнає обґрунтованою і підлягаючою задоволенню.

Керуючись ст. ст. 136, 137, 234 ГПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Заяву товариства з обмеженою відповідальністю «СГВП «Снігурівське» задовольнити.

2. Заборонити державним реєстраторам та органам державної реєстрації (в тому числі Міністерству юстиції України та його територіальним органам, виконавчим органам сільських, селищних та міських рад, Київській, Севастопольській, міським, районним, районним у містах Києві та Севастополі державним адміністраціям, акредитованим суб`єктам, нотаріусам (державним / приватним), іншим особам та органам, які виконують функції державного реєстратора, а також будь-яким іншим особам, уповноваженим на виконання функцій державних реєстраторів, вчиняти будь-які реєстраційні дії щодо внесення будь-яких змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відносно дочірнього підприємства товариства з обмеженою відповідальністю «Агроінвестиції» (ідентифікаційний код 35424499), до набрання законної сили рішенням у даній справі..

3. Ухвала є обов`язковою до виконання та набирає законної сили з 28.01.2022.

4. Стягувачем за даною ухвалою є товариство з обмеженою відповідальністю «СГВП «Снігурівське» , 57300, вул. Виноградна, буд. 22, м. Снігурівка, ідентифікаційний код 41489868.

5.Боржником за даною ухвалою є товариство з обмеженою відповідальністю «Агроінвестиції» , 54001, вул. Декабристів, буд. 1, корп. А, м. Миколаїв, ідентифікаційний код 44212883.

6. Боржником за даною ухвалою є дочірнє підприємство товариство з обмеженою відповідальністю «Агроінвестиції» , 57300, вул. Виноградна, буд. 22, м. Снігурівка, ідентифікаційний код 35424499.

Дана ухвала дійсна для пред`явлення державному виконавцю на протязі 3-х років.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржено до Південно-Західного апеляційного господарського суду протягом десяти днів з її дня отримання.

Суддя С.М.Коваль.

Дата ухвалення рішення28.01.2022
Оприлюднено31.01.2022

Судовий реєстр по справі —915/91/22

Ухвала від 13.07.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль С.М.

Ухвала від 13.07.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль С.М.

Ухвала від 05.07.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль С.М.

Ухвала від 04.07.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль С.М.

Ухвала від 14.06.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль С.М.

Ухвала від 28.01.2022

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль С.М.

Ухвала від 28.01.2022

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні