Ухвала
від 24.01.2022 по справі 466/340/22
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/340/22

У Х В А Л А

24 січня 2022 року м. Львів

Суддя Шевченківського районного суду Львівської області Луців-Шумська Н.Л., розглянувши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 до Державної служби України з безпеки на транспорті про визнання протиправною та скасування постанови про адміністративне правопорушення,

в с т а н о в и л а :

ОСОБА_1 звернувся в суд з адміністративним позовом до служби України з безпеки на транспорті про визнання протиправною та скасування постанови про адміністративне правопорушення серія ВМ № 00005900 від 05.01.2022р., якою його притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.132-1 КУпАП.

Оглянувши матеріали адміністративного позову, вважаю, що позовна заява подана з порушенням правил територіальної підсудності.

Звертаючись в Шевченківський районний суд м.Львова з позовом, ОСОБА_1 покликається на норми ч.1 ст.25 КАС України за якою адміністративні справи з приводу оскарження індивідуальних актів, а також дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень, які прийняті (вчинені, допущені) стосовно конкретної фізичної чи юридичної особи (їх об`єднань), вирішуються за вибором позивача адміністративним судом за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) цієї особи-позивача або адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача.

Правопорушенням за ч.2 ст.132-1 КУпАП є перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм під час руху великогабаритними і великоваговими транспортними засобами автомобільними дорогами, вулицями або залізничними переїздами.

Відповідно до ч.1 ст.14-3 КУпАП адміністративну відповідальність за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі … несе відповідальна особа - фізична особа або керівник юридичної особи, за якою зареєстровано транспортний засіб.

З матеріалів позовної заяви встановлено, що протокол про адміністративне правопорушення складено за перевищення транспортним засобом МАN TGS 41,440 НОМЕР_1 нормативних вагових та/або габаритних параметрів.

Цей транспортний засіб належить ТОВ ТРАНС-СЕРВІС-1 , що зареєстроване за адресою с.Ставчани Пустомитівського району Львівської області. Керівником даного Товариства є позивач ОСОБА_1 .

Таким чином, оскаржуваною постановою ОСОБА_1 притягнутий до адміністративної відповідальності не як фізична особа, а як керівник юридичної особи за якою зареєстрований транспортний засіб.

Відповідно до ч.1 ст.25 КАС України позов про визнання протиправною та скасування постанови про адміністративне правопорушення може вирішуватися за вибором позивача за місцезнаходженням юридичної особи ТОВ ТРАНС-СЕРВІС-1 , керівником якої є Кривоніс В.П., або за місцезнаходженням відповідача.

ОСОБА_1 , пред`являючи позов в суд, виявив своє бажання про вирішення справи судом за місцезнаходженням позивача, однак помилково визначив це місце за місцем свого проживання як фізичної особи, а не за місцем знаходження юридичної особи керівником якої він є.

За таких обставин справа не підсудна Шевченківському районному суду м.Львова.

Відповідно до п. 2 ч.1 ст. 29 КАС України, суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Дану справу необхідно передати за підсудністю на розгляд до Пустомитівського районного суду Львівської області.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст.25,29 КАС України, суддя, -

п о с т а н о в и л а:

Справу № 466/340/22 за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Державної служби України з безпеки на транспорті про визнання протиправною та скасування постанови про адміністративне правопорушення передати на розгляд за підсудністю до Пустомитівського районного суду Львівської області.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя: Н. Л. Луців-Шумська

Дата ухвалення рішення24.01.2022
Оприлюднено02.02.2022

Судовий реєстр по справі —466/340/22

Постанова від 07.03.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кузьмич Сергій Миколайович

Ухвала від 06.02.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кузьмич Сергій Миколайович

Ухвала від 06.02.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кузьмич Сергій Миколайович

Ухвала від 06.02.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кузьмич Сергій Миколайович

Ухвала від 13.01.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кузьмич Сергій Миколайович

Рішення від 10.08.2022

Адміністративне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Данилів Є. О.

Ухвала від 19.05.2022

Адміністративне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Данилів Є. О.

Ухвала від 12.04.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гавдик Зіновій Володимирович

Ухвала від 28.02.2022

Адміністративне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

Ухвала від 24.01.2022

Адміністративне

Шевченківський районний суд м.Львова

Луців-Шумська Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні