Ухвала
від 21.01.2022 по справі 766/14494/19
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 766/14494/19

н/п 2/766/5010/22

УХВАЛА

21 січня 2022 року Херсонський міський суд Херсонської області в складі:

головуючого - судді Прохоренко В.В.,

секретар: Данилюк В.П.,

розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Дніпровського районного відділу державної виконавчої служби у м. Херсоні Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, Головне управління державної казначейської служби України в Херсонській області, третя особа: ОСОБА_2 про відшкодування матеріальної шкоди,

встановив:

В провадженні суду перебуває вказана справа.

Ухвалою суду від 23.07.2019 року відкрито провадження у справі та призначено її до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Від представника позивача надійшло клопотання про заміну відповідача - Дніпровський районний відділ державної виконавчої служби у м. Херсоні Головного територіального управління юстиції у Херсонській області на його правонаступника - Дніпровський районний відділ державної виконавчої служби у м.Херсоні Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Дослідивши матеріали справи, судом встановлено, що відповідно до постанови КМУ від 9 жовтня 2019 р. № 870 Дніпровський районний відділ ДВС у м. Херсоні Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, ліквідовано, а його правонаступником є Дніпровський районний відділ державної виконавчої служби у м.Херсоні Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Відповідно до ч. 3 ст. 51 ЦПК України, після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Відповідно до ч. 4 ст. 51 ЦПК України про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Враховуючи викладене вище, суд приходить до висновку про наявні підстави для заміни відповідача його правонаступником.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.51, 253, 256 ЦПК України,суд,

УХВАЛИВ :

Залучити до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Дніпровського районного відділу державної виконавчої служби у м. Херсоні Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, Головне управління державної казначейської служби України в Херсонській області, третя особа: ОСОБА_2 про відшкодування матеріальної шкоди , правонаступника відповідача Дніпровського районного відділу ДВС у м. Херсоні Головного територіального управління юстиції у Херсонській області - Дніпровський районний відділ державної виконавчої служби у м.Херсоні Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Направити належному відповідачу копію ухвали та позовної заяви з додатками.

Роз`яснити відповідачу - Дніпровському районному відділу державної виконавчої служби у м.Херсоні Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) , право подати до суду відзив на позов протягом 15 днів з дня вручення ухвали про заміну неналежного відповідача. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Прохоренко

Дата ухвалення рішення21.01.2022
Оприлюднено02.02.2022
Номер документу102857322
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної шкоди

Судовий реєстр по справі —766/14494/19

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Скрипнік Л. А.

Ухвала від 21.01.2022

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

Ухвала від 23.07.2019

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні