Ухвала
від 01.02.2022 по справі 766/22119/21
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/22119/21

н/п 1-кс/766/1117/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01.02.2022 року м. Херсон

Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого в ОВС відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Херсонській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу Херсонської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до речей і документів,

в с т а н о в и в :

Слідчий звернувся до слідчого судді з клопотанням в якому просив: винести ухвалу про надання дозволу старшому слідчому в ОВС відділу СУ ГУНП в Херсонській області майору поліції ОСОБА_3 , та (або) іншому слідчому, якого включено до складу слідчої групи в даному кримінальному провадженні ОСОБА_5 та (або) ОСОБА_6 та (або) ОСОБА_7 та (або) ОСОБА_8 та (або) ОСОБА_9 , та (або) ОСОБА_10 та (або) ОСОБА_11 та (або) ОСОБА_12 та (або) ОСОБА_13 та (або) ОСОБА_14 , на тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » МФО НОМЕР_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , розташованого за юридичною адресою: АДРЕСА_1 , адреса для кореспонденції : АДРЕСА_2 , з можливістю їх вилучення в м. Херсоні, з метою вилучення: роздруківки руху грошових коштів у друкованому та електронному вигляді з обов`язковим чітким зазначенням: номерів платіжних документів, конкретного часу та дати платежу, суми коштів, повних даних платника та отримувача коштів (у тому числі клієнтів іншого банку), з зазначенням коду, номера рахунку та МФО банківської установи, призначення платежу (куди та за що відправлено кошти та звідки й за що отримано кошти), за період з 01.01.2019 року по день виконання ухвали по рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_3 ) за розрахунковим рахунком № НОМЕР_4 .

Розгляд на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України проводити без участі представника АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

В зв`язку із знаходженням АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за межами території, на яку поширюється юрисдикція органу досудового розслідування, та те, що підготування необхідної інформації займає значний період часу, відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 164 КПК України, дозвіл на тимчасовий доступ до зазначеної інформації надати строком на два місяці.

В обґрунтування клопотання посилався на те, що в провадженні слідчого управління ГУНП в Херсонській області перебуває кримінальне провадження № 12021230000000047 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 176 КК України за фактом незаконного розповсюдження програм мовлення, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі.

В ході слідства надається оцінка діями директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ОСОБА_15 незаконного розповсюдження програм телевізійного мовлення, то дані щодо руху коштів по вищезазначеним рахункам мають важливе значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні та оцінки фактам, які досліджуються в рамках вказаного провадження (п. 5 ч. 2 ст. 160 КПК України).

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав заяву про розгляд клопотання у його відсутності.

Представник банківської установи в судове засідання не викликалася на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з огляду на таке.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно приписів ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч.6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбаченихчастиною п`ятоюцієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом.

Відповідно до ч. 5-7 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

6. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону.

Відповідно до ст. 60 Закону України «Про банки та банківську діяльність», інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку в процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третіми особами при наданні послуг банку і розголошення якої може завдати матеріальної чи моральної шкоди клієнту, є банківською таємницею.

Слідчим суддею встановлено, що в провадженні слідчого управління ГУНП в Херсонській області перебуває кримінальне провадження № 12021230000000047 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 176 КК України за фактом незаконного розповсюдження програм мовлення, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі.

Так, до слідчого управління ГУНП в Херсонській області надійшла заява від юридичного представника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » про те, що ПП « ОСОБА_16 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_3 , АДРЕСА_3 ) здійснюється незаконна ретрансляція сигналу телевізійних каналів « ІНФОРМАЦІЯ_5 », « ІНФОРМАЦІЯ_6 », « ІНФОРМАЦІЯ_7 », « ІНФОРМАЦІЯ_4 », « ІНФОРМАЦІЯ_8 », « ІНФОРМАЦІЯ_9 ».

Відповідно до Державного реєстру суб`єктів інформаційної діяльності у сфері телебачення і радіомовлення ПП « ОСОБА_16 » не має ліцензії на мовлення.

Відповідно до довідки, наданої юридичним представником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » загальна сума збитків від незаконного розповсюдження програм мовлення ПП « ОСОБА_16 » складає 1195380 гривень, що в тисячу і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.

Відповідно до висновку експертів № 146/20 за результатами проведення комплексної комп`ютерно-технічного експертного дослідження і дослідження телекомунікаційних систем (обладнання) та засобів від 01.09.2020 виданого Науково-дослідним центром судової експертизи з питань інтелектуальної власності Міністерства юстиції України, передачі/програми мовлення, що транслюються телеканалами «Україна», «НЛО», «Індиго», «Футбол 1», «Футбол 2», «Футбол 3», права на які належать ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » є інформацією з обмеженим доступом, такою, доступ до якої обмежений юридичною особою.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних-осіб підприємців та громадський формувань приватне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_3 ), зареєстроване 03.06.1999 за адресою АДРЕСА_3 . Засновником є ОСОБА_17 , ІНФОРМАЦІЯ_11 зареєстрований за адресою АДРЕСА_4 .

Допитані в якості свідків ОСОБА_18 та ОСОБА_19 показали, що вони тривалий час користуються послугами ПП « ОСОБА_20 », який надає послуги з трансляції телеканалів в т.ч. «Футбол-1», «Україна» та ін. Послуги ПП « ОСОБА_20 » надаються на підставі договору, абонентська плата складає 45 гривень на місяць.

Допитаний в якості свідка ОСОБА_21 показав, що ПП « ОСОБА_20 » на підстави здійсненої ним оплати підключення та абонентської плати за місяць забезпечене транслювання телеканалів українського телемовлення, серед яких « ОСОБА_22 », « ІНФОРМАЦІЯ_8 », « ІНФОРМАЦІЯ_4 ». Свої свідчення ОСОБА_21 підтвердив копією квитанції про оплату послуг та надав дозвіл на огляд телеканалів, які йому транслюються.

Крім того, ОСОБА_21 впізнав при пред`явленні йому для впізнання за фотознімками ОСОБА_17 , як особу, яка в приміщенні за адресою АДРЕСА_3 , надав йому згоду на підключення телебачення та надав розрахунковий рахунок для оплати підключення та користування телебаченням.

Так, ОСОБА_21 здійсним оплату послуг з трансляції телебачення на рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », відкритий у АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » № НОМЕР_4 .

Крім того, встановлено, що трансляція перелічених телеканалів без укладання будь-яких договорів з правовласником здійснювалась з 01.01.2019.

Враховуючи викладене, є підстави вважати, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » здійснювалась незаконна трансляція каналів телевізійного мовлення за що незаконно отримувався прибуток.

Проте на даний момент не достатньо доказів, щоб підтверджували вину або невинуватість зазначеної особи, у зв`язку з чим, виникла необхідність у отриманні інформації про рух коштів по розрахунковому рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Враховуючи той факт, що в ході слідства надається оцінка діями директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ОСОБА_15 незаконного розповсюдження програм телевізійного мовлення, то дані щодо руху коштів по вищезазначеним рахункам мають важливе значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні та оцінки фактам, які досліджуються в рамках вказаного провадження (п. 5 ч. 2 ст. 160 КПК України).

На підставі викладеного, керуючись ст. 159, ч.1 ст. 160, п.7 ч.1 ст. 162, п.2 та п.3 ч.5, ч.6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС відділу СУ ГУНП в Херсонській області майору поліції ОСОБА_3 , та (або) іншому слідчому, якого включено до складу слідчої групи в даному кримінальному провадженні ОСОБА_5 та (або) ОСОБА_6 та (або) ОСОБА_7 та (або) ОСОБА_8 та (або) ОСОБА_9 , та (або) ОСОБА_10 та (або) ОСОБА_11 та (або) ОСОБА_12 та (або) ОСОБА_13 та (або) ОСОБА_14 , на тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » МФО НОМЕР_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , розташованого за юридичною адресою: АДРЕСА_1 , адреса для кореспонденції : АДРЕСА_2 , з можливістю їх вилучення в м. Херсоні, а саме: роздруківки руху грошових коштів у друкованому та електронному вигляді з обов`язковим чітким зазначенням: номерів платіжних документів, конкретного часу та дати платежу, суми коштів, повних даних платника та отримувача коштів (у тому числі клієнтів іншого банку), з зазначенням коду, номера рахунку та МФО банківської установи, призначення платежу (куди та за що відправлено кошти та звідки й за що отримано кошти), за період з 01.01.2019 року по день виконання ухвали по рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_3 ) за розрахунковим рахунком № НОМЕР_4 .

Встановити строк дії ухвали до 01.04.2022 року.

Попередити відповідальну особу про наслідки невиконання ухвали слідчого судді передбачені ст. 166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддяОСОБА_1

СудХерсонський міський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення01.02.2022
Оприлюднено20.05.2024
Номер документу102879676
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —766/22119/21

Ухвала від 07.11.2023

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 01.02.2022

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 22.12.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 20.12.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 29.11.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 29.11.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 29.11.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 24.11.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Черниш О. Л.

Ухвала від 24.11.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Черниш О. Л.

Ухвала від 24.11.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Черниш О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні