Ухвала
від 27.01.2022 по справі 922/3996/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"27" січня 2022 р.м. ХарківСправа № 922/3996/15 вх. №

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Яризька В.О.

при секретарі судового засідання : Трофименко С.В.

розглянувши звіт ліквідатора про нарахування та виплату грошової винагороди та звіт про здійснення та відшкодування витрат

По справі за заявою Основ`янської об`єднаної державної податкової інспекції м. Харкова ГУ Міндоходів у Харківської області (правонаступник - ГУ ДПС у Харківській області)

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково виробниче підприємство "Електропромавтоматика", м. Харків

про визнання банкрутом

за участю :

учасники справи : не з`явились

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Харківської області від 17.12.2015 ТОВ "Науково-виробниче підприємство "Електропромавтоматика" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Ярмолінського Ю.В.

Ухвалою суду від 12.07.2017 звільнено арбітражного керуючого Ярмолінського Ю.В. від виконання повноважень ліквідатора банкрута, призначено ліквідатором у справі арбітражного керуючого Сасіну К.О.

Ухвалою суду від 19.10.2021 відкладено розгляд звіту ліквідатора на 27.01.2022 року

24.01.2022 від ліквідатора на адресу суду надійшов звіт, в якому ліквідатор просить суд затвердити кінцевий звіт та ліквідаційний баланс, складені за результатами проведення процедури ліквідації ТОВ "Науково виробниче підприємство "Електропромавтоматика".

Разом із ліквідаційним звітом, ліквідатором поданий для затвердження до суду звіт про нарахування і виплату грошової винагороди за виконання повноважень ліквідатора ТОВ "Науково виробниче підприємство "Електропромавтоматика" за період з 12.07.2017 по 31.12.2021 в сумі 602050,66 грн. та звіт про здійснення та відшкодування витрат за період з 12.07.2017 по 31.12.2021 в сумі 5607,15 грн.

Ліквідатор та кредитор у призначене судове засідання не з`явились, про причини неявки суд не повідомили, про час, дату та місце розгляду справи повідомлені судом належним чином, про що свідчать повідомлення наявні в матеріалах справи.

Враховуючи, що судом вжито всі заходи для належного повідомлення учасників судового процесу про час та місце розгляду справи, проте останні не скористалися своїм правом участі в судовому засіданні, а також те, що неявка ліквідатора та інших учасників судового процесу не є перешкодою для розгляду звіту ліквідатора, суд дійшов висновку про можливість розглядати справу за наявними в ній матеріалами.

Дослідивши матеріали справи та поданий ліквідатором звіт, суд встановив наступне.

При вирішенні питання щодо затвердження звіту про нарахування і виплату грошової винагороди ліквідатору та про затвердження звіту ліквідатора про здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури ліквідації ТОВ "Науково виробниче підприємство "Електропромавтоматика" суд за період до 21.10.2019 застосовує положення Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону № 4212-VI від 22.12.2011 (зі змінами та доповненнями), а з 21.10.2019 - Кодексу України з процедур банкрутства.

Згідно ч.1 ст.115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції Закону № 4212-VI від 22.12.2011 (зі змінами та доповненнями) арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду.

Грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора складається з основної та додаткової грошових винагород. Основна грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора визначається в розмірі двох середньомісячних заробітних плат керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до введення господарським судом процедури санації боржника або відкриття процедури ліквідації банкрута за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень керуючого санацією або ліквідатора. Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора не може перевищувати десяти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень. Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень керуючого санацією, ліквідатора. (ч.3 ст.115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції Закону № 4212-VI від 22.12.2011 (зі змінами та доповненнями).

Аналогічна правова норма викладена і в ч.1, ч.2 ст.30 Кодексу України з процедур банкрутства, відповідно до якої арбітражний керуючий виконує повноваження за грошову винагороду.

Грошова винагорода арбітражного керуючого складається з основної та додаткової грошових винагород.

Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна або ліквідатора визначається в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень.

Сплата основної винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна, ліквідатора, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду, який розглядає справу, до моменту подання заяви про відновлення відкриття провадження у справі.

У разі якщо процедура триває після закінчення авансованих заявником коштів, основна винагорода арбітражного керуючого сплачується за рахунок коштів, одержаних боржником - юридичною особою у результаті господарської діяльності, або коштів, одержаних від продажу майна боржника, яке не перебуває в заставі.

З наданого ліквідатором розрахунку вбачається, що за весь час ліквідаційної процедури за період з 12.07.2017 по 31.12.2021 загальний розмір основної винагороди арбітражного керуючого Сасіної К.О. за виконання повноважень ліквідатора ТОВ "Науково виробниче підприємство "Електропромавтоматика" складає 602050,66 грн., вказаний розрахунок перевірений судом, нарахування зроблені вірно, відповідно до діючих норм законодавства.

В подальшому, 17.12.2021 року ліквідатору було частково відшкодовано грошову винагороду з коштів отриманих від продажу майна у сумі 3350,00 грн., отже несплаченою залишилась грошова винагорода на суму 598 700,66 грн.

Відповідно до ч. 4 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції Закону № 4212-VI від 22.12.2011 (зі змінами та доповненнями) витрати арбітражного керуючого, пов`язані з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, відшкодовуються в порядку, передбаченому цим Законом, крім витрат на страхування його відповідальності за заподіяння шкоди внаслідок неумисних дій або помилки під час виконання повноважень розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора, а також витрат, здійснення яких безпосередньо не пов`язане з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, і витрат, пов`язаних з виконанням таких повноважень у частині, в якій зазначені витрати, що перевищують регульовані державою ціни (тарифи) на відповідні товари, роботи, послуги чи ринкові ціни на день здійснення відповідних витрат або замовлення (придбання) товарів, робіт, послуг.

Відповідно до ч.4 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства витрати арбітражного керуючого, пов`язані з виконанням ним повноважень у справі, відшкодовуються в порядку, передбаченому цим Кодексом, крім витрат на страхування його професійної відповідальності за заподіяння шкоди, а також витрат, пов`язаних з виконанням таких повноважень у частині, в якій зазначені витрати перевищують регульовані державою ціни (тарифи) на відповідні товари, роботи, послуги чи ринкові ціни на день здійснення відповідних витрат або замовлення (придбання) товарів, робіт, послуг.

Судом встановлено, що за період з 12.07.2017 по 31.12.2021 ліквідатором були здійснені витрати в загальній сумі в сумі 5607,15 грн. (з яких 5575,10 грн. були сплачені з ліквідаційного рахунку банкрута та 32,05 грн. за рахунок коштів ліквідатора). Вищезазначені витрати підтверджені документально.

На засіданні комітету кредиторів ТОВ "Науково виробниче підприємство "Електропромавтоматика", яке відбулось 17.01.2022 року прийнято рішення схвалити звіт ліквідатора про здійснення та відшкодування витрат за період з 12.07.2017 по 31.12.2021 та звіт про нарахування і виплату грошової винагороди за виконання повноважень ліквідатора ТОВ "Науково виробниче підприємство "Електропромавтоматика" за період з 12.07.2017 по 31.12.2021. Невиплачену основну грошову винагороду та витрати за період з 12.07.2017 по 31.12.2021 вважати погашеними.

Дослідивши подані докази, перевіривши правомірність здійснення розрахунку грошової винагороди та понесених ліквідатором витрат, суд вважає за можливе прийняти розрахунок винагороди та витрат ліквідатора, у зв`язку з чим звіт ліквідатора про нарахування і виплату грошової винагороди та про затвердження звіту ліквідатора про здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури ліквідації ТОВ "Науково виробниче підприємство "Електропромавтоматика" підлягають затвердженню.

Керуючись статтями 30, 59-65 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції Закону № 4212-VI від 22.12.2011 (зі змінами та доповненнями), статтями 233-235 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

Затвердити звіт ліквідатора про нарахування і виплату грошової винагороди за підсумками процедури ліквідації Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково виробниче підприємство "Електропромавтоматика" у даній справі за період з 12.07.2017 по 30.12.2021 у сумі 602 050,66 грн., з яких 598 700,66 грн. не виплачена.

Затвердити звіт ліквідатора про здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури ліквідації Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково виробниче підприємство "Електропромавтоматика" у даній справі за період з 12.07.2017 по 30.12.2021 у сумі 5607,15 грн.

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення.

Ухвала може бути оскаржена до Східного апеляційного господарського суду протягом десяти днів з дати складення повного тексту ухвали.

Повний текст ухвали складено 31.01.2022 року.

Суддя Яризько В.О.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення27.01.2022
Оприлюднено03.02.2022
Номер документу102890820
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/3996/15

Ухвала від 27.01.2022

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 27.01.2022

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 19.10.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 27.07.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 09.07.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 27.05.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 04.03.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 04.03.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 04.02.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 12.01.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні