Ухвала
від 01.02.2022 по справі 154/176/22
ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Копія

154/176/22

1-кс/154/105/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 лютого 2022 року м. Володимир

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

в складі : слідчого судді - ОСОБА_1 ,

за участю секретаря - ОСОБА_2

слідчого - ОСОБА_3 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду клопотання старшого слідчого СВ Володимир-Волинського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області капітана поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи -

ВСТАНОВИВ:

З клопотання вбачається, що Володимир-Волинським районним відділом поліції ГУ НП у Волинській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42022032060000001 від 11.01.2022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у вказаному кримінальному провадженні здійснюється прокурорами Володимир-Волинської окружної прокуратури Волинської області.

З матеріалів кримінального провадження № 42022032060000001 вбачається, що 21.12.2021 між Оваднівською сільською радою в особі сільського голови ОСОБА_4 та ТОВ «ВВП-Будмонтаж» в особі директора ОСОБА_5 було укладено договір №21/12-21 від 21.12.2021 на проведення робіт, а саме реконструкція приміщення ательє «Новинка» у Центр надання адміністративних послуг по вул.. Травнева, 13, с. Овадне, Володимир-Волинського району Волинської області.

Під час проведення досудового розслідування було встановлено, що в замовника, а саме: Оваднівської сільської ради (ЄДРПОУ 04334873), розміщеної за адресою: Волинська обл., Володимир-Волинський р-н, село Овадне, вул. Перемоги, будинок 20, знаходяться матеріали (документи), що стосуються реконструкції приміщення ательє «Новинка» у Центр надання адміністративних послуг по вул.. Травнева, 13, с. Овадне, Володимир-Волинського району Волинської області, а саме договори підряду укладені між Оваднівською сільською радою в особі сільського голови ОСОБА_4 та ТОВ «ВВП-Будмонтаж» в особі директора ОСОБА_6 , що стосуються безпосереднього виконання робіт ( довідки форми КБ-3, акти виконаних робіт КБ-2в, платіжні доручення про перерахування коштів за виконані роботи, документи що стосуються закупівлі цих матеріалів для забезпечення виконання умов договору та інші документи), посадові інструкції сільського голови та копію паспорту останнього, в ході розгляду яких можуть бути встановлені обставини, що мають значення для кримінального провадження № 42022032060000001.

13.01.2022, в ході проведення огляду місця події по АДРЕСА_1 , було оглянуто зовнішню частину будівлі та присутній під час огляду головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури, ЖКГ та благоустрою Оваднівської сільської ради ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 відмовився надавати доступ до середини приміщення, оскільки з його слів ключ від приміщення був переданий підряднику який за договором має здійснювати реконструкцію вказаного приміщення.

13.01.2022, вході проведення тимчасового доступу до речей і документів котрі знаходяться у Оваднівської сільської ради було вилучено акт приймання виконаних робіт будівельних робіт за грудень 2021 року, де зазначено будівельні матеріали та низку виконаних робіт, зокрема заповнення дверних прорізів готовими дверними блоками площею 3 м2 з металопластику у кам`яних стінах, заповнення віконних прорізів готовими блоками площею до 1 м2 з металопластику в кам`яних стінах житлових і громадських будівель, установлення металевих дверних коробок із навішуванням дверних полотен. В ході проведеного огляду приміщення по АДРЕСА_1 зазначених виконаних робіт виявлено не було.

14.01.2022 в ході проведення обшуку у приміщенні по АДРЕСА_1 будівельних матеріалів виявлено не було.

18.01.2022, допитано в якості свідка ОСОБА_6 директора ТОВ «ВВП-Будмонтаж», котрий відмовився від надання показів у відповідності ст. 63 Конституції України, не зазначивши чи взагалі закуплялися будівельні матеріали та товарно-матеріальні цінності, котрі мали б бути закуплені у відповідності до договору.

12.01.2022, було отримано у хвалу слідчого судді Володимир-Волинського міського суду ОСОБА_1 про тимчасовий доступ до речей і документів, у відповідності до якої суд зобов`язав ТОВ «ВВП-Будмонтаж» (ЄДРПОУ 42203966), що знаходиться по вул. Львівська, 2, с. Литовеж Володимир-Волинського району Волинської області.

18.01.2022, ухвалу суду про тимчасовий доступ до речей і документів було вручено директору ТОВ «ВВП-Будмонтаж» ОСОБА_6 .. Після отримання ОСОБА_6 ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів вказані документи не надав, на телефонні дзвінки не відповідає.

У відповідності ч.1 ст.164 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

На підставі наведеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, отримання доказової бази, відшукання документів, а саме: документів, що стосуються виконання та здійснення оплати робіт по договору №21/12-21 від 21.12.2021 на проведення робіт, а саме реконструкція приміщення ательє «Новинка» у Центр надання адміністративних послуг по вул.. Травнева, 13, с. Овадне, Володимир-Волинського району Волинської області, а саме: тендерну документацію, договори підряду, укладені міжОваднівською сільською радою в особі сільського голови ОСОБА_4 та підрядника - ТОВ «ВВП-Будмонтаж» в особі директора ОСОБА_5 ; документи, що стосуються безпосереднього виконання робіт: довідки форми КБ-3, акти виконаних робіт КБ-2в, платіжні доручення про перерахування коштів за виконані роботи, документи, що стосуються закупівлі матеріалів для забезпечення виконання умов договору; робочий проект; експертний звіт; зведений кошторис розрахунків; відомість ресурсів; договірна ціна; звіти про витрати основних матеріалів у будівництві в співставленні з виробничими формами на об`єкт; видаткові накладні на придбання матеріалів; акти на закриття прихованих робіт, на всі види робіт, що відносяться до переліку прихованих робіт по об`єкту; загальний журнал робіт по об`єкту; договір на проведення технічного нагляду; проектно-технологічну документацію (проект виконання робіт, технологічні карти робіт) по об`єкту; договір на здійснення авторського нагляду, журнал авторського нагляду за об`єктом; сертифікати, паспорти на матеріали використані під час виконання робіт; кошторисну документацію та акти форми КБ-2 в електронному вигляді в форматах програми АВК-5, а також документи, що стосуються прийняття на роботу та трудову діяльність директора ОСОБА_5 , копію його паспорту, трудову книжку, посадові обов`язки та інструкції, статут товариства та інші документи, що стосуються цього товариства, що знаходяться в підрядної організації, інших речей та документів які мають значення для досудового розслідування виникла необхідність провести обшук за адресою будинок АДРЕСА_2 , оскільки вказані вище предмети, мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого, перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по них, приходжу до висновку, що клопотання підлягає до задоволення з наступних підстав.

Згідно ч.2 ст. 223 КПК України, підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Згідно з вимогами ч.1 ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті, згідно якої слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину.

На підставі ч.2 ст.237 КПК України, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи. Згідно ч.2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з ч.1 ст.164 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Як вбачається з матеріалів справи, а саме інформації з державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта, відомості про право власності на будинок АДРЕСА_3 відсутні.

Таким чином, у суду є достатні підстави вважати, що у будинку по АДРЕСА_3 за місце проживання ОСОБА_5 , можуть зберігатись документи, що стосуються проведення реконструкції ательє «Новинка» у Центр надання адміністративних послуг по АДРЕСА_1 , а також інші об`єкти, що мають значення до вказаної події, які мають значення для досудового розслідування й можуть бути доказами під час досудового розслідування та судового розгляду.

Проаналізувавши дані обставини, слідчий суддя вважає, що дане клопотання слід задовольнити.

Враховуючи те, що ухвала слідчого судді Володимир-Волинського міського суду Волинської області про тимчасовий доступ до речей і документів ТОВ «ВВП-Будмонтаж» не виконана, клопотання слідчого про проведення обшуку відповідає вимогам ст.234 КПК України, а також те, що відшукувані речі та документи зберегли на собі сліди злочину та в сукупності з іншими матеріалами можуть мати суттєве значення для встановлення обставин вчинення злочину і є речовими доказами та об`єктами експертного дослідження, а тому слідчий суддя вважає, що слід надати слідчому дозвіл на проведення обшуку у будинку, господарських приміщеннях, та земельній ділянці по АДРЕСА_3 , за місце проживання ОСОБА_5 , з метою виявлення документів, що стосуються проведення реконструкції ательє «Новинка» у Центр надання адміністративних послуг по АДРЕСА_1 , а також інших об`єктів, що мають значення до вказаної події, оскільки вони мають значення для досудового розслідування й можуть бути доказами під час досудового розслідування та судового розгляду.

Керуючись ст.ст. 214, 223, 233-235, 237 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл членам групи слідчих у кримінальному провадженні №42022032060000001: старшому слідчому СВ Володимир-Волинського РВП ГУНП у Волинській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому СВ Володимир-Волинського РВП ГУНП у Волинській області капітану поліції ОСОБА_8 , слідчому СВ Володимир-Волинського РВП ГУНП у Волинській області лейтенанту поліції ОСОБА_9 , слідчому СВ Володимир-Волинського РВП ГУНП у Волинській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_10 , слідчому СВ Володимир-Волинського РВП ГУНП у Волинській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_11 , слідчому СВ Володимир-Волинського РВП ГУНП у Волинській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_12 або іншим слідчим Володимир-Волинського РВП ГУНП у Волинській області у вказаному кримінальному провадженні на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 по АДРЕСА_3 , а саме у будинку, складських, господарських приміщеннях, гаражах, що відносяться до вказаної адреси, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, отримання доказової бази, відшукання документів, а саме: документів, що стосуються виконання та здійснення оплати робіт по договору №21/12-21 від 21.12.2021 на проведення робіт, а саме реконструкція приміщення ательє «Новинка» у Центр надання адміністративних послуг по вул.. Травнева, 13, с. Овадне, Володимир-Волинського району Волинської області, а саме: тендерну документацію, договори підряду, укладені міжОваднівською сільською радою в особі сільського голови ОСОБА_4 та підрядника - ТОВ «ВВП-Будмонтаж» в особі директора ОСОБА_5 ; документи, що стосуються безпосереднього виконання робіт: довідки форми КБ-3, акти виконаних робіт КБ-2в, платіжні доручення про перерахування коштів за виконані роботи, документи, що стосуються закупівлі матеріалів для забезпечення виконання умов договору; робочий проект; експертний звіт; зведений кошторис розрахунків; відомість ресурсів; договірна ціна; звіти про витрати основних матеріалів у будівництві в співставленні з виробничими формами на об`єкт; видаткові накладні на придбання матеріалів; акти на закриття прихованих робіт, на всі види робіт, що відносяться до переліку прихованих робіт по об`єкту; загальний журнал робіт по об`єкту; договір на проведення технічного нагляду; проектно-технологічну документацію (проект виконання робіт, технологічні карти робіт) по об`єкту; договір на здійснення авторського нагляду, журнал авторського нагляду за об`єктом; сертифікати, паспорти на матеріали використані під час виконання робіт; кошторисну документацію та акти форми КБ-2 в електронному вигляді в форматах програми АВК-5 а також документи, що стосуються прийняття на роботу та трудову діяльність директора ОСОБА_5 , копію його паспорту, трудову книжку, посадові обов`язки та інструкції, статут товариства, інші речі та документи що можуть мати значення для досудового розслідування, що знаходяться в підрядної організації - ТОВ «ВВП-Будмонтаж» (ЄДРПОУ 42203966), розміщеної за адресою: вулиця Львівська, будинок №2, с. Литовеж (Литовезьке ОТГ) Володимир-Волинський район Волинська областьякі мають значення для досудового розслідування й можуть бути доказами під час досудового розслідування та судового розгляду.

Строк дії ухвали встановити 30 днів з дня її винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає, проте на ухвалу може бути подано заперечення під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя/підпис/

Вигоовлено з автоматизованої системи документообігу суду.

Суддя ОСОБА_1

СудВолодимир-Волинський міський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення01.02.2022
Оприлюднено02.02.2023
Номер документу102901671
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —154/176/22

Ухвала від 08.08.2022

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лутай А. М.

Ухвала від 25.07.2022

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лутай А. М.

Ухвала від 28.07.2022

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лященко О. В.

Ухвала від 28.07.2022

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лященко О. В.

Ухвала від 25.07.2022

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лутай А. М.

Ухвала від 06.07.2022

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

Ухвала від 06.07.2022

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

Ухвала від 14.06.2022

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

Ухвала від 11.04.2022

Кримінальне

Волинський апеляційний суд

Денісов В. П.

Ухвала від 11.04.2022

Кримінальне

Волинський апеляційний суд

Денісов В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні