Ухвала
від 02.02.2022 по справі 204/731/22
КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа №204/731/22

Провадження № 2/204/1122/22

УХВАЛА

іменем України

02 лютого 2022 року м. Дніпро

Суддя Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська Книш А.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю АІА ФІНАНС ГРУП про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, -

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю АІА ФІНАНС ГРУП про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Відповідно до частини другої статті 27 ЦПК України, позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Крім того, відповідно до частини дванадцятої статті 28 ЦПК України позови до стягувача про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, або про повернення стягненого за виконавчим написом нотаріуса можуть пред`являтися також за місцем його виконання.

Таким чином, позови про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню можуть бути пред`явлені як за місцем знаходженням відповідача (юридичної особи), так і за місцем його виконання.

Статтею 24 Закону України Про виконавче провадження визначено, що є місцем виконання рішення. Відповідно до частин 1,2 цієї статті виконавчі дії провадяться державним виконавцем за місцем проживання, перебування, роботи боржника або за місцезнаходженням його майна. Право вибору місця відкриття виконавчого провадження між кількома органами державної виконавчої служби, що можуть вчиняти виконавчі дії щодо виконання рішення на території, на яку поширюються їхні функції, належить стягувачу; приватний виконавець приймає до виконання виконавчі документи за місцем проживання, перебування боржника - фізичної особи, за місцезнаходженням боржника - юридичної особи або за місцезнаходженням майна боржника. Виконавчі дії у виконавчих провадженнях, відкритих приватним виконавцем у виконавчому окрузі, можуть вчинятися ним на всій території України.

Тобто, законом встановлено, що місцем виконання рішення є проведення виконавчих дій за місцем проживання, перебування, роботи боржника або за місцезнаходженням його майна.

З матеріалів позовної заяви встановлено, що за виконавчим написом від 18 березня 2021 року, зареєстрованим в реєстрі за N31528, приватний нотаріус Обухівського районного нотаріального округу Київської області Головкіна Я.В. звернула стягнути з ОСОБА_1 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю АІА ФІНАНС ГРУП заборгованість за кредитним договором у розмірі 29900 грн.

З Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань вбачається, що місцезнаходження відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю АІА ФІНАНС ГРУП є м. Київ, вул. Михайлівська, буд. 15/1, літ.Б, що відноситься до Шевченківського району м.Києва.

Постановою приватного виконавця виконавчого округу Дніпропетровської області Сидорук Л.В. від 02 червня 2021 року у виконавчому провадженні N6560240 з виконання виконавчого напису N31528, виданого 18 березня 2021 року приватним нотаріусом Обухівського нотаріального округу Київської області Головкіною Я.В. про стягнення з ОСОБА_1 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю АІА ФІНАНС ГРУП заборгованості у розмірі 29900 грн, звернуто стягнення на доходи боржника ОСОБА_1 , який отримує дохід у Товаристві з обмеженою відповідальністю ТСД-ГРУП (ЄДРПОУ 42438070).

З Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вбачається, що місцезнаходженням Товариства з обмеженою відповідальністю ТСД-ГРУП (ЄДРПОУ 42438070) є м.Дніпро, пр. Мануйлівський, буд.31-А, що відноситься до Амур-Нижньодніпровського району у м.Дніпро.

Даних про те, що проведення виконавчих дій здійснюється за місцем проживання, перебування боржника або за місцезнаходженням його майна, що знаходяться на території Чечелівського району міста Дніпро, матеріали позовної заяви не містять.

Разом з цим, з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта встановлено, що позивач є власником нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_1 , що також відноситься до Амур-Нижньодніпровського району у м.Дніпро.

З огляду на викладене, враховуючи, що спірний виконавчий напис виконується за вказаним вище місцем роботи боржника та, те що позивач є власником нерухомого майна, що знаходиться на території Амур-Нижньодніпровського району у м.Дніпро, дана справа не підсудна Красногвардійському районному суду м.Дніпропетровська.

Сам факт проживання позивача на території Чечелівського району м. Дніпра не свідчить, що спірний виконавчий напис виконується за місцем його проживання.

Згідно частини першої статті 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншого суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

За наведених обставин, позовна заява повинна бути за територіальною юрисдикцією (підсудністю) передана на розгляд за місцем виконання спірного виконавчого напису до Амур-Нижньодніпровського районного суду м.Дніпропетровська.

Керуючись частиною другою статті 27, статтями 28, 31 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю АІА ФІНАНС ГРУП про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню передати на розгляд Амур-Нижньодніпровському районному суду м.Дніпропетровська.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя:

СудКрасногвардійський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення02.02.2022
Оприлюднено03.02.2022
Номер документу102910352
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —204/731/22

Постанова від 15.02.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 16.11.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Рішення від 12.09.2022

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

ПОДОРЕЦЬ О. Б.

Рішення від 03.08.2022

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

ПОДОРЕЦЬ О. Б.

Ухвала від 13.04.2022

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

ПОДОРЕЦЬ О. Б.

Ухвала від 02.02.2022

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Книш А. В.

Ухвала від 02.02.2022

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Книш А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні