Ухвала
від 01.02.2022 по справі 4/5007/33-б/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ



майдан Путятинський, 3/65, м. Житомир, 10002, тел. (0412) 48 16 20,

e-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, web: https://zt.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ 03499916

УХВАЛА

Від "01" лютого 2022 р. м. Житомир Справа № 4/5007/33-Б/11

За заявою: Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області (м. Житомир)

До боржника: Відкритого акціонерного товариства Український концерн хмелярства "Укрхміль" (м. Житомир)

про визнання банкрутом

Суддя Гнисюк С.Д.

Представники:

- від боржника: Коротка А.В. - ліквідатор (в режимі відеоконференцзв`язку;

- за участю: Зименко Л.О. - прокурор, Кошліченко В.С.

В провадженні Господарського суду Житомирської області знаходиться справа №4/5007/33-Б/11 про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Український концерн хмелярства "Укрхміль".

27.09.2021 на електронну адресу Господарського суду Житомирської області, через загальний відділ, від ліквідатора Відкритого акціонерного товариства Український концерн хмелярства "Укрхміль" Короткої А.В. надійшло клопотання №6 від 27.09.2021, зокрема, про зобов`язання здійснити певні дії.

Ухвалою Господарського суду Житомирської області від 13.01.2022 призначено до розгляду клопотання ліквідатора Відкритого акціонерного товариства Український концерн хмелярства "Укрхміль" Короткої А.В. №6 від 27.09.2021 (в частині зобов`язання вчинити певні дії) на 01.02.2022; постановлено ліквідатору Відкритого акціонерного товариства Український концерн хмелярства "Укрхміль" Короткої А.В. надати суду інформацію щодо актуальності розгляду клопотання №6 від 27.09.2021 (в частині зобов`язання вчинити певні дії) .

28.01.2022 на електронну адресу Господарського суду Житомирської області, через загальний відділ, від ліквідатора Відкритого акціонерного товариства Український концерн хмелярства "Укрхміль" Короткої А.В. надійшла письмова інформація №02-06/05 від 28.01.2022 (з додатками).

В засіданні суду розглядалось клопотання ліквідатора Відкритого акціонерного товариства Український концерн хмелярства "Укрхміль" Короткої А.В. №6 від 27.09.2021 (в частині зобов`язання вчинити певні дії).

Ліквідатор банкрута Коротка А.В. у судовому засіданні 01.02.2022 клопотання підтримала та надала усні пояснення в його обгрунтування.

У представника учасника провадження у справі про банкрутство заперечень не було.

Дослідивши клопотання, суд встановив наступне.

Ухвалою Господарського суду Житомирської області від 21.09.2021 відсторонено арбітражного керуючого Іванкова Володимира Миколайовича від виконання повноважень ліквідатора у справі №4/5007/33-Б/11 про банкрутство Відкритого акціонерного товариства Український концерн хмелярства "Укрхміль"; призначено ліквідатором у справі №4/5007/33-Б/11 про банкрутство Відкритого акціонерного товариства Український концерн хмелярства "Укрхміль" арбітражного керуючого Коротку Аллу Володимирівну; зобов`язано ліквідатора Коротку А.В., забезпечити виконання повноважень ліквідатора банкрута в порядку, визначеному Кодексом України з процедур банкрутства та належне виконання заходів, передбачених цим Кодексом, спрямованих на задоволення вимог кредиторів.

Відповідно до ст.ст. 1, 60 Кодексу України з процедур банкрутства (далі - Кодекс про банкрутство), ліквідатор - арбітражний керуючий, призначений господарським судом для здійснення ліквідаційної процедури. У постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Кодексом, з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України. Ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Кодексом.

Відповідно до ст. 61 Кодексу про банкрутство, ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження: приймає у своє відання майно боржника, забезпечує його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; проводить інвентаризацію та визначає початкову вартість майна банкрута; аналізує фінансовий стан банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; формує ліквідаційну масу; заявляє до третіх осіб вимоги щодо повернення банкруту сум дебіторської заборгованості; має право отримувати кредит для виплати вихідної допомоги працівникам, які звільняються внаслідок ліквідації банкрута, який відшкодовується згідно з цим Кодексом позачергово за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута; з дня визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури повідомляє працівників банкрута про звільнення та здійснює його відповідно до законодавства України про працю. Виплата вихідної допомоги звільненим працівникам банкрута провадиться ліквідатором у першу чергу за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута, або отриманого для цієї мети кредиту; заявляє в установленому порядку заперечення щодо заявлених до боржника вимог поточних кредиторів за зобов`язаннями, які виникли під час провадження у справі про банкрутство і є неоплаченими; подає до суду заяви про визнання недійсними правочинів (договорів) боржника; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; передає в установленому порядку на зберігання документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових актів підлягають обов`язковому зберіганню; продає майно банкрута для задоволення вимог, внесених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Кодексом; повідомляє про своє призначення державний орган з питань банкрутства в десятиденний строк з дня прийняття рішення господарським судом та надає державному реєстратору в електронній формі через портал електронних сервісів юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань відомості, необхідні для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, у порядку, встановленому державним органом з питань банкрутства.

Згідно інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, керівником Відкритого акціонерного товариства Український концерн хмелярства "Укрхміль" зазначено Іванкова В.М.

Відповідно до п. 7 ч. 1 ст.1 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань", єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - Єдиний державний реєстр) - єдина державна інформаційна система, що забезпечує збирання, накопичення, обробку, захист, облік та надання інформації про юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадські формування, що не мають статусу юридичної особи.

Згідно п.2 ч.1 ст. 1 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань", витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - витяг) - документ у паперовій або електронній формі, що сформований програмним забезпеченням Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань за зазначеним заявником критерієм пошуку та містить відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, які є актуальними на дату та час формування витягу або на дату та час, визначені у запиті, або інформацію про відсутність таких відомостей у цьому реєстрі.

З огляду на встановлене, необхідно внести відомості до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців, щодо ліквідатора Короткої А.В., як керівника юридичної особи - Відкритого акціонерного товариства "Український концерн хмелярства "Укрхміль" (м. Житомир), особи, уповноваженої представляти юридичну особу у правовідносинах з третіми особами та особу, яка має право вчиняти від імені юридичної особи дії без довіреності, у тому числі підписувати договори.

Враховуючи викладене, суд дійшов до висновку клопотання ліквідатора Відкритого акціонерного товариства Український концерн хмелярства "Укрхміль" Короткої А.В. №6 від 27.09.2021 (в частині зобов`язання вчинити певні дії) - задовольнити.

Згідно з ст.326 Господарського процесуального кодексу України, судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими на всій території України. Невиконання судового рішення є підставою для відповідальності, встановленої законом.

Керуючись статтями 60, 61 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд Житомирської області, -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання ліквідатора Відкритого акціонерного товариства Український концерн хмелярства "Укрхміль" Короткої А.В. №6 від 27.09.2021 (в частині зобов`язання вчинити певні дії) - задовольнити.

2. Зобов`язати Департамент реєстрації Житомирської міської ради, внести відомості до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців, щодо ліквідатора Короткої А.В., як керівника юридичної особи - Відкритого акціонерного товариства "Український концерн хмелярства "Укрхміль" (м.Житомир), особи, уповноваженої представляти юридичну особу у правовідносинах з третіми особами та особу, яка має право вчиняти від імені юридичної особи дії без довіреності, у тому числі підписувати договори.

3. Зобов`язати ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Український концерн хмелярства "Укрхміль" (м.Житомир) - Коротку А.В. надати суду витяг з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб - підприємців, з внесеними до нього відомостями щодо ліквідатора Коротокої А.В., як керівника Відкритого акціонерного товариства "Український концерн хмелярства "Укрхміль" (м.Житомир), особу, уповноважену представляти юридичну особу у правовідносинах з третіми особами та особу, яка має право вчиняти від імені юридичної особи дії без довіреності, у тому числі підписувати договори.

Ухвала господарського суду набирає законної сили з моменту її прийняття та підлягає оскарженню.

Порядок та строки апеляційного оскарження визначені статтями 254-257

Господарського процесуального кодексу України.

Дата складання повного тексту ухвали: 02.02.2022.

Суддя Гнисюк С.Д.

Дата ухвалення рішення01.02.2022
Оприлюднено04.02.2022
Номер документу102912696
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —4/5007/33-б/11

Ухвала від 15.04.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Васьковський О.В.

Постанова від 10.04.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Грязнов В.В.

Ухвала від 10.04.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Грязнов В.В.

Ухвала від 03.04.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Грязнов В.В.

Ухвала від 12.03.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Грязнов В.В.

Ухвала від 12.03.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Грязнов В.В.

Ухвала від 11.03.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Миханюк М.В.

Ухвала від 11.03.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Миханюк М.В.

Окрема думка від 27.02.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Коломис Вікторія Вікторівна

Ухвала від 07.03.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Миханюк М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні