Ухвала
від 02.02.2022 по справі 182/79/22
НІКОПОЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 182/79/22

Провадження № 2/0182/1191/2022

У Х В А Л А

Іменем України

02.02.2022 року м. Нікополь

Суддя Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області Рунчева О.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Меркурій-Таврійське про розірвання договору оренди землі та стягнення орендної плати, -

ВСТАНОВИВ :

11.01.2022 року ОСОБА_1 (мешкає за адресою - АДРЕСА_1 ) звернувся з позовними вимогами до Товариства з обмеженою відповідальністю Меркурій-Таврійське (адреса місцезнаходження - Дніпропетровська область, Нікопольський район, с.Чистопіль, вул.Шевченко, буд.1Г) та просить суд розірвати договір оренди землі та стягнути орендну плату.

Позовна заява подана з додержанням вимог статті 175-177 ЦПК України, підсудна Нікопольському міськрайонному суду Дніпропетровської області, підстав для її повернення, залишення без руху та відмови у відкритті провадження у справі не встановлено.

Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

За положеннями ч. 1 ст. 11 ЦПК України, суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Згідно ч.4 ст. 19 ЦПК України, загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

З огляду на предмет позовних вимог, дана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч. 4 ст. 274 ЦПК України і її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Враховуючи викладене, позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Меркурій-Таврійське про розірвання договору оренди землі та стягнення орендної плати - слід розглядати у порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст.4, 11, 19 , 174, 175, 177, 187 , 189 , 191-193, 196 , 199 , 261 , 353-355 ,ЦПК України,-

УХВАЛИВ :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Меркурій-Таврійське про розірвання договору оренди землі та стягнення орендної плати - прийняти до розгляду за правилами загального позовного провадження.

Відкрити провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Меркурій-Таврійське про розірвання договору оренди землі та стягнення орендної плати.

Почати підготовче провадження. Проведення підготовчого засідання призначити на 05.05.2022 року о 14:00 год . у приміщенні Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення у відповідності до ч. 5 ст. 272 ЦПК України.

Відповідачу разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Встановити строк відповідачу для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, - протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії цієї ухвали.

Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу.

Відзив має відповідати вимогам ст.178 ЦПК України.

Розяснити відповідачу право на предявлення зустрічного позову у строк протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії цієї ухвали.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://http://nkm.dp.court.gov.ua/sud0426/gromadyanam/list_auto_cases/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О. В. Рунчева

Дата ухвалення рішення02.02.2022
Оприлюднено04.02.2022
Номер документу102919904
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання договору оренди землі та стягнення орендної плати

Судовий реєстр по справі —182/79/22

Рішення від 15.01.2024

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Рунчева О. В.

Ухвала від 17.01.2023

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Рунчева О. В.

Ухвала від 02.02.2022

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Рунчева О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні