Постанова
від 03.02.2022 по справі 487/479/22
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа №487/479/22

Провадження №1-кс/487/594/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03.02.2022 року м.Миколаїв

Слідчий суддя Заводського районного суду м. Миколаєва ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Миколаєві клопотання слідчого Слідчого управління ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 по кримінальному провадженню №12021152030001856 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 140 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

02.02.2022 слідчий СУ ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Окружної прокуратури м.Миколаєва ОСОБА_4 , звернулась до суду з клопотанням, в якому просила надати слідчому Слідчого управління ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 , слідчому Слідчого управління ГУ НП в Миколаївській області ОСОБА_5 , старшому слідчому-криміналісту в ОВС Слідчого управління ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_6 , старшому слідчому-криміналісту в ОВС Слідчого управління ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_7 , старшому слідчому Слідчого управління ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_8 , слідчому Слідчого управління ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_9 тимчасовий доступ до документів, з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Миколаївської обласної ради, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , а саме до оригіналу медичної карти стаціонарного хворого № 975/220 на ім`я ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; зобов`язати відповідальних осіб КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », надати (забезпечити) тимчасовий доступ до оригіналу медичної карти стаціонарного хворого на ім`я ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та надати можливість вилучити зазначені документи в оригіналі.

Клопотання слідчий обґрунтовує тим, що вказані вище документи необхідні для проведення комісійної судово-медичної експертизи у цьому кримінальному провадженні.

Слідчий до судового засідання не з`явилась, надала заяву, в якій просила розглянути справу за своєї відсутності, вимоги клопотання підтримала.

Відповідно до ст. 163 КПК України, клопотання розглянуто без участі особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Дослідивши клопотання та докази, якими обґрунтовується клопотання, слідчий суддя дійшла таких висновків.

Як вбачається з матеріалів клопотання групою слідчих Миколаївського РУП та СУ ГУНП в Миколаївській області проводиться досудове розслідування у кримінальному проваджені, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021152030001856 від 25.12.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 140 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 24.12.2021 до Миколаївського РУП ГУНП в Миколаївській області надійшла заява від ОСОБА_11 , яка просить вжити заходів до медичних працівників КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які неналежно виконали свої професійні обов`язки, що призвело до смерті ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Встановлено, що ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , отримувала стаціонарне лікування в умовах КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у період з 22.11.2021 по 12.12.2021. За період перебування в зазначеному закладі охорони здоров`я ОСОБА_10 родичам висловлювала скарги на неналежне надання медичної допомоги медичними працівниками, ігнорування скарг на проблеми з кишківником.

ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_10 померла у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

У органу досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі з правом вилучення оригіналів документів, які містять інформацію щодо надання медичної допомоги лікарями КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; щодо відповідності вибору тактики лікування та препаратів, вимогам встановлених Протоколом «Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби ( СОVID-19)»; щодо наявності відомостей про супутні захворювання та ускладнення під час лікування, у зв`язку з вищевказаним наявна потреба у доступі до медичної карти стаціонарного хворого КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Миколаївської обласної ради № 975/220 на ім`я ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Згідно з ч. 2 ст. 93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Тимчасовий доступ до речей і документів є одним із заходів забезпечення кримінального провадження, який застосовується з метою досягнення дієвості цього провадження (ст. 131 КПК України).

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно з п.2 ч.1 ст. 162 КПК України відомості, які можуть становити лікарську таємницю, відносяться до охоронюваної законом таємниці, порядок доступу до якої регулюється положеннями ч.5, 6 ст.163 КПК України.

У відповідності з ч.5, 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; а також доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчим надані докази обставин, на які вона посилається та доведено наявність підстав, передбачених ч.5, 6 ст. 163 КПК України.

За такого, з огляду на суть кримінального правопорушення, за яким здійснено правову кваліфікацію кримінального провадження та обсяг слідчих дій, які необхідно вчинити для проведення повного та всебічного досудового розслідування, слідчий суддя дійшла висновку про те, що такий ступінь втручання щодо зазначених вище речей та документів, повністю виправдовує потреби досудового розслідування, тому клопотання слідчого належить задовольнити.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого Слідчого управління ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 по кримінальному провадженню №12021152030001856 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 140 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати слідчому Слідчого управління ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 , слідчому Слідчого управління ГУ НП в Миколаївській області ОСОБА_5 , старшому слідчому-криміналісту в ОВС Слідчого управління ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_6 , старшому слідчому-криміналісту в ОВС Слідчого управління ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_7 , старшому слідчому Слідчого управління ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_8 , слідчому Слідчого управління ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_9 дозвіл на тимчасовий доступ із можливістю вилучення оригіналу медичної карти стаціонарного хворого КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Миколаївської обласної ради № 975/220 на ім`я ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка перебуває у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Миколаївської обласної ради, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвала дійсна до 03.03.2022 (включно).

Роз`яснити посадовим особам КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Миколаївської обласної ради положення частини 1 статті 166 КПК України, згідно з якими, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Заводського

районного суду міста Миколаєва ОСОБА_12

Дата ухвалення рішення03.02.2022
Оприлюднено16.01.2023
Номер документу102940317
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —487/479/22

Постанова від 03.02.2022

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Боброва І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні