Ухвала
від 01.02.2022 по справі 626/918/21
КРАСНОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 626/918/21

Провадження № 2/626/36/2022

У Х В А Л А

про повернення до підготовчого судового засідання

01 лютого 2022 року м. Красноград

Красноградський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Дудченко В.О.,

за участю секретаря Зінченко Л.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Краснограді, у відсутності сторін, в порядку загального позовного провадження, клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Ісачкіна Едуарда Анатолійовича про повернення до стадії підготовчого провадження, та витребування доказів по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ФЕРМЕРСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА "СІМА ПЛЮС" про усунення перешкод у користуванні земельними ділянками,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Красноградського районного суду Харківської області перебуває на розгляді цивільна справа ОСОБА_1 до ФЕРМЕРСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА "СІМА ПЛЮС" про усунення перешкод у користуванні земельними ділянками.

Представник позивача заявив клопотання про повернення до стадії підготовчого провадження, у зв`язку з необхідністю подачі уточненої позовної заяви, пов`язаною із реєстрацією відповідачем у Державному реєстру речових прав на нерухоме майно нового Договору оренди земельної ділянки кадастровий номер 6323383500:09:000:0112 зареєстрованого на підставі рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень індексний номер 58967750 від 25.06.2021 року, номер запису про інше речове право 42699953, що позивачем оскаржується у судовому порядку, з метою справедливого та неупередженого вирішення справи.

Учасники судового процесу в судове засідання не з`явились.

Представник відповідача адвокат Орєхова Н.В. до суду направила заяву про проведення судового засідання без її участі.

Враховуючи те, що учасники справи належним чином повідомлені про день та час розгляду справи, суд вважає за можливе відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України розглянути справу у відсутності сторін на підставі наявних у справі доказів не здійснюючи фіксування судового процесу.

Суд розглянувши заявлені клопотання, дослідивши матеріали справи приходить до наступних висновків.

27.09.2021 року у даній справі проведено підготовче судове засідання, за результатом якого призначено справу до розгляду по суті.

Відповідно до частин 1, 2 ст. 2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Згідно із ч. 1 ст. 197 ЦПК України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Згідно із ч. 2 ст. 189 ЦПК України, підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

Матеріалами справи підтверджено, що підготовче провадження у цій справі закінчено, але після його закінчення та призначення справи до розгляду по суті, у справі дійсно - необхідно вчинити ряд процесуальних дій, які можливо реалізувати лише на стадії підготовчого судового засідання, а тому доводи позивача є слушними.

Крім того представником позивача заявлено клопотання про витребування у відповідача оригінал копію договору № 1 від 16.03.2021 року, для огляду його в судовому засіданні.

Відповідно до ч.2 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи викладене, а також з метою забезпечення всебічності, повноти та об`єктивності вирішення спору та врахування всіх доказів по справі та доводів сторін, забезпечення прав сторін на участь у вчиненні процесуальних дій, з метою дотримання всіх процесуальних прав та забезпечення виконання всіх процесуальних обов`язків учасників процесу, суд вважає доцільним повернутися до стадії підготовчого засідання, призначивши у справі підготовче судове засідання, а відтак клопотання сторони позивача підлягає задоволенню. Крім того необхідно витребувати оригінал договору №1 від 16.03.2021 року, для огляду його в судовому засіданні.

Керуючись ст.ст.84, 197, 260 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Ісачкіна Едуарда Анатолійовича про повернення до стадії підготовчого провадження - задовольнити.

Повернутися при розгляді цивільної справи №626/918/21 на стадію підготовчого засідання, яке призначити на 02 березня 2022 року о 10 год. 00 хв. в приміщенні Красноградського районного суду Харківської області.

У підготовче засідання викликати учасників справи.

Зобов`язати відповідача Феремрське господарство СІМА ПЛЮС надати оригінал договору №1 від 16.03.2021 року, для огляду в судове засідання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя

СудКрасноградський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення01.02.2022
Оприлюднено07.02.2022
Номер документу102962197
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —626/918/21

Ухвала від 01.06.2023

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 01.02.2022

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 07.06.2021

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 29.04.2021

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 07.04.2021

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні