Ухвала
від 04.02.2022 по справі 908/3069/21
ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

У Х В А Л А

04.02.2022 року м. Дніпро Справа № 908/3069/21

Суддя Центрального апеляційного господарського суду Вечірко І.О. (доповідач), розглядаючи матеріали апеляційної скарги Державного підприємства "Дослідне господарство "Таврія" Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України" на ухвалу Господарського суду Запорізької області від 20.01.2022р. у справі № 908/3069/21

за заявою 1. Товариства з обмеженою відповідальністю "Навчально-тренажерний центр підготовки моряків "Аквамарин", м. Запоріжжя; 2. Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Батьківщина", с. Колюжинці Срібнянського району Чернігівської області; 3. Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Геокс", м. Київ

до Державного підприємства "Дослідне господарство "Таврія" Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України", с. Таврія Веселівського району Запорізької області

про відкриття провадження у справі про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Запорізької області від 20.01.2022р. (повний текст складено - 24.01.2022р., суддя - Сушко Л.М., м. Запоріжжя) у справі № 908/3069/21 залишено без задоволення клопотання в. о. директора Державного підприємства "Дослідне господарство "Таврія" Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України" про заборону порушувати провадження у справі про банкрутство. Відкрито провадження у справі про банкрутство Державного підприємства "Дослідне господарство "Таврія" Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України". Визнано грошові вимоги кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю "Навчально-тренажерний центр підготовки моряків "Аквамарин" до боржника на суму 76 700,00 грн. - 1 черга задоволення вимог кредиторів, на суму 3 260 438,83 грн. - 4 черга задоволення вимог кредиторів. Введено мораторій на задоволення вимог кредиторів. Введено процедуру розпорядження майном Державного підприємства "Дослідне господарство "Таврія" Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України. Розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Чалаплюка Сергія Вікторовича, якого зобов`язано вчинити певні дії. Встановлено розмір грошової винагороди розпоряднику майна Чалаплюку С.В. у розмірі трьох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним повноважень за рахунок коштів, авансованих Товариством з обмеженою відповідальністю "Навчально-тренажерний центр підготовки моряків "Аквамарин" на депозитний рахунок Господарського суду Запорізької області. Вжито заходи щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони боржнику та власникам майна (органу, уповноваженому управляти майном) приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави Державного підприємства "Дослідне господарство "Таврія" Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України". Попереднє засідання суду призначено на 17.03.2022р. Зобов`язано боржника надати розпоряднику майна необхідні документи на його вимоги для підготовки аналізу фінансово - господарської діяльності, інвестиційного становища боржника та його становища на ринках. Заяви Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Батьківщина" та Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Геокс" про відкриття провадження у справі про банкрутство Державного підприємства "Дослідне господарство "Таврія" Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України" повернуто заявникам без розгляду.

Державне підприємство "Дослідне господарство "Таврія" Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України" подало апеляційну скаргу, в якій просить скасувати ухвалу Господарського суду Запорізької області від 20.01.2022р., в порядку підготовки апеляційної скарги до розгляду вирішити питання про зупинення виконання ухвали Господарського суду Запорізької області від 20.01.2022р. до завершення апеляційного розгляду справи.

Відповідно до протоколу передачі справи раніше визначеному складу суду від 02.02.2022р. для розгляду апеляційної скарги визначена колегія у складі: головуючий суддя Вечірко І.О., судді Білецька Л.М., Парусніков Ю.Б.

Відповідно до п. 17.5 Перехідних положень ГПК України апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справи витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Згідно із ст. 267 ГПК України суддя-доповідач у порядку підготовки справи до апеляційного розгляду вчиняє інші дії, пов`язані із забезпеченням апеляційного розгляду справи.

З огляду на те, що апеляційна скарга надійшла до апеляційного господарського суду без матеріалів справи, апеляційний господарський суд, відповідно до п. 17.5 Перехідних положень ГПК України, вважає за необхідне витребувати матеріали даної справи у суду першої інстанції.

Керуючись ст. ст. 234, 235, 267, п. 17.5 Перехідних положень ГПК України, апеляційний господарський суд

УХВАЛИВ:

Витребувати у Господарського суду Запорізької області матеріали справи № 908/3069/21.

Вирішення питань, пов`язаних з рухом апеляційної скарги та передбачених главою 1 розділу IV ГПК України, відкласти до надходження матеріалів справи № 908/3069/21 до суду апеляційної інстанції.

Копію даної ухвали надіслати скаржнику та Господарському суду Запорізької області.

Ухвала набирає законної сили в порядку, передбаченому ст. 235 ГПК України, та оскарженню не підлягає.

Інформацію у справі учасники справи можуть отримати на сторінці Центрального апеляційного господарського суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою https://cag.court.gov.ua/sud4876 або переглянути процесуальні документи у справі на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua/.

Суддя-доповідач І.О. Вечірко

Дата ухвалення рішення04.02.2022
Оприлюднено07.02.2022
Номер документу102972616
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —908/3069/21

Ухвала від 28.03.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 13.03.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 29.02.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 28.04.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Вечірко Ігор Олександрович

Ухвала від 28.04.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Вечірко Ігор Олександрович

Ухвала від 11.08.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 20.02.2022

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Вечірко Ігор Олександрович

Ухвала від 21.02.2022

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Вечірко Ігор Олександрович

Ухвала від 04.02.2022

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Вечірко Ігор Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні