Постанова
від 25.06.2010 по справі 2-а-2150/10/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а-2150/10/1970

"25" червня 2010 р. м. Тернопіль

Тернопільський окруж ний адміністративний суд, в с кладі головуючого судді Оста ша А.В. при секретарі Твердохл іб Н.В.

за участю:

представника позивача - Кобрин Я.В.

представника третьої особ а, що не заявляє самостійних в имог на стороні позивача- не з' явився

представника відповідача - не з' явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні залі суду місті Тернополі адміністрат ивну справу

за позовом Тернопільсь кої об' єднаної державної по даткової інспекції

третя особа, що не заявляє с амостійних вимог на стороні позивача: державний реєст ратор Тернопільської районн ої державної адміністрації

до фермерського господ арства «Сад»

про припинення юридичн ої особи,-

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з позовом про припиненн я юридичної особи.

В судовому засіданні пред ставник позивача позовні вим оги підтримав в повному обся зі, з мотивів викладених у поз овній заяві. Просить припини ти юридичну особу відповідач а на підставі п.2 ст. 38 Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців»№ 755 від 15.05.20 03 р.

Представник третьої особи , що не заявляє самостійних в имог на стороні позивача та відповідач у судове засіданн я не з'явилися, про день, час, мі сце судового засідання повід омлялися судом належним чино м - у відповідності до вимог ст . ст. 33, 35 КАС України. Про причини неявки сторони суд не повідо мили.

Отже, суд вважає що вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення третьої особи та відповідача належним чино м про час і місце розгляду суд ової справи з їхньою участю т а реалізації ними прав судов ого захисту своїх прав та інт ересів, тому можливо розглян ути справу без участі предст авника третьої особи та пред ставника відповідача, відпов ідно до положень ст. 128 КАС Укра їни.

Заслухавши поясне ння представника позивача, п овно і всебічно з' ясувавши всі обставини справи в їх сук упності на підставі чинного законодавства, перевіривши ї х дослідженими у судовому за сіданні доказами, суд вважає , що позов підлягає до задовол ення з наступних міркувань.

Судом встановлено, що фер мерське господарство «Сад»б уло зареєстроване як юридичн а особа 17.06.1997 року Тернопільсь кою районною державною адмін істрацією та включене до єди ного державного реєстру підп риємств та організацій Украї ни із присвоєнням ідентифіка ційного коду 24631656.

Згідно з п.2 ч.1 ст. 9 Закону Укра їни «Про систему оподаткуван ня»в редакції закону №77/97-ВР ві д 18.02.1997 року суб' єкти підприєм ницької діяльності зобов' я зані подавати до державних п одаткових органів та інших д ержавних органів декларації , бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, п ов' язані з обчисленням та с платою податків і зборів (обо в' язкових платежів). Строки подання податкових декларац ій встановлені пунктом 4.1.4 п.4.1. с т.4 Закону України «Про порядо к погашення зобов' язань пла тників податків перед бюджет ом та державними цільовими ф ондами»№ 2181-111 від 21.12.2000 р.

Судом встановлено, що відп овідач більше одного року, а с аме - з 2005 року, у встановленом у порядку перед державним по датковим органом не звітував ся, податкові декларації, зві ти та інші документи, пов' яз ані з обчисленням та сплатою податків, не подавав.

Дані обставини підтвердже ні дослідженими у судовому з асіданні доказами: копією до відки Головного управління с татистики в Тернопільській о бласті, довідкою відділу з пи тань державної реєстрації Те рнопільської районної держа вної адміністрації, довідкою про неподання звітності від повідачем та про відсутність заборгованості перед бюджет ом, довідкою управління Пенс ійного фонду України в Терно пільському районі, копією ви тягу акту про знищення.

Частиною 2 ст. 38 Закону Україн и «Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб-підприємців № 755 від 15.05.2003 р. вс тановлено, що неподання прот ягом року органам державної податкової служби податкови х декларацій, документів фін ансової звітності відповідн о до закону є підставою для по становлення судового ріше ння щодо припинення юридичн ої особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної осо би.

За наведених обставин, по зовні вимоги підтверджені на лежними та допустимими доказ ами і підлягають до задоволе ння повністю.

Судові витрати по справі зг ідно ч.4 ст.94 КАС України з відпо відача не стягуються.

Керуючись статтями 160-163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити пов ністю.

2. Припинити юридичну особу - фермерське господарство «Сад»(юридична адреса: с. Стег никівці, Тернопільський райо н, Тернопільська область, код ЄДРПОУ - 24631656).

3. Копію постанови надіслати державному реєстратору Терн опільської районної державн ої адміністрації (м. Тер нопіль, майдан Перемоги,1)

Постанова набирає закон ної сили після закінчення ст року подання заяви про апеля ційне оскарження, якщо таку з аяву не було подано. Якщо заяв у про апеляційне оскарження було подано, але апеляційна с карга не була подана у встано влений строк, постанова наби рає законної сили після закі нчення цього строку. У разі по дання апеляційної скарги пос танова, якщо її не скасовано, н абирає законної сили після з акінчення апеляційного розг ляду справи.

Постанова може бути оскарж ена до Львівського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез суд першої інстанції, як ий ухвалив постанову. Заява п ро апеляційне оскарження под ається протягом 10 днів з дня ї ї проголошення, а в разі скла дення постанови в повному об сязі - з дня складення в повн ому обсязі. Апеляційна скарг а на постанову суду першої ін станції подається протягом 2 0-ти днів після подання заяви п ро апеляційне оскарження. Ап еляційна скарга може бути по дана без попереднього поданн я заяви про апеляційне оскар ження, якщо скарга подається у строк, встановлений для под ання заяви про апеляційне ос карження.

Головуючий суддя Осташ А. В.

копія вірна

Суддя Осташ А. В.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.06.2010
Оприлюднено07.08.2010
Номер документу10298241
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-2150/10/1970

Ухвала від 15.06.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташ А. В.

Постанова від 25.06.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташ А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні