Вирок
від 02.02.2022 по справі 359/936/22
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

359/936/22

1-кп/359/356/2022

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 лютого 2022 року м. Бориспіль

Бориспільський міськрайонний суд Київської області у складі

головуючого судді ОСОБА_1

розглянувши у спрощеному провадженні обвинувальний акт у кримінальному провадженні № 12022116110000020 від 27.01.2022 за обвинуваченням ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , українка, громадянка України, уродженка м. Києва, зареєстрована та проживаюча за адресою: АДРЕСА_1 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України,

в с т а н о в и в :

Органом досудового розслідування встановлено і не оспорюються учасниками судового провадження, що ОСОБА_2 використала завідомо підроблений документ, тобто вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 358 КК України за таких обставин.

Встановлено, що у невстановлений період часу та місці ОСОБА_2 отримала підроблене міжнародне свідоцтво про вакцинацію/профілактику на власні анкетні дані, нібито видане Комунальним некомерційним підприємством Оболонського району м. Києва «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» Філія № 2 (код ЄДРПОУ 38960518), яке є документом, що звільняє від обов`язку перебування на самоізоляції в запобіганні поширення СОVID-19 та зменшення кількості хворих з тяжким перебігом СОVID-19 на території України.

Після чого, 29.10.2021 приблизно о 11 год. 30 хв., ОСОБА_2 , під час проходження паспортного контролю після здійснення авіаційного перельоту літаком рейсу № 5322 сполученням «Анталія-Київ», перебуваючи у пункті пропуску для міжнародного авіаційного сполучення «Бориспіль», що в терміналі «D» ДП «МА «Бориспіль» за адресою: Київська область, Бориспільський район, с. Гора, вул. Бориспіль-7, усвідомлюючи значення та суспільно-небезпечний характер власних дій та керуючи ними, діючи умисно, з метою звільнення від обов`язку перебування на самоізоляції в запобіганні поширення СОVID-19 та зменшення кількості хворих з тяжким перебігом СОVID-19, в порушення вимог підпункту 3 пункту 7 Постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зі змінами та доповненнями, як підставу звільнення від обов`язку перебування на самоізоляції на території України, надала працівнику Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» Державної прикордонної служби України завідомо підроблений документ, а саме міжнародне свідоцтво про вакцинацію/профілактику коронавірусної хвороби СОVID-19 на власні анкетні дані, достовірно знаючи, що вона не проходила установленої законом процедури отримання такого документу та що таке є підробленим, адже воно Комунальним некомерційним підприємством Оболонського району м. Києва «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» Філія № 2 (код ЄДРПОУ 38960518) не видавалось і не посвідчувалось, чим здійснила використання завідомо підробленого документу.

Розгляд обвинувального акта здійснено на підставі ст. 381, 382 КПК України у порядку спрощеного провадження без проведення судового розгляду в судовому засіданні за відсутності учасників судового провадження. Суд звертає увагу на те, що за змістом ст. 382 КПК України у вироку суду за результатами спрощеного провадження замість доказів на підтвердження встановлених судом обставин зазначаються встановлені органом досудового розслідування обставини,які неоспорюються учасниками судового провадження.

Обставиною, що пом`якшує покарання ОСОБА_2 суд визнає щире каяття.

Обставин, що обтяжують покарання не встановлено.

Призначаючи покарання, суд виходить з того, що вчинене обвинуваченою кримінальне правопорушення у відповідності до ст. 12 КК України є кримінальним проступком. Згідно медичних довідок на обліку у психіатра та лікаря нарколога обвинувачена не перебуває. Враховуючи ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу винного та обставини, що пом`якшують покарання, суд вважає необхідним і достатнім для виправлення обвинуваченої та попередження нових злочинів покарання у виді штрафу в розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Документи, надані учасниками судового провадження на підставіст. 100 КПК України,слідзалишити в матеріалах кримінального провадження. Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 03.11.2021 року, на міжнародне свідоцтво про вакцинацію/профілактику, видане Комунальним некомерційним підприємством Оболонського району м. Києва «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» Філія № 2 (код ЄДРПОУ 38960518), на анкетні дані ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 скасувати. Речові докази, а саме: міжнародне свідоцтво про вакцинацію/профілактику, видане Комунальним некомерційним підприємством Оболонського району м. Києва «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» Філія № 2 (код ЄДРПОУ 38960518), на анкетні дані ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 залишити в матеріалах кримінального провадження.

Керуючись ст.ст. 368,373,374, 381, 382 КПК України, суд

у х в а л и в :

ОСОБА_2 визнати винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України та призначити їй покарання у виді штрафу в розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) грн. 00 коп.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 03.11.2021 року, на міжнародне свідоцтво про вакцинацію/профілактику, видане Комунальним некомерційним підприємством Оболонського району м. Києва «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» Філія № 2 (код ЄДРПОУ 38960518), на анкетні дані ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 скасувати.

Речові докази, а саме: міжнародне свідоцтво про вакцинацію/профілактику, видане Комунальним некомерційним підприємством Оболонського району м. Києва «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» Філія № 2 (код ЄДРПОУ 38960518), на анкетні дані ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 залишити в матеріалах кримінального провадження.

Вирок суду може бути оскаржений до Київського апеляційного суду через Бориспільський міськрайонний суд Київської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення з урахуванням особливостей, передбаченихст. 394 КПК України. Вирок суду не може бути оскаржений в апеляційному порядку з підстав розгляду провадження за відсутності учасників судового провадження, недослідження доказів у судовому засіданні або з метою оспорити встановлені досудовим розслідуванням обставини.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції. Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, вважається, що вирок не набрав законної сили.

На підставі ч. 3 ст. 376 КПК України роз`яснити обвинуваченому, захиснику, його законному представнику, потерпілому, його представнику, представнику юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, право подати клопотання про помилування, право ознайомитися із журналом судового засідання і подати на нього письмові зауваження.

Копію вироку надіслати учасникам судового провадження.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.02.2022
Оприлюднено19.01.2023
Номер документу102982918
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —359/936/22

Вирок від 02.02.2022

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Ткаченко Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні