Постанова
від 01.07.2010 по справі 2а-4007/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

01.07.10 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 травня 2010 р. Справа № 2а-4007/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Рищенко А. Ю. < Текст >

при секретарі Соляр О. Ю.

за участю:

< найм. Пр. > < ПІБ Пр. >

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністр ативну справу за адміністрат ивним позовом Прокурора Бабу шкінського района м. Дніпроп етровська в інтресах держави в особі Державної податково ї інспекції у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська д о товариства з обмеженою від повідальністю "Дніпропромсе рвіс" про стягнення податков ого боргу, -

ВСТАНОВИВ:

23 березня 2010 року Прокур ор Бабушкінського району м. Д ніпропетровська в інтересах держави в особі Державної по даткової інспекції у Бабушкі нському районі м. Дніпропетр овська звернувся до Дніпроп етровського окружного адмін істративного суду з позовом до товариства з обмеженою ві дповідальністю «Дніпропром сервіс» про стягнення податк ового боргу.

В обґрунтування позову поз ивач зазначив, що за відповід ачем обліковується податков ий борг на загальну суму 93539 грн . 13 коп., який утворився в резуль таті несвоєчасної сплати узг одженої суми податкового зоб ов'язання по податку з орендн ої плати за земельні ділянки державної і комунальної вла сності та нарахованої пені. С ума боргу не сплачується від повідачем добровільно, а том у підлягає примусовому стягн енню.

Просить суд, стягнути з това риства з обмеженою відповіда льністю «Дніпропромсервіс» на користь держави заборгов аність по податку з орендної плати за земельні ділянки де ржавної і комунальної власно сті у розмірі 93539 грн. 13 коп.

Прокурор та представник по зивача позов підтримали в по вному обсязі.

Відповідач до суду не з'явив ся, про дату, час та місце пров едення якого належним чином повідомлений, що підтверджує ться матеріалами справи.

Дослідивши чинне законода вство, матеріали справи, дово ди прокурора та представника позивача суд доходить висно вку, що позов підлягає задово ленню.

Судом встановлено, матеріа лами справи підтверджено, що товариство з обмеженою відп овідальністю «Дніпропромсе рвіс» є платником податків, з борів (обов'язкових платежів ) і перебуває на податковому о бліку у Бабушкінському район і м. Дніпропетровська.

Згідно зі ст.14 Закону Україн и "Про плату за землю" платники земельного податку, а також о рендної плати за земельні ді лянки державної або комуналь ної власності (крім громадян ) самостійно обчислюють суму земельного податку та оренд ної плати щороку за станом на 1 січня і до лютого поточного року подають відповідному ор гану державної податкової сл ужби за місцезнаходженням зе мельної ділянки податкову де кларацію на поточний рік за ф ормою, встановленою централь ним податковим органом, з роз бивкою річної суми рівними ч астками за місяцями.

Відповідно до ст.17 вказаног о Закону податкове зобов'яза ння по земельному податку, а т акож по орендній платі за зем лі державної та комунальної власності, визначене у подат ковій декларації на поточний рік, сплачується рівними час тками власниками та землекор истувачами земельної ділянк и за базовий податковий (звіт ний) період, який дорівнює кал ендарному місяцю, щомісячно протягом 30 календарних днів, н аступних за останнім календа рним днем звітного (податков ого) періоду.

У зв'язку з несплатою самост ійно нарахованих податкових зобов'язань, визначених на пі дставі наданих до Державної податкової інспекції у Бабуш кінському районі м. Дніпропе тровська податкових деклара цій та уточнюючого розрахунк у податкової декларації, у Ві дповідача виникла заборгова ність по орендній платі за зе мельні ділянки державної і к омунальної власності за 2008 та 2009 роки.

За несвоєчасну сплату узго дженого податкового зобов' язання протягом граничних ст років, визначених Законом Ук раїни «Про погашення зобов' язань платників податків пер ед бюджетом та державними ці льовими фондами» до відповід ача на підставі акта перевір ки були застосовані штрафні санкції згідно зі ст. 17 цього З акону та нарахована пеня.

Таким чином загальна сума з аборгованості відповідача, з урахуванням нарахованих сум по деклараціям, сплачених су м, переплати та пені становит ь 93539 грн. 13 коп.

В силу статті 5 Закону Украї ни «Про погашення зобов' яза нь платників податків перед бюджетом та державними цільо вими фондами» податкове зобо в' язання, самостійно визнач ене платником податків у под аній податковій декларації, вважається узгодженим з дня подання такої податкової дек ларації та платник податків зобов' язаний самостійно сп латити суму податкового зобо в' язання, зазначену у подан ій ним податковій декларації . Узгоджена сума податкового зобов'язання, не сплачена пла тником податків у строки, виз начені цією статтею, визнаєт ься сумою податкового боргу платника податків.

Згідно з вимогами п. 6.2 ст. 6 Зак ону України «Про порядок пог ашення зобов' язань платник ів податків перед бюджетами та державними цільовими фонд ами» Державною податковою ін спекцією у Бабушкінському ра йоні м. Дніпропетровська над іслано першу № 1/800 та другу № 2/1074 п одаткові вимоги, які були вру чені відповідачу, що підтвер джується матеріалами справи , але податковий борг самості йно відповідачем сплачений н е був.

Згідно з підп.3.1.1 п.3.1 ст. Закону активи платника податків мо жуть бути примусово стягнені в рахунок погашення його под аткового боргу виключно за р ішенням суду.

Приймаючи до уваги викладе не та враховуючи, що на час роз гляду справи сума заборгован ості Відповідачем не сплачен а в добровільному порядку, ві дповідних доказів сплати заб оргованості відповідачем пі д час судового розгляду спра ви не надано, суд дійшов висно вку, що позовні вимоги є обґру нтованими, а позов таким, що пі длягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 122, 162 Кодек су адміністративного судочи нства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Прокурора Бабушкінського району м. Дніпропетровська в інтересах держави в особі Де ржавної податкової інспекці ї у Бабушкінському районі м. Д ніпропетровська до товарист ва з обмеженою відповідальні стю «Дніпропромсервіс» про с тягнення податкового боргу з адовольнити повністю.

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю «Дн іпропромсервіс» (код ЄДРПОУ 20206577) на користь держави заборг ованість по орендній платі з а земельні ділянки державної і комунальної власності у ро змірі 93539 (дев' яносто три тися чі п' ятсот тридцять дев' ят ь) грн. 13 коп. на р/р 3321581270000 код плате жу 13050200 в ГУДКУ у Дніпропетровс ький області МФО 805012, отримувач - УДКУ Бабушкінського райо ну м. Дніпропетровська.

Постанова суду наби рає законної сили після закі нчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, я кщо таку заяву не було подано .

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але а пеляційна скарга не була под ана у строк, постанова суду на бирає законної сили після за кінчення цього строку.

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду шляхом подачі за яви про апеляційне оскарженн я через Дніпропетровський ок ружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня ск ладання постанови у повному обсязі, а апеляційна скарга н а постанову суду подається п ротягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

< Повний текст постанови ск ладений > < Текст >

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > А. Ю. Рищенко

< суддя учасник колегії >

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

Дата ухвалення рішення01.07.2010
Оприлюднено04.08.2010
Номер документу10301623
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4007/10/0470

Ухвала від 25.03.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рищенко Андрій Юрійович

Постанова від 01.07.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рищенко Андрій Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні