Постанова
від 05.07.2010 по справі 2а-3840/10/1870
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІС ТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 липня 2010 р. Справа № 2а-3840/10/1870

Сумський окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого судді - Кунець О.М.

за участю:

секретаря судового з асідання-Мороз Т.М.,

представника позивач а - Горевого А.В.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в примі щенні суду в м. Суми адміністр ативну справу за позовом Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Зарічному районі м.Су ми до Дочірнього підприємст ва Відкритого акціонерного т овариства "Сумбуд" будівельн о-монтажного підприємства "Х імбуд" про стягнення заборго ваності з відшкодування факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій, призначених н а пільгових умовах в сумі 1282 гр н. 01 коп. ,-

В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійного ф онду України в Зарічному рай оні м. Суми звернулося до суду з позовом до Дочірнього підп риємства Відкритого акціоне рного товариства "Сумбуд" буд івельно-монтажного підприєм ства "Хімбуд" про стягнення за боргованості з відшкодуванн я фактичних витрат на виплат у та доставку пенсій, признач ених на пільгових умовах за с писком №2 за березень 2010 року в сумі 1282 грн. 01 коп. Свої вимоги мо тивує тим, що відповідач зобо в' язаний відшкодовувати ви трати Пенсійного фонду на ви плату та доставку пенсій, при значених на пільгових умовах відповідно до законодавства в розмірі 100 відсотків фактич них витрат на виплату і доста вку пенсій, призначених заст рахованим особам, які працюв али або працюють на роботах з шкідливими і важкими умовам и праці за списком № 2 виробниц тв, робіт, професій, посад і по казників, затверджених Кабін етом Міністрів України та за результатами атестації роб очих місць, на посадах, що дают ь право на призначення пенсі ї за віком на пільгових умова х, щомісяця до 25 числа. Внаслід ок порушення вимог законодав ства за відповідачем утворив ся борг по відшкодуванню вит рат за березень 2010 року в сумі 1 282 грн. 01 коп.

В судовому засіданні, предс тавник позивача Горевий А.В . позовні вимоги підтримав у повному обсязі, зазначивши , що заборгованість на момент розгляду справи відповідаче м не погашена.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, про день, час і місце розгл яду справи повідомлявся нале жним чином за адресою зазнач еною у довідці з ЄДРПОУ. Про пр ичини неявки, всупереч ч. 2 ст. 40 КАС України, суд не повідомив , заперечень стосовно позовн их вимог не надсилав. Крім тог о, клопотань про відкладення розгляду справи до суду не на дходило, тому суд визнає можл ивим справу розглядати без у часті в судовому засіданні п редставника відповідача.

Суд, заслухавши пояснення п редставника позивача та вивч ивши матеріали справи, вважа є, що позов обґрунтований і пі длягає задоволенню в повному обсязі, виходячи з наступног о:

В судовому засіданні встан овлено, що Дочірнє підприємс тво Відкритого акціонерного товариства "Сумбуд" будівель но-монтажного підприємства " Хімбуд" відповідно до ст. 14 Зак ону України “Про загальнообо в' язкове державне пенсійне страхування” зареєстроване як платник внесків на загаль нообов' язкове державне пен сійне страхування.

Порядок відшкодування вит рат на виплату та доставку пе нсій, призначених на пільгов их умовах, встановлений п. 6 “І нструкції про порядок обчисл ення і сплати страхувальника ми та застрахованими особами внесків на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування до Пенсійного фонду У країни”, затвердженої постан овою правління ПФУ 19.12.2003 р. № 21-1, за реєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.01.2004 р. за №64/68663.

Згідно п. 6.8. р. 6 Інструкції під приємства щомісяця до 25-го чис ла вносять до Пенсійного фон ду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витра т на виплату та доставку пенс ій, призначених на пільгових умовах.

Розмір сум до відшкодуванн я, згідно з вимогами чинного з аконодавства, визначається у правліннями Пенсійного фонд у України щорічно в повідомл еннях, які надсилаються підп риємствам до 20 січня поточног о року, або протягом 10 днів від дня призначення нової пенсі ї. Місячна сума витрат на 2010 рік , що підлягає відшкодуванню в ідповідачем, визначена в роз рахунку-повідомленні №0325 від 05.02.2010 року /а.с.5/, яке отримане пре дставником відповідача особ исто під розпис 18.02.10 р. /а.с.6/. З вищ езазначеного розрахунку вба чається, що витрати позивача на виплату та доставку пенсі й, призначених на пільгових у мовах за списком №2 складають 1282 грн. 01 коп.

У зв' язку з порушенням від повідачем строків відшкодув ання витрат на виплату та дос тавку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком №2 за березень 2010 року за ним у творилася заборгованість в с умі 1282 грн. 01 коп.

На момент розгляду справи з аборгованість з відшкодуван ня фактичних витрат на випла ту та доставку пенсій, призна чених на пільгових умовах за списком №2 за березень 2010 року в сумі 1282 грн. 01 коп. відповідаче м не була сплачена.

Таким чином, позовні вимоги Управління Пенсійного фонду України в Зарічному районі м . Суми до Дочірнього підприєм ства Відкритого акціонерног о товариства "Сумбуд" будівел ьно-монтажного підприємства "Хімбуд" про стягнення заборг ованості з відшкодування фак тичних витрат на виплату та д оставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списк ом №2 за березень 2010 року в сумі 1282 грн. 01 коп. є правомірними, об ґрунтованими і відповідно, п ідлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 К АС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позо в Управління Пенсійного фон ду України в Зарічному район і м.Суми до Дочірнього підпр иємства Відкритого акціонер ного товариства "Сумбуд" буді вельно-монтажного підприємс тва "Хімбуд" про стягнення за боргованості з відшкодуванн я фактичних витрат на виплат у та доставку пенсій, признач ених на пільгових умовах в су мі 1282 грн. 01 коп. - задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з Дочірнього підп риємства Відкритого акціоне рного товариства "Сумбуд" буд івельно-монтажного підприєм ства "Хімбуд" (40012, м. Суми, вул. Хар ківська, п/в 12, код 01270826) на корист ь Управління Пенсійного фонд у України в Зарічному районі м. Суми (40024, м. Суми, вул. Харківсь ка, 35, код 22977095) заборгованість з в ідшкодування фактичних витр ат на виплату та доставку пен сій, призначених на пільгови х умовах за списком №2 в сумі 1282 грн. 01 коп. /одна тисяча двісті вісімдесят дві грн. 01 коп./ за бе резень 2010 року.

Постанова може бути оскар жена до Харківського апеляці йного адміністративного суд у через Сумський окружний ад міністративний суд шляхом по дачі заяви про апеляційне ос карження постанови суду в де сятиденний строк з дня склад ення постанови в повному обс язі та подання після цього пр отягом двадцяти днів апеляці йної скарги, або без попередн ього подання заяви про апеля ційне оскарження, якщо апеля ційна скарга подається у стр ок, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарж ення. Якщо постанову було про голошено у відсутності особи , яка бере участь у справі, то с трок подання заяви про апеля ційне оскарження обчислюєть ся з дня отримання нею копії п останови.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо було по дано заяву про апеляційне ос карження, але апеляційна ска рга не була подана у встановл ений строк, постанова набира є законної сили після закінч ення цього строку. У разі пода ння апеляційної скарги поста нова, якщо її не скасовано, наб ирає законної сили після зак інчення апеляційного розгля ду справи.

Повний текст постанови скл адено 09.07.2010 року.

Суддя (підпис) О.М. Кунець

< Список > < Дата >

З оригіналом згідно

Суддя О.М. Кунець

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.07.2010
Оприлюднено05.08.2010
Номер документу10302263
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3840/10/1870

Постанова від 05.07.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Ухвала від 08.04.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Ухвала від 08.04.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Постанова від 05.07.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні