Рішення
від 29.06.2010 по справі 44/395
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел. 284-18-98

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 44/395 29.06.10

За позовом: TOB «Компанія «Сантрейд»;

До 1. Київської мі ської ради

2. Головне управління земель них ресурсів виконавчого орг ану Київської міської ради (К иївської міської державної а дміністрації)

про зобов' язання вчинити дії

Суддя Чеберяк П.П.

Від позивача Тонконог В .В. - представник

Від відповідача -1 не з' явився

Від відповідача-2 не з'яв ився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ :

Позивач звернувся до Господарського суду міста Ки єва з позовом до відповідача -1 та відповідача-2 та просить в изнати укладеним та зобов' я зати зареєструвати договір купівлі-продажу земельної д ілянки для будівництва офіс ного центру на вул. Мечнікова , 1 у Печерському районі міста Києва між товариством з обме женою відповідальністю «Ком панія «Сантрейд»та Київсько ю міською радою в редакції, як а підписана товариством з об меженою відповідальністю «К омпанія «Сантрейд»з моменту набрання чинності судового рішення на умовах, визначени х договором, зобов'язати Голо вне управління земельних рес урсів виконавчого органу Киї вради (Київської міської дер жавної адміністрації) зареєс трувати та видати договір ку півлі-продажу земельної діля нки, а також забезпечити підг отовку, підписання, реєстрац ію та видачу в установленому порядку державного акта на п раво власності на земельну д ілянку товариству з обмежено ю відповідальністю «Компані я «Сантрейд»для будівництва офісного центру на вул. Мечн икова, 1 у Печерському районі м іста Києва.

Київська міська рада у в ідзиві на позовну заяву, що на дійшов через канцелярію Госп одарського суду міста Києва позовні вимоги не визнає та п росить суд відмовити в їх зад оволенні, також просить суд с лухати справу без участі її п редставника.

Відповідач-2 у відзиві на по зовну заяву не визнає позовн і вимоги та просить відмовит и в їх задоволенні, оскільки Г оловне управління земельних ресурсів виконавчого органу Київради не порушувало зако нні права та інтереси позива ча, тому що до Головного управ ління земельних ресурсів вик онавчого органу Київради поз ивач не звертався із заявою п ро реєстрацію та видачу держ авного акту на право власнос ті на земельну ділянку. Також відповідач 2 просить суд слух ати справу без участі його пр едставника.

Дослідивши наявні матеріа ли справи та заслухавши пояс нення представника позивача , суд, -

ВСТАНО ВИВ:

29 грудня 2009 року Сол ом' янський суд міста Києва виніс постанову по справі №2-а -1267-1/09, яким позовні вимоги ТОВ « Компанія «Сантрейд»до Голов ного управління земельних ре сурсів виконавчого органу К иївської міської ради (Київс ької міської державної адмін істрації) та Київської міськ ої ради про визнання протипр авною бездіяльності та зобов ' язання вчинити певні дії - з адоволено в повному обсязі.

На підставі вищезазн аченої постанови Солом' янс ького суду міста Києва № 2-а-1267-1/0 9 було визнано укладеною дода ткову угоду до договору орен ди та передана товариству з о бмеженою відповідальністю « Компанія «Сантрейд»у строко ву платну оренду на 15 років зе мельну ділянку площею 3854 кв. м. для будівництва офісного цен тру на вул. Мечникова, 1 у Печер ському районі міста Києва та визнано укладеною додаткову угоду до угоди про сплату ава нсового внеску за вищевказан ою адресою земельної ділянки .

Вказана додаткова уг ода до договору оренди земел ьної ділянки було зареєстров ано в Головному управлінні з емельних ресурсів виконавчо го органу (Київської міської державної адміністрації) 20 тр авня 2010 року за № 82-6-00585 у книзі зап исів державної реєстрації до говорів.

Відповідно до вказан ого договору оренди земельно ї ділянки передбачено, що оре ндар має переважне право на к упівлю Земельної ділянки у р азі її продажу.

Тимчасовий порядок п родажу земельних ділянок в м . Києві затверджений рішення м Київради від 14.03.2002 № 304/1738.

Оцінюючи подані пози вачем докази за своїм внутрі шнім переконанням, що ґрунту ються на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в суд овому засіданні всіх обстави н справи в їх сукупності, суд в важає, що вимоги позивача під лягають задоволенню з наступ них підстав.

Згідно з статтею 32 Гос подарського процесуального кодексу України доказами у с праві є будь-які фактичні дан і, на підставі яких господарс ький суд у визначеному закон ом порядку встановлює наявні сть чи відсутність обставин, які мають значення для прави льного вирішення господарсь кого спору.

Відповідно до статті 33 Господарського процесуаль ного кодексу України кожна с торона повинна довести ті об ставини, на які вона посилаєт ься як на підставу своїх вимо г і заперечень.

Судом встановлено, що товариство з обмеженою відп овідальністю «Компанія «Сан трейд»було укладено угоду №1 05 від 14.12.2006 року та додаткову уго ду до угоди про сплату авансо вого внеску за вищевказаною адресою земельної ділянки та сплачено авансовий платіж з гідно з угодою від 14.12.2006 № 105 та до даткової угоди до угоди про с плату авансового внеску за в ищевказаною в сумі 2 577 371,16 грн..

На замовлення товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Компанія «Сантрейд»Т ОВ «Агенція «Експертиза та о цінка»було визначено ринков у вартість земельної ділянки на вул. Мечникова, 1 у Печерськ ому районі міста Києва, яка пе редбачена для продажу.

Зміст договору купів лі-продажу земельної ділянки на вул. Мечникова, 1 у Печерськ ому районі міста Києва, що бу в підписаний позивачем та на дісланий до Київради відпові дає вимогам статті 128 Земельно го кодексу України.

Відповідно до частин и першої статті 128 Земельного кодексу України продаж грома дянам і юридичним особам зем ельних ділянок державної вла сності, крім земельних ділян ок, на яких розташовані об'єкт и, які підлягають приватизац ії, і земель сільськогоспода рського призначення, та кому нальної власності провадить ся місцевими державними адмі ністраціями, Радою міністрів Автономної Республіки Крим або органами місцевого самов рядування в межах їх повнова жень.

Відповідно до частин и другої статті 128 Земельного кодексу України громадяни та юридичні особи, зацікавлені у придбанні земельних ділян ок у власність, подають заяву (клопотання) до відповідного органу виконавчої влади або сільської, селищної, міської ради, або державного органу п риватизації, або центральног о органу виконавчої влади з п итань земельних ресурсів. У з аяві (клопотанні) зазначають ся місце розташування земель ної ділянки, її цільове призн ачення та розмір.

Орган державної влад и або орган місцевого самовр ядування у місячний строк ро зглядає заяву (клопотання) і п риймає рішення про можливіст ь продажу земельної ділянки або про відмову в продажу із з азначенням обґрунтованих пр ичин відмови.

Таким чином, товарист вом з обмеженою відповідальн істю «Компанія «Сантрейд»бу ло виконано всі юридичні дії , що вимагаються чинним закон одавством України для одержа ння земельної ділянки у влас ність.

Відповідно до положень с т. 116 земельного кодексу Украї ни громадяни та юридичні осо би набувають права власності та права користування земел ьними ділянками із земель де ржавної або комунальної влас ності за рішенням органів ви конавчої влади або органів м ісцевого самоврядування, або державних органів приватиза ції, або центрального орагну виконавчої влади з питань зе мельних ресурсів в межах їх п овноважень, визначених цим К одексом.

Згідно положення ст.. 9 Земел ьного кодексу до повноважень Київської міської ради у гал узі земельних відносин на її території належить, зокрема , розпорядження землями тери торіальної громади міста; пе редача земельної ділянки ком унальної власності у власніс ть громадян та юридичних осі б відповідно до цього кодекс у; передача земельних діляно к комунальної власності у вл асність громадян та юридични х осіб відповідно до цього Ко дексу.

Відповідно до змісту п.12 пер ехідного положення Земельно го кодексу України до розмеж ування земель державної і ко мунальної власності повнова ження в межах населених пунк тів щодо розпорядження земля ми (крім земель, переданих у пр иватну власність, та земель, н а яких розташовані державні , в тому числі казені підприє мства, господарські товарист ва, у статутних фондах яких де ржаві належить частки (акції , паї) об' єкти незавершеного будівництва та законсервова ні об' єкти, а також крім прод ажу земельних ділянок, на яки х розташовані об' єкти, які п ідлягають приватизації) здій снюють відповідні сельські, селещні, міські ради.

Одним із принципів земельн ого законодавства, який визн ачений ст.. 5 Земельного кодекс у України, є забезпечення гар антій прав на землю.

Статтею 181 Господарського к одексу України визначено заг альний порядок укладення гос подарських договорів, відпов ідно до якого господарський договір за загальним правило м викладається у формі єдино го документа, підписаного ст оронами та скріпленого печат ками. Проект договору може бу ти запропонований будь-якою з сторін. У разі якщо проект до говору викладено як єдиний д окумент, він надається другі й стороні у двох примірниках .

Частиною 3 статті 181 Господар ського кодексу України перед бачено, що сторона, яка одержа ла проект договору, у разі зго ди з його умовами оформляє до говір відповідно до вимог ча стини першої цієї статті і по вертає один примірник догово ру другій стороні.

Згідно з п. 34 ч. 1 ст. 26 Закону Укр аїни "Про місцеве самоврядув ання в Україні" виключно на пл енарних засіданнях сільсько ї, селищної, міської ради вирі шується питання регулювання земельних відносин.Відповід но до статті 42 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні" міський голова укл адає договори від імені тери торіальної громади та на під ставі рішень Київської міськ ої ради.

Згідно з частиною п'ятою с татті 46 Закону України „Про мі сцеве самоврядування в Украї ні" сесія ради скликається в м іру необхідності, але не менш е одного разу на квартал, а з п итань відведення земельних д ілянок - не рідше ніж один раз на місяць.

Згідно з п. 3.12 Положення про Г оловне управління земельних ресурсів виконавчого органу Київ ради (Київської місь кої державної адміністрації ), затвердженого рішенням Киї вської міської ради від 19.12.2002 р. № 182/342, Головне управління земе льних ресурсів є підзвітним та підконтрольним Київській міській раді та безпосередн ьо підпорядковується Київсь кому міському голові та готу є і подає в установленому пор ядку проекти рішень Київсько ї міської ради, а також подає с вої висновки, зокрема з питан ь розпорядження землями в ме жах міста Києва та надання зе мельних ділянок в користуван ня та у власність.

Головне управління земель них ресурсів виконавчого орг ану Київради (Київської місь кої державної адміністрації ) зобов'язане здійснити компл ексний аналіз технічної доку ментації з продажу земельної ділянки, підготувати і подат и проект,рішення на розгляд К иївської міської ради.

Отже, позивачем вчинено всі необхідні дії, встановиш зак онодавством та рішеннями Киї вради на викуп землі.

Разом з цим Київська міська рада протягом одного місяця не прийняла відповідного рі шення, як того вимагає частин а 3 статті 128 Земельного кодекс у України, тобто вбачається б ездіяльність Київської місь кої ради, що призвело до поруш ення прав позивача на придба ння землі.

Частиною 10 статті 128 Земельно го кодексу України встановле но, що рішення про відмову про дажу земельної ділянки може бути оскаржено в суді.

Відповідно до частини 3 стат ті 152 Земельного кодексу Украї ни захист прав громадян та юр идичних осіб на земельні діл янки здійснюється шляхом виз нання прав.

Згідно з статтею 10 Господар ського процесуального кодек су України спори, що виникают ь при укладенні господарськи х договорів, можуть бути пода ні на вирішення господарсько го суду.

Статтею 187 Господарського к одексу України визначено, що спори, які виникають при укла данні господарських договор ів за державним замовленням, або договорів, укладення яки х є обов'язковим на підставі з акону та в інших випадках, вст ановлених законом, розглядаю ться судом.

Інші переддоговірні спори можуть бути предметом розгл яду суду у разі, якщо це передб ачено угодою сторін або якщо сторони зобов'язані укласти певний господарський догові р на підставі укладеного між ними попереднього договору.

Враховуючи те, що відповідн о до статті 128 Земельного коде ксу України товариство з обм еженою відповідальністю «Ко мпанія «Сантрейд»вчинило вс і передбачені законодавство м дії, спрямовані на придбанн я землі, а відповідно до части ни 6 статті 128 Земельного кодек су України купівля земельної ділянки посвідчується догов ором купівлі-продажу земельн ої ділянки, суд приходить до в исновку, що одна із сторін без підставно ухиляється від укл адання договору, чим порушує право позивача на придбання земельної ділянки.

Щодо Головного управління земельних ресурсів виконавч ого органу Київради (Київськ ої міської державної адмініс трації), слід зазначити, що від повідно до статті 33 Закону Укр аїни „Про місцеве самоврядув ання в Україні" до відання вик онавчих органів сільських, с елищних, міських рад належат ь реєстрація суб'єктів права власності на землю; реєстрац ія права користування землею і договорів на оренду землі; в идача документів, що посвідч ують право власності і право користування землею.

Відповідно до Положення пр о Головне управління земельн их ресурсів виконавчого орга ну Київради (Київської міськ ої державної адміністрації), що затверджене рішенням Киї вської міської ради від 19.12.2002 № 182/342, дане управління організов ує видачу державних актів на право власності па землю і пр аво користування землею, офо рмлення та видачу договорів оренди земельних ділянок та здійснює їх реєстрацію. Пунк том 2.9 Тимчасового порядку про дажу земельних ділянок в м. Ки єві передбачено, що документ про оплату для Головного упр авління земельних ресурсів К иївської міської державної а дміністрації є підставою для виготовлення та видачі держ авного акта на право власнос ті на землю, а також її державн ої реєстрації.

За таких обставин, суд прихо дить до висновку, що позовні в имоги товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Сантрейд»є обгрунтованими та такими, що підлягають задо воленню в повному обсязі.

Відповідно до статті 49 ГПК У країни в разі задоволення по зову судові витрати підлягаю ть стягненню з відповідачів на користь позивача, але, оскі льки позивачем таких вимог н е заявлено, тому зазначені ви трати покладаються на позива ча.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 32, 33, 44, 49. Господа рського процесуального коде ксу України, Господарський с уд м. Києва,

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольнити пов ністю.

2.Вважати укладеним догові р купівлі-продажу земельної ділянки для будівництва офіс ного центру на вул. Мечникова , 1 у Печерському районі міста Києва між товариством з обме женою відповідальністю «Ком панія «Сантрейд»та Київсько ю міською радою в редакції, як а підписана товариством з об меженою відповідальністю «К омпанія «Сантрейд», з момент у набрання чинності судового рішення на умовах визначени х договором:

ДОГОВІР

купівлі-продажу земельної ділянки

несільськогосподарсько го призначення

Місто Київ, дванадцято го травня дві тисячі десятог о року.

Київська міська рада, і дентифікаційний код 22883141, розт ашована в м. Київ, вул. Хрещати к,36 - далі у тексті - “Продав ець”, в особі Київського м іського голови Черновецьк ого Леоніда Михайловича, що мешкає в АДРЕСА_2 та діє н а підставі ст. 42 Закону Україн и « Про місцеве самоврядуван ня в Україні »- з однієї стор они, та Товариство з обмеже ною відповідальнісю «КОМПАН ІЯ САНТРЕЙД», ідентифікаційн ий код 33295468, розташоване в мі сті Києві по вул. Ямська, 52, що зареєстроване Голосієвс ькою районною у місті Києві д ержавною адміністрацією 07.02.2005 року за №10681020000003525 - далі у тексті - “Покупець”, в особі ген ерального директора Голов ащенко Володимира Івановича , що мешкає в АДРЕСА_1 та ф інансового директора Деми да Дмитро Сергійович, що ме шкає АДРЕСА_3 який діє на п ідставі Статуту - з другої ст орони, які разом іменуються “ Сторони” та кожна окремо як “ Сторона”, уклали цей договір про таке:

1. Предмет договору

1.1. Продавець продав, а Пок упець купив земельну ділянку (кадастровий номер 8000000000:82:026:0036) , місце розташування якої н а вул. Мечнікова, 1 площею 0,3854 га, у межах, які перене сені у натуру (на місцевість) і зазначені у технічній докум ентації земельної ділянки.

Земельна ділянка, що пр одається, належить до земель державної власності на підс таві статті 13 Конституції Укр аїни, повноваження щодо розп орядження якими здійснює Ки ївська міська рада згідно з п унктом 12 Перехідних положень Земельного кодексу України.

1.2. Земельна ділянка, зазн ачена в п.1.1., продається для будівництва офісного центру .

2. Ціна продажу земельних д ілянок, строки і порядок опла ти

2.1. Ціна продажу земельної д ілянки за цим договором стан овить 2 577 370, 00 грн. (два мільйон и п' ятсот сімдесят сім тися ч триста сімдесят гривень ну ль копійок).

В рахунок цієї суми відпові дно до угоди №105 від 14.12.2006 та дода ткової угоди до угоди №105 Поку пцем було сплачено Продавцев і аванс у розмірі 2 577 371, 16 грн. (два мільйони п' ятсот сімде сят сім тисяч триста сімдеся т одна гривня шістнадцять ко пійок).

3. Обов' язки сторін

3.1. Покупець зобов' язаний:

3.1.1. сплатити грошові суми в строки, у порядку та в розміра х, що передбачені розділом др угим цього договору.

3.1.2. надавати Продавцю необхі дні матеріали, відомості, док ументи тощо для укладення та виконання умов цього Догово ру.

3.1.3. Виконувати обов' язки в ласника земельної ділянки ві дповідно до чинного законода вства України.

3.1.4. з дня виникнення права вл асності на земельну ділянку, придбану за цим договором, сп лачувати земельний податок у розмірах і порядку, передбач ених чинним законодавством У країни про плату за землю.

3.1.5. Забезпечувати вільний до ступ до земельної ділянки дл я контролю за додержанням вл асником умов продажу земельн ої ділянки.

3.1.6. Питання майнових відноси н вирішувати в установленому порядку.

3.1.7 Питання пайової участі ви рішити відповідно до рішення Київської міської ради від 06. 03.2009 року №124/1179 «Про бюджет міста Києва на 2009 рік».

3.2. Продавець зобов' язаний :

3.2.1. Після повної сплати Поку пцем суми, зазначеної у розді лі другому цього договору, та пені за прострочення платеж ів (при наявності такої пені), оформити Покупцеві державни й акт на право власності на зе мельну ділянку.

4. Відповідальність сторін

4.1. У випадку невиконання По купцем умов цього договору П родавець має право розірвати цей договір у встановленому порядку і вимагати відшкоду вання збитків, спричинених й ого розірванням (підготовка технічної документації земе льної ділянки несільськогос подарського призначення, яка підлягає продажу, оплата вар тості виконання експертної г рошової оцінки, послуг спеці алістів).

4.2. У випадку прострочення По купцем виконання зобов' яза нь, встановлених умовами роз ділу другого цього договору, він сплачує Продавцю пеню у р озмірі 0,5 (нуль цілих і п' ять д есятих) відсотка від несплач еної суми за кожний день прос трочення.

4.3. Сплата пені не звільняє По купця від виконання зобов' я зання, встановленого умовами розділу другого цього догов ору.

4.4. У випадку невиконання Про давцем умов цього договору, П окупець має право вимагати в иконання Продавцем своїх обо в' язків належним чином, а та кож відшкодування збитків, з авданих затримкою виконання , або має право розірвати цей д оговір у встановленому поряд ку і вимагати відшкодування збитків, спричинених його ро зірванням.

4.5. При розірванні цього дого вору з вини Продавця суми, спл ачені Покупцем Продавцю на в иконання цього договору, вкл ючаючи суму авансу(ів), п овертаються йому Продавцем в повному обсязі. Покупець так ож має право на компенсацію з битків, спричинених розірван ням цього договору з вини Про давця.

4.6. При розірванні цього дого вору з незалежних від сторін причин суми, сплачені Покупц ем Продавцю на виконання цьо го договору, включаючи суму а вансу, повертаються Покупцю.

4.7. Відповідальність та прав а Сторін, що не передбачені ци м Договором, встановлюються законодавством України.

5. Гарантії та претензії

5.1. Продавець гарантує, що зе мельна ділянка, яка є предмет ом цього договору, не віднесе на до земель, що не можуть бути передані у колективну та при ватну власність відповідно д о законодавства України, що з азначена земельна ділянка у спорі, під арештом і забороно ю відчуження не перебуває, а т акож, що зазначена земельна д ілянка вільна від будь-яких м айнових прав і претензій тре тіх осіб, про які на момент під писання цього договору Прода вець чи Покупець не могли не з нати.

5.2. Покупець до підписання ць ого договору оглянув земельн у ділянку в натурі та ознайом ився з технічною документаці єю земельної ділянки.

6. Перехід права власності н а земельну ділянку

6.1. Право власності на земел ьну ділянку переходить до По купця після укладення цього договору, сплати коштів Поку пцем Продавцю на умовах цьог о Договору,отримання Покупце м державного акта на право вл асності на землю та реєстрац ії цього права згідно діючог о законодавства.

6.2. З виникненням у Покупця пр ава власності на земельну ді лянку встановлений раніше пр авовий режим користування зе мельною ділянкою втрачає чин ність.

7. Ризик випадкового погірш ення або випадкового псуванн я земельної ділянки

7.1 Ризик випадкового погірш ення або випадкового псуванн я земельної ділянки несе Пок упець з моменту переходу до н ього права власності.

8. Вирішення спорів

8.1. Всі спори, що виникають пр и виконанні умов цього догов ору, вирішуються шляхом пере говорів або судами України.

9. Зміни умов Договору та йо го розірвання

9.1. Внесення змін та доповне нь до цього договору здійсню ється за погодженням сторін і оформлюється у письмовій ф ормі з їх нотаріальним посві дченням.

9.2. Розірвання цього договор у здійснюється у випадках та у порядку, передбачених зако нодавством України.

9.3. Розірвання цього договор у не поновлює правового режи му користування земельною ді лянкою, дія якого припинена в ідповідно до умов п. 6.2. цього до говору. Використання земельн ої ділянки буде здійснюватис ь згідно з відповідним рішен ням Київської міської ради. У цьому випадку Покупець має п ереважне право на встановлен ня режиму користування земел ьною ділянкою на умовах не гі рше встановлених режимом кор истування земельною ділянко ю, який припинив свою дію відп овідно до п. 6.2 цього Договору.

10. Інші положення

10.1. Цей Договір і документ пр о сплату коштів, передбачени х розділом другим цього Дого вору є підставою оформлення державного акта на право вла сності на землю.

10.2. Договір складено і підпи сано у двох примірниках: по о дному - для кожної із сторін.

ПІДПИСИ СТОРІН

ПРОДАВЕЦЬ

Київський міський голова


Черновецький Л.М.

ПОКУПЕЦЬ

Генеральний директор


Головащенко В.І.

Фінансовий директор


Демида Д.С.

3. Зобов' язати Головне у правління земельних ресурсі в виконавчого органу Київрад и (Київської міської державн ої адміністрації) забезпечит и реєстрацію договору купівл і-продажу земельної ділянки та підписання, реєстрацію та видачу в установленому поря дку державного акту на право власності на земельну ділян ку між Продавцем - Київською м іською радою та Покупцем - тов ариством з обмеженою відпові дальністю «Компанія «Сантре йд»для будівництва офісного центру на вул. Мечникова, 1 у П ечерському районі міста Києв а в установленому порядку.

Після набрання рішенням за конної сили видати наказ.

Рішення вступає в законну с илу після закінчення десятид енного строку з дня підписан ня цього рішення, оформленог о у відповідності до статті 84 Господарського процесуальн ого кодексу України.

Суддя П.П.Чеберяк

Дата підписання ріше ння 05.07.2010 року

Дата ухвалення рішення29.06.2010
Оприлюднено13.09.2010
Номер документу10302970
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов' язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —44/395

Ухвала від 11.03.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Плюшко І.А.

Ухвала від 17.01.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Малетич M.M.

Ухвала від 24.10.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Малетич M.M.

Ухвала від 29.01.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Акулова H.B.

Ухвала від 14.12.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Євсіков О.O.

Ухвала від 27.11.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Хрипун O.O.

Ухвала від 26.10.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Данилова М.В.

Ухвала від 24.09.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Шевчук C. Р.

Ухвала від 22.08.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Корсак B.A.

Ухвала від 06.07.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Прокопанич Г.K.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні