Ухвала
від 09.02.2022 по справі 127/9886/21
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/9886/21

Провадження № 2/127/1742/21

УХВАЛА

09 лютого 2022 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області у складі судді Шаміної Ю.А. , розглянувши клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Заїки Валерія Віктровича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Дашковецької сільської ради Літинського району Вінницької області, ОСОБА_2 про визнання недійсним заповіту,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Вінницького міського суду Вінницької області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Дашковецької сільської ради Літинського району Вінницької області, ОСОБА_2 про визнання недійсним заповіту.

17 листопада 2021 року представником позивача ОСОБА_1 - адвокатом Заїкою В.В. на офіційну електронну пошту суду було надіслано клопотання (вх. №Еп-25635) згідно якого останній просив надати йому можливість брати участь у судових дебатах в режимі відеоконференції за допомогою cистеми відеоконференцзв`язку Easycon.

08 лютого 2022 року адвокатом Заїкою В.В. надіслано на офіційну електронну пошту суду клопотання (вх. №Еп-2514) яким представник позивача підтримав заявлене ним клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконфернції.

Згідно ч. 1, 2, 6 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Законом України № 540-ХІ від 30 березня 2020 року Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням короновірусної хвороби (COVID-19) внесено зміни до законодавчих актів України.

Так, ст. 212 ЦПК України після частини третьої доповнено новою частиною такого змісту: Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України .

Враховуючи викладене, зважаючи на запровадження карантину та технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи EasyCon, з метою дотримання принципу розумності строків розгляду справи, необхідності забезпечення захисту здоров`я учасників судового процесу і працівників суду, з урахуванням рекомендацій уповноважених суб`єктів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, суд вважає за можливе провести судове засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи EasyCon із представником позивача ОСОБА_1 - адвоката Заїки Валерія Віктровича.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Заїки Валерія Віктровича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Дашковецької сільської ради Літинського району Вінницької області, ОСОБА_2 про визнання недійсним заповіту - задовольнити.

Розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до Дашковецької сільської ради Літинського району Вінницької області, ОСОБА_2 про визнання недійсним заповіту, який відбудеться 17 березня 2022 року о 12 год. 00 хв., провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи EasyCon за участю представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Заїки Валерія Віктровича.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Шаміна Юлія Анатоліївна

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення09.02.2022
Оприлюднено14.02.2022
Номер документу103084863
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —127/9886/21

Ухвала від 14.08.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Шемета Т. М.

Ухвала від 26.07.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Шемета Т. М.

Ухвала від 12.07.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Ковальчук О. В.

Ухвала від 12.06.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Ковальчук О. В.

Рішення від 05.05.2022

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шаміна Ю. А.

Рішення від 05.05.2022

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шаміна Ю. А.

Ухвала від 09.02.2022

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шаміна Ю. А.

Ухвала від 08.02.2022

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шаміна Ю. А.

Ухвала від 19.10.2021

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шаміна Ю. А.

Ухвала від 14.06.2021

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шаміна Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні