Ухвала
від 08.02.2022 по справі 947/5051/22
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/5051/22

Провадження № 1-кс/947/1891/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08.02.2022 року слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Одесі клопотання слідчого слідчого відділу Одеського районного управління поліції № 1 ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку в рамках кримінального провадження №42020160000000858 від 23.10.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з поданого клопотання, у провадженні слідчого відділу Одеського районного управління поліції № 1 ГУНП в Одеській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №42020160000000858 від 23.10.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, процесуальне керівництво у якому здійснюється Одеською обласною прокуратурою.

Обставини, викладені стороною обвинувачення у клопотанні, на підтвердження обставин кримінального правопорушення, були досліджені слідчим суддею.

В рамках вищевказаного кримінального провадження, з метою встановлення розміру матеріальних збитків, заподіяної кримінальним правопорушенням, за постановою від 15.12.2021 призначено судову будівельну-технічну експертизу, проведення якої доручено Одеському науково-дослідному інституту судових експертиз Міністерства юстиції України.

З метою виконання зазначеної експертизи, судовим експертом надано клопотання про надання додаткових матеріалів.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини скоєння кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей і документів, що мають значення для встановлення обставин скоєння кримінального правопорушення та відносяться до обставин, що підлягають доказуванню по кримінальному провадженню, виникла необхідність у проведені слідчої дії у вигляді обшуку за місцем юридичною адресою та фактичним місцем здійснення господарської діяльності ТОВ «Березівкаагрошляхбуд», код ЄДРПОУ 03579041» за адресою: Одеська обл., Березівський р-н., м. Березівка, вул. Паркова, буд. 80, з метою виявлення та вилучення оригіналів (а у разі їх відсутності завірених належним чином копій) документів щодо процедури закупівлі з Капітального ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Р-33 Вінниця-Турбів Гайсин-Балта-Велика Михайлівка /М-16/ на ділянцi км 378+505 - км 368+431 (UA -2018-04-13-000368-b).

У зв`язку з чим, для повноти та об`єктивності розслідування кримінального провадження, а також з метою забезпечення проведення судової почеркознавчої експертизи та інших судових експертиз, необхідно вилучити саме оригінали зазначених документів, які мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні. Вилучення саме оригіналів документів надасть можливість використати відомості, що в них містяться.

В судовому засіданні слідчий клопотання про надання дозволу на проведення обшуку підтримала у повному обсязі, клопотання просила задовольнити.

Вивчивши клопотання та долучені в його обґрунтування матеріали, вислухавши слідчого у судовому засіданні, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Згідно ст. 223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні. Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчим суддею встановлено, що органом досудового розслідування на теперішній час обґрунтовано здійснюється досудове розслідування в рамках даного кримінального провадження, за фактом можливого вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, що підтверджується долученими до даного клопотання матеріалами в сукупності.

З матеріалів клопотання вбачається, що 15.12.2021 року прокурором була призначена судова будівельна- експертиза.

В рамках проведення вищевказаної експертизи, судовим експертом науково-дослідного інституту судових експертиз надіслано клопотання про надання додаткових матеріалів для проведення експертного дослідження.

Враховуючи обставини можливого вчинення кримінального правопорушення, та його специфіку, слідчий суддя вважає, що надання дозволу на проведення обшукуу приміщенні ТОВ «Березівкаагрошляхбуд», за юридичною адресою (співпадає з фактичним місцем здійснення господарської діяльності) за адресою: Одеська обл., Березівський р-н., м. Березівка, вул. Паркова, буд. 80, є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, та про які зазначено у клопотанні, які в свою чергу в добровільному порядку отримані бути не можуть, оскільки такі речі та документи викриватимуть можливу протиправну поведінку причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб.

З огляду на викладене, слідчий суддя приходить до переконання, що в результаті надання дозволу на проведення обшуку може бути досягнуто мету проведення такої слідчої (розшукової) дії, оскільки у вказаному приміщенні можуть зберігатися речі та документи, які можуть мати значення доказів в рамках даного кримінального провадження, зокрема, ті, які необхідні для проведення експертного дослідження.

На підставі викладеного, враховуючи обґрунтованість поданого клопотання, наявність правових підстав для його задоволення, так як в результаті проведення обшуку можуть бути виявленні та вилученні речі та документи, які будуть використані як докази в рамках кримінального провадження на підтвердження факту та обставин вчинення кримінального правопорушення, а також осіб, які можуть бути причетними до його вчинення, з метою проведення експертного дослідження, слідчий суддя приходить до переконання, що таке клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 223, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотанняслідчого слідчого відділу Одеського районного управління поліції № 1 ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку в рамках кримінального провадження №42020160000000858 від 23.10.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України - задовольнити.

Надати дозвіл групі слідчих у кримінальному провадженні, групі прокурорів у кримінальному провадженні, за дорученням оперативним співробітникам ГУНП в Одеській області, співробітникам УСБУ в Одеській області, на проведення обшуку у приміщенні ТОВ «Березівкаагрошляхбуд», код ЄДРПОУ 03579041, юридична адреса (співпадає з фактичним місцем здійснення господарської діяльності) за адресою: Одеська обл., Березівський р-н., м. Березівка, вул. Паркова, буд. 80, з метою виявлення та вилучення оригіналів (а у разі їх відсутності завірених належним чином копій) наступних документів щодо процедури закупівлі з Капітального ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Р-33 Вінниця-Турбів Гайсин-Балта-Велика Михайлівка /М-16/ на ділянцi км 378+505 - км 368+431 (UA -2018-04-13-000368-b):

- накази (розпорядження) про призначення (делегування) посадових осіб ТОВ «Березівкаатрошляхбуд», їх посадові інструкції;

- уставні документи ТОВ «Березівкаагрошляхбуд», посадові інструкції директора, його заступників та бухгалтера;

- документи, на підставі яких проведено тендер Службою автомобільних доріг у Одеській області тa 25.06.2018 укладено договір з TOB «Березівкаагрошляхбуд» з Капітального ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Р-33 Вiнниця-Турбів-Гайсин-Балта-Велика Михайлівка-/М-16/ на ділянцi км 378+505 - км 368+431 та вказаний договір;

- документів на підставі яких проведено додаткову закупівлю за переговорною процедурою, як додаткових робіт, 2,5 см асфальтобетону, за результатами якої 15.04.2019 укладено договір з ТОВ «Березівкаагрошляхбуд» на загальну суму 8 517 138,00 гривень та вказаний договір;

- Договори підряду та додатки до них, додаткові угоди тощо на будівництво об`єкту «Капітальний ремонт автомобільноi дороги загального користування державного значення Р-33 Вiнниця-Турбів-Гайсин-Балта-Велика Михайлівка /М-16/ на ділянцi км 378+505 км 368+431».

- Проектно-кошторисну документацію на будівництво об`єкту «Капітальний ремонт автомобiльної дороги загального користування державного значення Р-33 Вінниця-Турбів Гайсин-Балта-Велика Михайлівка /М-16/ на ділянцi км 378+505 - км 368+431».

- Експертний звіт щодо розгляду проекту на будівництво об`єкту «Капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Р-33 Вінниця-Турбів Гайсин-Балта-Велика Михайлівка /М-16/ на ділянцi км 378+505- км 368+431».

- Акти приймання виконаних будівельних робіт (форма № КБ-2в) на об`єкті «Капітальний ремонт автомобiльноi дороги загального користування державного значення Р-33 Вiнниця-Турбів-Гайсин-Балта-Велика Михайлівка /М-16/ на ділянцi км 378+505 KM 368+431».

- Довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрати (форма № КБ-3) при виконанні будівельних робіт на об`єкті «Капітальний ремонт автомобiльноi дороги загального користування державного значення Р-33 Вiнниця-Турбів-Гайсин-Балта-Велика Михайлівка /М-16/ на ділянцi км 378+505 - км 368+431».

- Виконавчу документацію (робочі креслення, схеми) на будівництво об`єкту «Капітальний ремонт автомобільноi дороги загального користування державного значення Р-33 Вiнниця-Турбів-Гайсин-Балта-Велика Михайлівка /М-16/ на ділянці км 378+505 - км 368+431».

- Загальний журнал виконання робіт на будівництво об`єкту «Капітальний ремонт автомобiльноi дороги загального користування державного значення Р-33 Вiнниця-Турбів-Гайсин-Балта-Велика Михайлівка /М-16/ на ділянці км 378+505 - км 368+431».

- Журнал авторського нагляду на будівництво об`єкту «Капітальний ремонт автомобiльної дороги загального користування державного значення Р-33 Вінниця-Турбів Гайсин-Балта-Велика Михайлівка /М-16/ на ділянцi км 378+505 - км 368+431».

- Накладні на використані будівельні матеріали, інженерне обладнання устаткування на об`єктi «Капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Р-33 Вінниця-Турбів-Гайсин-Балта-Велика Михайлівка /М-16/ на ділянці KM 378+505 - KM 368+431».

- Сертифікати відповідності на використані будівельні матеріали, інженерне обладнання та устаткування на об`єкті «Капітальний ремонт автомобільноi дороги загального користування державного значення Р-33 Вінниця-Турбів-Гайсин-Балта-Велика Михайлівка /М-16/ на ділянцi км 378+505 - км 368+431».

- Акти вiдбору зразкiв асфальтобетону на об`єктi «Капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Р-33 Вінниця-Турбів-Гайсин-Балта Велика Михайлівка /М-16/ на ділянцi км 378+505 - км 368+431».

- Протоколи випробувань зразків асфальтобетону на об`єктi «Капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Р-33 Вінниця-Турбів Гайсин-Балта-Велика Михайлівка /М-16/ на ділянцi км 378+505 - км 368+431».

- носії електронної інформації (флеш-накопичувачі, оптичні накопичувачі інформації, CD та DVD-диски, лазерні накопичувачі інформації, карти пам`яті тощо), що використовувалися для виготовлення при організації вчинення злочину та засоби мобільного зв`язку.

Визначити строк дії ухвали тривалістю в один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.02.2022
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу103104520
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в рамках кримінального провадження №42020160000000858 від 23.10.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України

Судовий реєстр по справі —947/5051/22

Ухвала від 08.02.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 08.02.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні