Ухвала
від 09.02.2022 по справі 911/2231/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"09" лютого 2022 р. Справа № 911/2231/20

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Гірілем» , м. Київ

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Авуар-Сервіс» , Київська область, Києво-Святошинський район, с. Софіївська Борщагівка, код ЄДРПОУ 38916846

про банкрутство

Суддя Лопатін А.В.

Обставини справи:

У провадженні господарського суду Київської області перебуває справа № 911/2231/20 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Гірілем» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Авуар-Сервіс» про банкрутство, провадження в якій відкрито ухвалою суду від 30.09.2020 р.

Постановою господарського суду Київської області від 20.01.2021 р. припинено процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю «Авуар-Сервіс» та повноваження розпорядника майна - арбітражного керуючого Островського В.А., визнано банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю «Авуар-Сервіс» та відкрити відносно нього ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Реверука Петра Костянтиновича.

Станом на сьогодні триває ліквідаційна процедура ТОВ «Авуар-Сервіс» .

24.01.2022 р. до суду від арбітражного керуючого Реверука П.К. надійшла заява про відсторонення його від виконання обов`язків ліквідатора ТОВ «Авуар-Сервіс» .

Ухвалою господарського суду від 26.01.2022 р. розгляд заяви арбітражного керуючого Реверука П.К. про відсторонення його від виконання повноважень ліквідатора призначено, а розгляд звіту ліквідатора про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення і відшкодування витрат, а також викладеного в ньому клопотання про стягнення з кредитора грошової винагороди і витрат арбітражного керуючого; розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута відкладено на 23.03.2022 р.; зобов`язано арбітражного керуючого Реверука П.К. у строк до 18.03.2022 р. подати до суду письмові пояснення щодо актуальності станом на сьогодні поданих ним до суду: звіту ліквідатора про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення і відшкодування витрат, а також викладеного в ньому клопотання про стягнення з кредитора грошової винагороди і витрат арбітражного керуючого; звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута.

На виконання зазначеної ухвали суду направлено електронний запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого на посаду ліквідатора ТОВ «Авуар-Сервіс» .

У відповідь на вказаний судовий запит 07.02.2022 р. через комп`ютерну програму "Діловодство спеціалізованого суду" до господарського суду Київської області надійшла довідка за результатами застосування автоматизованої системи з кандидатурою арбітражного керуючого Шевченка Віталія Євгеновича.

Частиною третьою статті 28 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що розпорядником майна, керуючим реструктуризацією, керуючим санацією, ліквідатором, керуючим реалізацією не можуть бути призначені арбітражні керуючі: які є заінтересованими особами у цій справі; які здійснювали раніше управління цим боржником - юридичною особою, крім випадків, коли з дня відсторонення від управління зазначеним боржником минуло не менше трьох років; яким відмовлено в допуску до державної таємниці, якщо такий допуск є необхідним для виконання обов`язків, визначених цим Кодексом; які мають конфлікт інтересів; які здійснювали раніше повноваження приватного виконавця щодо примусового виконання судових рішень або рішень інших органів (посадових осіб), у яких боржник був стороною виконавчого провадження; які є близькими особами боржника - фізичної особи.

До призначення арбітражним керуючим особа повинна подати до господарського суду заяву, в якій зазначається, що вона не належить до осіб, зазначених у цій частині.

Частиною другою статті 120 ГПК України встановлено, що суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов`язковою.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про необхідність повідомлення визначеної автоматизованою системою кандидатури арбітражного керуючого Шевченка Віталія Євгеновича про місце, дату та час розгляду заяви ліквідатора ТОВ «Авуар-Сервіс» про відсторонення його від виконання повноважень та про можливість подання зазначеним арбітражним керуючим заяви про участь у даній справі, з долученими до неї належним чином завіреними копіями свідоцтва на право зайняття діяльністю арбітражних керуючих та договору страхування відповідальності арбітражного керуючого та інші документи, передбачені Кодексом України з процедур банкрутства.

Керуючись ст. 120, 234 Господарського процесуального кодексу України та Кодексом України з процедур банкрутства, суд

ухвалив:

1. Повідомити арбітражного керуючого Шевченка Віталія Євгеновича, що судове засідання з розгляду заяви ліквідатора ТОВ «Авуар-Сервіс» про відсторонення його від виконання повноважень та розгляд справи відбудеться « 23» березня 2022 року о 12:45 год. за адресою: м. Київ, вул. С.Петлюри, 16/108.

2. Роз`яснити арбітражному керуючому Шевченку Віталію Євгеновичу, кандидатуру якого визначено автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, що останній може подати до суду у строк до 23.02.2022 р. заяву щодо участі у даній справі з долученими до неї належним чином завіреними копіями свідоцтва на право зайняття діяльністю арбітражних керуючих та договором страхування відповідальності арбітражного керуючого та інші документи, передбачені Кодексом України з процедур банкрутства.

Копію ухвали суду надіслати Шевченку В.Є.

Дата підписання 09.02.2022 р.

Суддя А.В. Лопатін

Дата ухвалення рішення09.02.2022
Оприлюднено14.02.2022
Номер документу103137407
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —911/2231/20

Ухвала від 01.03.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 08.02.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 12.01.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 02.11.2022

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 02.08.2022

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 05.07.2022

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 12.06.2022

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 28.04.2022

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 09.02.2022

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 26.01.2022

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні